Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Θησείο μέσα από τον φακό σου: Παρουσίαση φωτογραφιών του εργαστηρίου στο Μουσείο Ηρακλειδών

Το Θησείο μέσα από τον φακό σου: Παρουσίαση φωτογραφιών του εργαστηρίου στο Μουσείο Ηρακλειδών

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου φωτογραφίας "Το Θησείο μέσα από το φακό σου", το Μουσείο Ηρακλειδών θα παρουσιάσει μια επιλογή έργων των συμμετεχόντων στο σεμινάριο, σε ειδική αίθουσα του παραρτήματός του στην οδό Απ. Παύλου στο Θησείο, από τις 24 έως και τις 29 Μαρτίου 2015.

Οι οκτώ φωτογραφίες των συμμετεχόντων (Μάχη Κακαβά, Αντρέας Κωνσταντινίδης, Κάτια Μανδήλα, Ανθή Ξενάκη, Βίκυ Πασσομένου, Παναγιώτης Τσίκος, Δημήτρης Φραγκούλης και Τασία Χρισσαΐτη) αποτυπώνουν με ντοκουμενταρίστικο χαρακτήρα την περιοχή του Θησείου και τους ανθρώπους της και «ξαφνιάζουν με τις διαφορετικές ματιές με τις οποίες αποδίδουν μια περιοχή της Αθήνας, που νομίζουμε ότι ξέρουμε και θεωρούμε προβλέψιμη», όπως σχολιάζει η  Μαρία Λεωνίδα, που πραγματοποίησε το ομώνυμο εργαστήριο φωτογραφίας μέσα από πέντε μαθήματα διάρκειας δυόμιση ωρών το καθένα (6.2-14.4.2015). Επιπλέον, το εργαστήριο έδωσε έμφαση στο πώς κάθε φωτογράφος εξελίσσει τη ματιά του και φτάνει σταδιακά να επιλέγει από τις φωτογραφίες του, εκείνες που «αντέχουν» στο χρόνο.
 
Δημιουργική αφορμή για το εργαστήριο φωτογραφίας αποτέλεσε η έκθεση «Μεταμορφώσεις των Αθηνών. Φωτογραφικό Οδοιπορικό 1839-1950» στο παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών, η οποία παρατείνεται έως και τις 19 Ιουλίου 2015.

Η παρουσίαση των φωτογραφιών του εργαστηρίου Το Θησείο μέσα από το φακό σου πραγματοποιείται με τη χορηγία της EPSON (εκτύπωση φωτογραφιών) και του Μουσείου Ηρακλειδών (τοποθέτηση σε πασπαρτού).  

Φωτό: Παναγιώτης Τσίκος

Σχετικές ειδήσεις
Πλεύσις: Ένα νοητό ταξίδι στην ελληνική ναυπηγική και ναυσιπλοΐα στο Μουσείο Ηρακλειδών
27.09.2016 11:14
Το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζει από 1η Οκτωβρίου 2016 την ιστορία της ελληνικής Πλεύσεως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, μια ιστορία ναυτικών ταξιδιών, ναυπηγικών επιτευγμάτων, διακίνησης ιδεών και τεχνολογικών εξελίξεων.
Sui Generis: Ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Art.Edu στη γκαλερί του The Sowl
23.06.2016 12:21
Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει από την την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 την ετήσια ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Καλών Τεχνών Art.Edu με τίτλο ‘Sui Generis’.
Έκθεση του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στην Artis Causa
06.06.2016 10:15
Καλλιτέχνες - φοιτητές (4ου-5ου έτους) του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εκθέτουν στη γκαλερί Artis Causa.
Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας
24.05.2016 12:15
O Δήμος Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης και ο Σύλλογος Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σας προσκαλούν στην Έκθεση Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας του Εργαστηρίου Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου που διοργανώνει η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο Κώνειο.
Έκθεση με έργα της Pascaline Bossu στο Μουσείο Ηρακλειδών
05.05.2016 16:43
Το Μουσείο Ηρακλειδών εγκαινιάζει στις 12 Μαΐου 2016 την έκθεση Pascaline Bossu: Σχέδια - Ζωγραφιές - Φωτογραφίες, Στιγμιότυπα από την Ελλάδα.