Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μια αρχή… χωρίς αρχή, από την ομάδα Άνασσα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Μια αρχή… χωρίς αρχή, από την ομάδα Άνασσα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Η θεατρική ομάδα ΆΝΑΣΣΑ παρουσιάζει στις 3 Απριλίου 2015 την παιδική θεατρική παράσταση «Μια αρχή…χωρίς αρχή» στο πλαίσιο του Συμποσίου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών με θέμα: «Επιστήμη και Τέχνη – Η αποκωδικοποίηση της σχέσης τους μέσα από τη δημιουργία», στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

 

«Η φωνή της σιωπής ξετυλίγει σαν κλωστή από κουβάρι την ιστορία της γέννησης του κόσμου! Που γεννήθηκε… μέσα σ’ ένα όνειρο! Ένα όμορφο χρωματιστό όνειρο»

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

 

Η μικρή ηρωίδα της ιστορίας μας ξυπνά μέσα σε έναν άγνωστο κόσμο, έχοντας αποχτήσει, κατά τη μετάβαση της από την πραγματικότητα σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο, δυο πήλινα πόδια. Ένα παράξενο πλάσμα, το οποίο θα συναντήσει εκεί, θα την βοηθήσει να ξαναβρεί τα ανθρώπινα πόδια της, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μυστικά της γέννησης και της εξέλιξης του σύμπαντος.

 

Στην προσπάθεια του να ανακαλύψει την αρχή του κόσμου, το κορίτσι θα ακολουθήσει το φως σε μια ανάστροφη πορεία.  Αφού μάθει να αναγνωρίζει τα αντίθετα σχήματα, η ηρωίδα μας θα δει το φως να δημιουργεί τον χώρο και τον χρόνο, ως μια ενιαία συνέχεια, που αντανακλά σαν καθρέφτης, μέσα στο σύμπαν μας, έναν κόσμο πολύ διαφορετικό απ' ό, τι γνωρίζουμε.

 

Συντελεστές

 

Σκηνοθεσία: Ντόρα Ζαχαροπούλου

Συγγραφή: Μαρία Πάνου

Σκηνικά: Φίλιππος Βασιλείου

Κοστούμια: Ευangelia

Μουσική: Γιώργος Στογιώργης

Χορογραφίες: Αμαλία Κοσμά

Ηθοποιοί: Δήμος Αμπράζης, Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου

Μακιγιάζ: Ήρα Μαγαλιού

Εικονογράφηση: Tonga Schneider

Γραφίστας: Mikeoug

Promo trailer: Χρυσάνθη Μπαδέκα

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κατερίνα Χαρμάνη

Διεύθυνση παραγωγής: Ντόρα Ζαχαροπούλου, Πέπη Ζαχαροπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Το μυστικό ταξίδι μου… χωρίς την πάνα! - Τζέσικα Γιωσαφάτ
12.01.2017 10:55
Από τις εκδόσεις Key Books κυκλοφορεί το βιβλίο Το μυστικό ταξίδι μου… χωρίς την πάνα! της Τζέσικα Γιωσαφάτ.
Ένα σπίτι χωρίς καθρέφτες - Mårten Sandén
08.12.2016 11:50
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ένα σπίτι χωρίς καθρέφτες, του συγγραφέα Mårten Sandén σε μετάφραση Αργυρώς Πιπίνη.
Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς όνομα
13.05.2016 11:34
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς όνομα σε εικονογράφηση Αιμιλίας Κονταίου και σε διασκευή Τζέμη Τασάκου.
Μια γιορτή στου Νουριάν: Μία παράσταση για τα παιδιά των προσφύγων
16.03.2016 11:39
Με αφορμή την πρωτοχρονιά σε ολόκληρο τον Περσόφωνο κόσμο και το Κουρδιστάν στις 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας και αρχή της άνοιξης, θα παιχτεί η παράσταση "Μια Γιορτή στου Νουριάν" στην δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα για 200 με 300 παιδιά.
Αυτό...: θεατρική παράσταση στο πλαίσιο του Switch On στην Τεχνόπολη
26.02.2016 12:40
Στις 3 Μαρτίου, η ομάδα Μικρές ιστορίες συμμετέχει στο πλούσιο πρόγραμμα του #SWITCH_ON παρουσιάζοντας το «ΑΥΤΟ…», μια θεατρική παράσταση για παιδιά από 2 ετών αλλά και για ενήλικες που θέλουν να τρυπώσουν για λίγο στη σκέψη και στο παιχνίδι των παιδιών...