Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ντύρντρα, του Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς στο Skrow Theater

Ντύρντρα, του Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς στο Skrow Theater

Με αφορμή την συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς, το έργο του Ντύρντρα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ομάδα Πάλσαρ στο Skrow Theater, σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου.

Η Ντύρντρα επιστρέφει με τον εραστή της Νέισι μετά από επτά χρόνια εξορίας. Ο βασιλιάς Κόνοχαρ τους έχει συγχωρέσει και είναι έτοιμος να τους υποδεχτεί.

Όμως το τέλος του ταξιδιού γίνεται η αρχή μιας ιστορίας προδοσίας: το πρόσχημα της συγχώρεσης κρύβει την πλεκτάνη του βασιλιά για εκδίκηση. Και η ελπίδα των εραστών γίνεται αγώνας επιβίωσης και διαφύλαξης του έρωτά τους.

Ο Γέητς αξιοποιεί τον μύθο της κέλτικης Ελένης όπου έρχονται αντιμέτωποι δυο κόσμοι αταίριαστοι. Η εμμονή της εξουσίας να κατέχει συγκρούεται με την θέληση της ελευθερίας να ζει, να αγαπά και να αγωνίζεται.

Ο Γέητς παρουσιάζει την τελευταία ώρα της ζωής των δύο μυθικών εραστών για να μιλήσει για μια κορυφαία στιγμή συμπύκνωσης: για τη στιγμή που η βούληση αποφασίζει να ξεπεράσει την μοίρα και για να κερδίσει αυτή την υπέρβαση δεν διστάζει να διαθέσει την ίδια τη ζωή.

Στα 1907, ο Γέητς γράφει ένα παραμύθι θανάτου που αποθεώνει τη ζωή, αξιοποιεί έναν μοιραίο μύθο για να μιλήσει για την υπέρβαση των ορίων και την αγαλλίαση της κατάκτησης μιας ακέραιας ελευθερίας.

Μετάφραση - σκηνοθεσία: Βίκυ Γεωργιάδου (http://www.vickygeorgiadou.com)
Σκηνικά - κοστούμια: Κυριακή Τσίτσα
Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Μουσική και ηχητικός σχεδιασμός: Κώστας Ανδρέου (http://www.costasandreou.com)

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Πρώτη Μουσικός: Ηλέκτρα Γεννατά
Δεύτερη Μουσικός / Μελαμψός Αγγελιοφόρος: Ντίνα Βιδάλη
Φέργκους / Κόνοχαρ: Θανάσης Δόβρης
Ντύρντρα: Γενοβέφα Ζάγγα
Νέισι: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Παραγωγή: Ομάδα Πάλσαρ (http://www.pulsartheatre.com)

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Σχετικές ειδήσεις
«Άμλετ», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
20.01.2017 15:20
Η Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ανοίγει αυλαία με τον «Άμλετ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Κώστα Αρζόγλου.
Ο Κατάθλας, της Λένας Κιτσοπούλου στο Skrow Theater
16.11.2016 10:51
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου, Ο Κατάθλας, παρουσιάζεται από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στο Skrow Theater, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιγιντή.
Αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στις Θεατρικές Συναντήσεις στο Cafe του ΙΑΝΟΥ
13.04.2016 11:59
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Άγγλο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, διοργανώνει ο ΙΑΝΟS με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατό του, που συμπληρώνονται στις 23 Απριλίου 2016.
«Η Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
22.03.2016 13:32
«Η Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ έρχεται από την Push Your Art Company για τρεις παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον στις 1, 2 και 3 Απριλίου 2016.
Ο Καλόγερος του Μatthew Gregory Lewis στο Skrow Theater
24.02.2016 15:15
Το Skrow Theater και η ομάδα Skrow Theater Group παρουσιάζουν το έργο του Μatthew Gregory Lewis, Ο Καλόγερος, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.