Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εγώ είμαι εγώ… και μου αρέσω! - Κατερίνα Χριστόγερου

Εγώ είμαι εγώ… και μου αρέσω! - Κατερίνα Χριστόγερου

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί ένα νέο, πρωτότυπο βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων που βοηθά το παιδί να γνωρίσει τον εαυτό του, να κατανοήσει τη μοναδικότητά του και να αισθανθεί ότι είναι ξεχωριστή προσωπικότητα. Το βιβλίο Εγώ είμαι εγώ… και μου αρέσω! της Κατερίνας Χριστόγερου περιλαμβάνει 101 δραστηριότητες για παιδιά 5-10 ετών οι οποίες αποσκοπούν στην καλλιέργεια, την ενίσχυση και τη διατήρηση της αυτοεκτίμησής τους.

Οι δραστηριότητες είναι εξελικτικά δομημένες ώστε το παιδί, περνώντας από διάφορα στάδια/ενότητες (Η προσωπικότητά μου, Τα συναισθήματά μου, Το σώμα μου, Εγώ και οι άλλοι), κατορθώνει να προσεγγίσει και να αποδεχτεί τα ατομικά χαρακτηριστικά του. Συγκεκριμένα, καθεμία από τις 101 δραστηριότητες καλεί τα παιδιά, ανάμεσα σε άλλα, να περιγράψουν τον εαυτό τους, να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να εκτιμήσουν τα θετικά τους χαρακτηριστικά και να αναγνωρίσουν τα αρνητικά, να νιώσουν περήφανα για τα επιτεύγματα και τις επιτυχίες τους. Το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς και γονείς που, με χιούμορ και φαντασία, μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν τον εαυτό τους για αυτό που πραγματικά είναι.

 

Η αυτοεκτίμηση χτίζεται από τα πρώτα βήματα της ζωής του παιδιού με την αγάπη και την ενθάρρυνση που δέχεται από τους γονείς του, τις εμπειρίες που μοιράζεται με τους φίλους του, την αποδοχή και την αναγνώριση που παίρνει στο σχολείο του και καλλιεργείται καθημερινά μέσα από τον τρόπο ζωής του και τις αξίες που προβάλλει.

 

Με τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει το βιβλίο τα παιδιά καταφέρνουν:

• να παρατηρήσουν, να περιγράψουν, να ζωγραφίσουν τον εαυτό τους,

• να κατανοήσουν τη μοναδικότητά τους,

• να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους,

• να εκτιμήσουν τα θετικά τους χαρακτηριστικά και να αναγνωρίσουν τα αρνητικά τους,

• να νιώσουν περήφανα για τα επιτεύγματα και τις επιτυχίες τους,

• να παρουσιάσουν την οικογένειά τους, τους φίλους τους, τους συμμαθητές τους,

• να εκφράσουν τις σκέψεις και τα όνειρά τους,

• να περιγράψουν γεγονότα της ζωής τους (ευχάριστα ή δυσάρεστα).

 

Η Κατερίνα Χριστόγερου ολοκλήρωσε της βασικές της σπουδές πάνω στα παιδαγωγικά στο Μόναχο της Γερμανίας και φοίτησε στη σχολή νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε με απόσπαση ως νηπιαγωγός σε δίγλωσσα τμήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στη Γερμανία, στην πόλη της Στουτγάρδης. Έχει υπηρετήσει εδώ και τριάντα περίπου χρόνια ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της Εγώ είμαι εγώ… και μου αρέσω! 101 δραστηριότητες για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, Μαθηματικά παιχνίδια για το νηπιαγωγείο, Στα προνήπια με χαρά: Φύλλα δραστηριοτήτων για τα προνήπια, Στο Νηπιαγωγείο με χαρά: Φύλλα δραστηριοτήτων για το Νηπιαγωγείο, Το Πάσχα της Χαράς: Φύλλα δραστηριοτήτων για το Νηπιαγωγείο και Καινοτόμα προγράμματα στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό: Σχεδιασμός – Ανάπτυξη – Αξιολόγηση (το τελευταίο σε συνεργασία με την Κωνσταντίνα Αρμενιάκου και την Πηνελόπη Πέζαρου).

Σχετικές ειδήσεις
Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
29.11.2016 14:22
Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, με δημιουργικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν δράσεις!
Κυριακές στην Τεχνόπολη: Είμαι παιδί και έχω δικαιώματα!
08.11.2016 16:23
Ποια είναι τα δικαιώματά μου; Πώς ένα αόρατο κορίτσι θα καταφέρει να ζει όπως αξίζει σε όλα τα παιδιά του κόσμου; Γιατί είμαστε όλοι μοναδικοί;
Παιδικές Κυριακές στο Hard Rock Cafe Athens
30.09.2016 14:31
Κάθε Κυριακή, το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται γονείς και παιδιά, για να περάσουν μια μέρα γεμάτη με παιδικές δραστηριότητες και αυθεντική Rock ‘n’ Roll μουσική.
Δεν είμαι φλαμίνγκο, του Πέτρου Κουμπλή για 2η χρονιά στο Θέατρο 104
07.09.2016 10:06
Η αγαπημένη παράσταση Δεν είμαι φλαμίνγκο, του Πέτρου Κουμπλή, που έγινε sold out στον πρώτο κύκλο παραστάσεων, έρχεται για 2η χρονιά στο Θέατρο 104.
Δεν είμαι φλαμίνγκο του Πέτρου Κουμπλή στο Θέατρο 104
23.03.2016 14:02
Από την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου 104 μια μουσική κωμωδία για παιδιά, ένα ξέφρενο θεατρικό πάρτι για μικρούς και μεγάλους με τίτλο Δεν είμαι φλαμίνγκο.