Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Site-specific εργαστήριο για τη γειτονιά του Νέου Κόσμου

Site-specific εργαστήριο για τη γειτονιά του Νέου Κόσμου

Καλλιτέχνες όλων των παραστατικών τεχνών και κάτοικοι της περιοχής καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο με θέμα τη γειτονιά του Νέου Κόσμου.

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών σε συνεργασία με το Dourgouti Island Hotel Project διοργανώνουν ένα δεκαήμερο site-specific εργαστήριο με αφορμή τη γειτονιά του Νέου Κόσμου, το οποίο χωρίζεται σε τρία μέρη. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου εμπνέονται από τα μυστικά του παρελθόντος και του παρόντος της τοπικής γειτονιάς των προσφυγικών κατοικιών του Νέου Κόσμου (Δουργούτι).

Χρησιμοποιούν υλικό από προφορικές μαρτυρίες κατοίκων και από την ιστορική και αισθητηριακή χαρτογράφηση της περιοχής, αποτελέσματα του Dourgouti Island Hotel Project, ενός οκτάμηνου προγράμματος συλλογικών δράσεων ανίχνευσης της γειτονιάς που οργάνωσε και υλοποίησε το 2015 η ομάδα "όχι παίζουμε".

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε aνθρώπους διαφορετικών ειδικοτήτων της γειτονιάς του Νέου Κόσμου και σε έμπειρους και μη μουσικούς, performer/ ηθοποιούς/ χορευτές, δραματουργούς, συγγραφείς.

Πρόγραμμα:

11-13 Μαΐου 2015: Εργαστήριο μουσικής με έμπνευση το αρχείο Dourgouti Island Hotel Project.

Συντονίζει ο Μανώλης Μανουσάκης, συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής. 

14 Μαΐου: Παρουσίαση αποτελεσμάτων του εργαστηρίου.

14-16 Μαΐου 2015: Εργαστήριο δραματουργίας και συγγραφής με έμπνευση το αρχείο Dourgouti Island Hotel Project.

Συντονίζει η Κατερίνα Κωνσταντινάκου, δραματουργός

17 Μαΐου: Παρουσίαση αποτελεσμάτων του εργαστηρίου.

17-19 Μαΐου 2015: Εργαστήριο performance με έμπνευση το αρχείο Dourgouti Island Hotel Project.

Συντονίζει η Ειρήνη Αλεξίου, χορογράφος και ο Γιώργος Σαχίνης, σκηνοθέτης -συντονιστής DIH.

Στη διάρκεια των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί περιήγηση των συμμετεχόντων στη γειτονιά του Νέου Κόσμου.

Στο τέλος των δύο πρώτων τριήμερων εργαστηρίων θα γίνουν εσωτερικές παρουσιάσεις ως παράδοση υλικού της ομάδας που ολοκληρώνει προς την επόμενη ομάδα εργασίας, ενώ τα εργαστήρια θα καταλήξουν σε μία συνολική ανοιχτή παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη την Τετάρτη 20 Μαΐου το απόγευμα.

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η αποστολή σύντομου σημειώματος περιγραφής της σχέσης με τη γειτονιά ή/και με τις παραστατικές τέχνες στο education@sgt.gr  

Προϋποθέσεις: Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρακολούθηση όλου του τριημέρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να συμμετάσχουν σε ένα ή σε περισσότερα τριήμερα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 6 Μαΐου. Απαντήσεις θα δοθούν μέχρι τις 8 Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς από την ομάδα Μικρός Νότος
23.11.2016 11:24
Το εργαστήριο με τίτλο «Παραμύθια & έθιμα στη σχολική τάξη: το θεατρικό παιχνίδι ως εκπαιδευτικό εργαλείο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις.
Exile: Ανοιχτό κάλεσμα στο Εργαστήριο Έρευνας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας από την ομάδα Α4Μ
24.10.2016 16:46
Στα πλαίσια της έκθεσης [OUT]TOPIAS: Περφόρμανς και υπαίθριος/ δημόσιος χώρος στο Μουσείο Μπενάκη η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών Α4Μ (αφορμή) προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερ, μουσικούς, εικαστικούς, video artists, δραματουργούς και σκηνογράφους να συμμετάσχουν σε μια συνεργατική έρευνα, η οποία θα λάβει μέρος στο Μουσείο Μπενάκη από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2016.
Εργαστήριο υποκριτικής της Ομάδας Νάμα 2016 στο Θέατρο Επί Κολωνώ
02.09.2016 11:30
Το θεατρικό εργαστήριο Studio NAMA ιδρύθηκε το 1992 από την Ελένη Σκότη και αποτελεί μια από τις βασικές συνιστώσες των δραστηριοτήτων του θεάτρου Επί Κολωνώ.
Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ από την ομάδα του Alessandro Sciarroni στο Φεστιβάλ Αθηνών
06.06.2016 15:01
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο από τους ερμηνευτές της ομάδας Alessandro Sciarroni (Lorenzo Crivellari, Edoardo Demontis, Victor Garmendia Torija, Pietro Selva Bonino), με τίτλο Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ (Untitled_Juggling Workshop).
επι-Γραφές - Τo σώμα της λέξης: εργαστήριο στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
02.03.2016 15:46
Το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee" παρουσιάζει το εργαστήριο «επί-Γραφές: Tο σώμα της λέξης», ένα διατμηματικό, διαδραστικό και διαπολιτισμικό εργαστήριο για τη γραφή και την οπτική της αντίληψη.