Στο πλαίσιο του 2ου κύκλου της πρωτοβουλίας «Ίχνη Εμπορίου», Δημιουργικές Ανταλλακτικές Κυψέλες στη Στοά Εμπόρων, το AddNoise σας προσκαλεί την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, να συμμετέχετε στο Public acts workshop, ένα εργαστήριο για την performance και τη δημιουργική καταγραφή, με εισηγήτρια την καλλιτέχνη Τζένη Αργυρίου.

Περιγραφή

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σχέση με την πόλη που να περιλαμβάνει την ευχαρίστηση της ανακάλυψής της πέρα από την παθητική μορφή της καθημερινής ρουτίνας; Τι θέση έχει το σώμα μας στο δημόσιο χώρο; Ποιο είναι το “σώμα” της  πόλης; Ποιοι οι “κοινοί” της χώροι; Πώς τους χρησιμοποιούμε; Mπορούμε να τους προκαλέσουμε;

Το εργαστήριο είναι συμμετοχικό και έχει ως στόχο να λειτουργήσει σαν μια πλατφόρμα έρευνας και δημιουργίας διαφορετικών ερμηνειών της έννοιας του δημόσιου χώρου. Μέσα από ένα περίπατο θα εντοπίσουμε τα σημεία της πόλης που θα θέλαμε να παρέμβουμε και να πραγματοποιήσουμε σε αυτά σύντομες δράσεις, έτσι ώστε να προκαλέσουμε διλήμματα στη χρήση του δημόσιου χώρου. Οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με δημιουργικούς τρόπους παρέμβασης και καταγραφής των δράσεων αυτών και θα εισαχθούν στη χρήση ενός λογισμικού με το οποίο θα επεξεργαστούν ζωντανά τα αρχεία καταγραφής και θα συνθέσουν με αυτά ένα ψηφιδωτό τοπίο με κινούμενες και μη εικόνες.

Bio

Η Τζένη Αργυρίου είναι χορογράφος, performance maker και media artist. Γεννήθηκε στην Καβάλα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Με υποτροφία του ιδρύματος Α. Ωνάσης συνέχισε τις σπουδές στη Νέα Υόρκη. Από το 2003 είναι ιδρυτικό μέλος της amorphy.org. Ξεκίνησε από τη τέχνη του χορού αλλά γρήγορα ασχολήθηκε με τη χρήση νέων μέσων τεχνολογίας. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με τη δημιουργία υβριδικών έργων οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων, multimedia παραστάσεων και συμμετοχικών δρώμενων. Η δουλειά της έχει υποστηριχθεί μεταξύ άλλων από: Ευρωπαική Ένωση, Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Νάξου, Φεστιβάλ Φιλίππων, Φεστιβάλ Καλαμάτας, Γαλλικό Ινστιτούτο, PACT Zollverein Essen/Γερμανία, InteractionsLabor Media Lab/Γερμανία, MapXXL/Πορτογαλία, TryAngle Arts research Laborary Μασσαλία/Γαλλία, Fringe Festival/ N.Y.C κ.α.