Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Public acts: εργαστήριο από το AddNoise

Public acts: εργαστήριο από το AddNoise

Στο πλαίσιο του 2ου κύκλου της πρωτοβουλίας «Ίχνη Εμπορίου», Δημιουργικές Ανταλλακτικές Κυψέλες στη Στοά Εμπόρων, το AddNoise σας προσκαλεί την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, να συμμετέχετε στο Public acts workshop, ένα εργαστήριο για την performance και τη δημιουργική καταγραφή, με εισηγήτρια την καλλιτέχνη Τζένη Αργυρίου.


Περιγραφή

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σχέση με την πόλη που να περιλαμβάνει την ευχαρίστηση της ανακάλυψής της πέρα από την παθητική μορφή της καθημερινής ρουτίνας; Τι θέση έχει το σώμα μας στο δημόσιο χώρο; Ποιο είναι το “σώμα” της  πόλης; Ποιοι οι “κοινοί” της χώροι; Πώς τους χρησιμοποιούμε; Mπορούμε να τους προκαλέσουμε;


Το εργαστήριο είναι συμμετοχικό και έχει ως στόχο να λειτουργήσει σαν μια πλατφόρμα έρευνας και δημιουργίας διαφορετικών ερμηνειών της έννοιας του δημόσιου χώρου. Μέσα από ένα περίπατο θα εντοπίσουμε τα σημεία της πόλης που θα θέλαμε να παρέμβουμε και να πραγματοποιήσουμε σε αυτά σύντομες δράσεις, έτσι ώστε να προκαλέσουμε διλήμματα στη χρήση του δημόσιου χώρου. Οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με δημιουργικούς τρόπους παρέμβασης και καταγραφής των δράσεων αυτών και θα εισαχθούν στη χρήση ενός λογισμικού με το οποίο θα επεξεργαστούν ζωντανά τα αρχεία καταγραφής και θα συνθέσουν με αυτά ένα ψηφιδωτό τοπίο με κινούμενες και μη εικόνες.


Bio

Η Τζένη Αργυρίου είναι χορογράφος, performance maker και media artist. Γεννήθηκε στην Καβάλα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Με υποτροφία του ιδρύματος Α. Ωνάσης συνέχισε τις σπουδές στη Νέα Υόρκη. Από το 2003 είναι ιδρυτικό μέλος της amorphy.org. Ξεκίνησε από τη τέχνη του χορού αλλά γρήγορα ασχολήθηκε με τη χρήση νέων μέσων τεχνολογίας. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με τη δημιουργία υβριδικών έργων οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων, multimedia παραστάσεων και συμμετοχικών δρώμενων. Η δουλειά της έχει υποστηριχθεί μεταξύ άλλων από: Ευρωπαική Ένωση, Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Νάξου, Φεστιβάλ Φιλίππων, Φεστιβάλ Καλαμάτας, Γαλλικό Ινστιτούτο , PACT Zollverein Essen/Γερμανία, InteractionsLabor Media Lab/Γερμανία, MapXXL/Πορτογαλία, TryAngle Arts research Laborary Μασσαλία/Γαλλία, Fringe Festival/ N.Y.C κ.α.

Σχετικές ειδήσεις
Το ΚΜΣΤ υποδέχεται τον νέο χρόνο με ένα μουσικοκινητικό-χορευτικό εργαστήριο
19.12.2016 17:10
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6-11 ετών και τους συνοδούς τους στο μουσικοκινητικό-χορευτικό εργαστήριό του, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, 11:30-13:30, στη Μονή Λαζαριστών.
Εργαστήριο με τον Dennis Reid στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών
29.06.2016 14:57
Στο πλαίσιο των Παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα δωρεάν εργαστήριο με τον Denis Reid, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ από την ομάδα του Alessandro Sciarroni στο Φεστιβάλ Αθηνών
06.06.2016 15:01
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο από τους ερμηνευτές της ομάδας Alessandro Sciarroni (Lorenzo Crivellari, Edoardo Demontis, Victor Garmendia Torija, Pietro Selva Bonino), με τίτλο Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ (Untitled_Juggling Workshop).
Γραφή, η μαγική: εργαστήριο με την Ειρήνη Γκόνου στη Nitra Gallery
04.03.2016 09:57
Επ' ευκαιρία της έκθεσης της Ειρήνης Γκόνου, Lest we forget how fragile we are, η Nitra Gallery μας προσκαλεί σε ένα μοναδικό εργαστήριο που εισηγείται η δημιουργός, με τίτλο Γραφή, η μαγική.
επι-Γραφές - Τo σώμα της λέξης: εργαστήριο στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
02.03.2016 15:46
Το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee" παρουσιάζει το εργαστήριο «επί-Γραφές: Tο σώμα της λέξης», ένα διατμηματικό, διαδραστικό και διαπολιτισμικό εργαστήριο για τη γραφή και την οπτική της αντίληψη.