Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το 14o Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στη Θεσσαλονίκη

Το 14o Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στη Θεσσαλονίκη

Το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, η μεγάλη γιορτή του σύγχρονου χορού έρχεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη.

Από τις 18 έως και τις 20 Μαΐου, τα μέλη του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, και άλλες ανεξάρτητες παρουσίες, μας παρουσιάζουν όλες τις εξελίξεις της ελληνικής σκηνής, μέσα από τις πιο αντιπροσωπευτικές δημιουργίες -«σφηνάκια» (διάρκειας 10΄- 30΄).

Στο 14ο Φεστιβάλ Χορού του ΣΕΧ οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία, με ενιαίο εισιτήριο ημέρας, να παρακολουθήσουν από δύο έως και πέντε σύντομα έργα με την υπογραφή των πιο δραστήριων, ταλαντούχων νέων αλλά και παλιότερων καταξιωμένων χορογράφων, καλύπτοντας όλο το φάσμα του σύγχρονου ελληνικού χορού!

Οι Έλληνες χορογράφοι σε πείσμα των καιρών επιμένουν με ελπίδα, κέφι και δημιουργική διάθεση! Για μία ακόμη χρονιά, προσκαλούν όλους τους φίλους του χορού και της τέχνης να γιορτάσουν, να απολαύσουν και να ενημερωθούν για τη σύγχρονη ελληνική χορογραφική δημιουργία στο Φεστιβάλ Χορού, που φέτος συμπληρώνει 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, 21:00 μμ

Cut, Ομάδα Τρίγωνο - Δανάη Χριστακάκου

4 εποχές, Faschia & Dance and the mind - Ροδούλα Γκουλιαμπέρη

Έκτακτη Σύναξη, L.reducta dance project - Ξανθίππη Παπαδοπούλου

Wonderful World,  B + 6 - Βερονίκη Τσουγκράνη

Τρίτη 19 Μαΐου 2015, 21:00 μμ

Auto - da – fe, Μαρίζα Βινιεράτου

ΟκτΩ, Pas.Par.Tu. - Σοφία Μάντη

Beautiful Chaos, Nemeldia - Ράνια Πούλιου

Δάφνη, απόσπασμα OFF ART- Ρούλα Καραφέρη

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, 21:00 μμ

XY-XX, Aniline Dancetheatre - Αλέξανδρος Γκουντινάκης

Μοίραι εν Χορδαίς, Animotus - Ελένη Βάκα

Ψυχο-Ανάπλασις, Εσαεί Εν Ροή-Ελένη Καβαζίδου

Mon(a)xia, Sσvema - Ελένη Γουγουτσά
Adem (Από την Γη), AlmaKalma - Ιωάννης Μήτρου 

Σχετικές ειδήσεις
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.
Into her geo#metries, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
07.06.2016 10:44
Η Αθανασία Κανελλοπούλου παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση Into her geo#metries.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
Επανεκκίνηση: 15o Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
26.05.2016 12:25
Το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων γίνεται 15 ετών και επιστρέφει ανανεωμένο με κεντρικό σύνθημά του: «Επανεκκίνηση»!
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.