Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Arthur Adams live στο Half Note

Ο Arthur Adams live στο Half Note

Το Half Note υποδέχεται "έναν γκραν μετρ του μπλουζ και της σόουλ", τον Arthur Adams, για λίγες εμφανίσεις από την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015.

Mπλούζμαν με ευρύ πεδίο δράσης και με μακρόχρονη καριέρα που καλύπτει μισόν αιώνα, ο Arthur Adams άνοιξε τον προσωπικό του δρόμο προς την διεθνή αναγνώριση με το άλμπουμ του «Back on Track» το 1999 (με την συμμετοχή του B.B. King). Όμως η παρουσία του σπουδαίου αυτού τραγουδιστή, κιθαρίστα (και μπασίστα) καταγράφεται σε σημαντικές στιγμές των sixties καθώς το μπλουζ αναγνωριζόταν ως ο ακρογωνιαίος λίθος της ποπ και του ροκ και ο Arthur έπαιζε πλάι σε θρύλους όπως ο Chuck Berry, ο Elmore James ή ο Buddy Guy (από τον οποίο πήρε και τη συνήθεια να σολάρει παίζοντας ανάμεσα στο κοινό).

Η καριέρα του άνοιξε ακόμα πιο πολύ όταν πήγε από το Ντάλας στο Λος Άντζελες το 1964 και άρχισε να παίζει σε στούντιο με μουσικούς όπως ο Quincy Jones, ο Hugh Masekela, ο Lou Rawls ή ο Henry Mancini, δείχνοντας την ευρύτητα της μουσικής του αντίληψης όσο και την ιδιαίτερη σόουλ πλευρά του. Αρχές των seventies ξεκίνησε την προσωπική του δισκογραφία μπαίνοντας ακόμα πιο πολύ στη σόουλ και το ρυθμ εντ μπλουζ και παίζοντας με σταρ της περιόδου όπως οι Crusaders. Η ενασχόληση του Arthur Adams με το φανκ και τη σόουλ κράτησε ως τα μέσα των eighties οπότε αποφάσισε να επιστρέψει στις μπλουζ ρίζες του, στον B.B. King, τον Elmore James και τον Muddy Waters. Ήταν η σωστή κίνηση που τον ανέδειξε ως κιθαρίστα και τραγουδιστή που φλερτάρει αυθεντικά με το stardom και τον τον κάνει πραγματικό μετρ του μπλουζ, του γκόσπελ και της σόουλ μέχρι σήμερα.   

Arthur Adams: Μία μεγάλη μορφή του σύγχρονου μπλουζ και της σόουλ, ένας τραγουδιστής και κιθαρίστας με ξεχωριστό feeling, στον δρόμο όλων των μεγάλων του μπλουζ. Ένας μουσικός με πλούσια ιστορία. Ένας πραγματικός γκραν μετρ...

Σχετικές ειδήσεις
Οι Bojan Ristic Brass Band live στο Half Note
08.02.2017 12:04
Οι Bojan Ristic Brass Band, μία από τις σπουδαιότερες και πλέον αυθεντικές μπάντες πνευστών στα Βαλκάνια, έρχονται μέσα στη καρδιά του καρναβαλιού να μας ξεσηκώσουν με τέσσερις «καυτές» εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.
Robyn Bennett και Bang Bang live στο Half Note
14.12.2016 14:50
Μετά τις περσινές sold out εμφανίσεις της, η μοναδική Αμερικανίδα τραγουδίστρια και performer Robyn Bennett επιστρέφει δριμύτερη και ανανεωμένη μαζί με το εκρηκτικό γκρουπ της Bang Bang στη σκηνή του Half Note Jazz Club, στο πιο «καυτό» ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς!
Sharrie Williams  & The Wiseguys live στο Half Note
09.11.2016 14:43
Μια φωνή που συγκλονίζει τραγουδώντας τα soulful blues του 21ου αιώνα. Με ένα ρεπερτόριο που πιάνει όλη την γκάμα: από το κλασικό gospel ως το σύγχρονο rockin’ funk. H Sharrie Williams μαζί με το γκρουπ της Wiseguys έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.
Μουσικές του κόσμου από τον Βασίλη Σαλέα στο Half Note
22.03.2016 09:57
Το Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά στη σκηνή τον διεθνούς φήμης κλαρινίστα Βασίλη Σαλέα.
Η Μαίρη Λίντα συναντά τους Apurimac στη σκηνή του Half Note
23.02.2016 10:38
Το Half Note υποδέχεται στη σκηνή του τη Μαίρη Λίντα, τη σπουδαία αυτή τραγουδίστρια και μούσα του Μανώλη Χιώτη που ποτέ δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του παρελθόντος.