Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Candid με τις Βανιώ Παπαδέλλη και Τάνια Μπατζόγλου στον Ειλισσό

Candid με τις Βανιώ Παπαδέλλη και Τάνια Μπατζόγλου στον Ειλισσό

Ο Ειλισσός - Μικροχώρος Τέχνης παρουσιάζει στις 2 - 4 Απριλίου 2015 την παράσταση Candid με τις Βανιώ Παπαδέλλη και Τάνια Μπατζόγλου.

 

Περίληψη

Δυο φίλες συναντιούνται σ’ένα σπίτι-θέατρο για να στήσουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι θάρρους και αλήθειας. Η σχέση τους δοκιμάζεται από συνεχείς συγκρίσεις, σκοτεινές σκέψεις και συγκρούσεις. Η καθεμία καθρεφτίζεται στα μάτια, το σώμα και τα λόγια της άλλης φέρνοντας στην επιφάνεια και ανακατεύοντας μνήμες από προηγούμενες σχέσεις, αληθινές, μυθικές και φανταστικές. Μέσα από αινιγματικές αναμετρήσεις, οι δυο φίλες ξεσκεπάζουν την ανάγκη τους να ταυτιστούν και ταυτόχρονα να διαφέρουν. Η αμοιβαία ειλικρίνεια είναι αυτή που τις φέρνει  αντιμέτωπες αλλά και που ουσιαστικά τις κρατά ενωμένες.

 

Μέσα από ένα συνδυασμό καθημερινού και αφαιρετικού λόγου, έντονης σωματικότητας, μεταμόρφωση του χώρου σε εγκατάσταση και χρήση βίντεο, η παράσταση πραγματεύεται την πολυπλοκότητα των γυναικείων σχέσεων όπως τις βιώνουμε και παρατηρούμε γύρω μας.

 

Οι δύο περφομέρ έχουν θέσει σαν στόχο να επαναλαμβάνουν αυτό το «παιχνίδι» μπροστά σε κοινό τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο, προσδίδοντας έτσι στην παράστασή τους διαστάσεις τελετουργίας.

Σχετικές ειδήσεις
28.12.2016 11:17
«Το 3%» της Βίλης Σωτηροπούλου παρουσιάζεται στον Ειλισσό και σε ζωντανή σύνδεση με Αγγλία, Γαλλία μέσω skype.
Επικίνδυνες σχέσεις, του Σοντερλό ντε Λακλό στο θέατρο Άλμα
17.11.2016 15:00
Το επιστολικό έργο του Λακλό, Επικίνδυνες σχέσεις, ανεβαίνει στο θέατρο Άλμα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βαλμόν.
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Ουίλιαμ Σέξπιρ στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας
31.08.2016 14:40
Η Τάνια Κίτσου και η ομάδα της Fractals με το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Ουίλιαμ Σέξπιρ μας παρασύρουν σ' έναν ονειρικό κόσμο. Σ' ένα μαγικό παιχνίδι αντανακλάσεων όπου βήμα- βήμα ο οικοδεσπότης, Θησέας, μας αποκαλύπτει μια πραγματικότητα όπου όλα μεταμορφώνονται διαρκώς. Μέχρι και οι θεατές σε ηθοποιούς του έργου που παρακολουθούν.
If It Be Now – Fragments and Impressions of Hamlet στον Ειλισσό
05.04.2016 15:09
Η παράσταση If It Be Now – Fragments and Impressions of Hamlet "Αν είναι τώρα - Θραύσματα και Εντυπώσεις από τον Άμλετ" παρουσιάζεται την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στο Θέατρο Ειλισσός.
Ο Κρητικός: Ο Μάριος Ιορδάνου ανεβάζει Διονύσιο Σολωμό στην Ευρώπη!
22.03.2016 14:43
Πρεμιέρα στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης θα κάνει ο Μάριος Ιορδάνου την 1η Απριλίου 2016 με τη νέα του παράσταση “Ο Κρητικός”, η οποία εν συνεχεία, στις 5 Απριλίου θα ανέβει στην Αίθουσα Καλλιτεχνών στο Μόναχο.