Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

A Haircut Story, της Δανάης Στυλιανού: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 A Haircut Story, της Δανάης Στυλιανού: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους A Haircut Story, της Δανάης Στυλιανού, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015.

 

Το Μάρτιο του 2013, η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη στην οποία εφαρμόστηκε κούρεμα καταθέσεων, ως μέσο διάσωσης των προβληματικών τραπεζών της. Καταθέτες των δύο μεγάλων τραπεζών του νησιού, είδαν τις ανασφάλιστες καταθέσεις τους να μειώνονται δραματικά. Στο ντοκιμαντέρ αυτό, μέσα από τη μαύρη τρύπα των τραπεζών,  αναδύονται επτά ιστορίες.

 

Η Δανάη Στυλιανού κατάγεται από την Αμμόχωστο και γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1984. Σπούδασε Κινηματογραφική Παραγωγή στο Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο από όπου αποφοίτησε το 2004.

 

Έκτοτε, σκηνοθέτησε τρεις ταινίες μικρού μήκους και το μεγάλου μήκους βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Sharing an island", με θέμα τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων νέων. Το "Sharing an island" προβλήθηκε σε Κύπρο και εξωτερικό, αποσπώντας δύο σημαντικά βραβεία για τη συμβολή του στην ειρήνη στην Κύπρο και τον ευρύτερο κόσμο.

 

Η σκηνοθέτις τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, τα οποία καταγράφει μέσα από μια βιωματική σκοπιά στα ντοκιμαντέρ και τις ταινίες της.  Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και casting director στον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση , σε δημοφιλείς και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, ψυχαγωγικές εκπομπές, ταινίες και διαφημίσεις.

 

To "A Haircut Story" είναι το δεύτερο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της. 

 

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

2014 "A Haircut Story", ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους

2011 "Sharing an island" (Το νησί που μοιραζόμαστε), ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους

2006 "Κουκλόσπιτο", ταινία μικρού μήκους

2004 "Η Χιονάτη και οι 7 γοητείες" & "Οδός Αγκύρας" μικρού μήκους ταινίες

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Παραγωγή - Σκηνοθεσία - Μοντάζ: Δανάη Στυλιανού

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Mιχάλης Καλοπαίδης 

Επεξεργασία Ήχου: Μάρκος Παπαγεωργίου, AV Playroom 

Οπερατέρ: Μιχάλης Καλοπαίδης - Σίλβιο Ρουσμίγκο 

Οπερατέρ στην Ελλάδα: Χρίστος Γιαννακόπουλος

Κείμενα - Επιστημονική Επιμέλεια: Πέτρος Κοσμάς  

Επιστημονικός Σύμβουλος: Αλέξανδρος Λόρδος

Μουσική Επένδυση: Aris RSN, Monsieur Doumani, Λευτέρης Μουμτζής, Tρίο Τεκκέ, Κωνσταντίνος Βήτα , Μαρίνα Σάττι, Cayetano και JIM (not original score)

Γραφικά - Animation: Zedem Media  

Εκφώνηση: Άρις Γεροντάκης

Παραγωγή: Greenroom Productions   

 

TEΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

2014 | Διάρκεια: 67’ | Έγχρωμο | Υπότιτλοι: Ελληνικά και Αγγλικά

Ratio: 16:9, Ήχος: Stereo

SHOOTING FORMAT: HD

SCREENING FORMAT: HD FILE

 

copyright: 2014 Danae Stylianou, All rights reserved

Σχετικές ειδήσεις
Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση, της Angélique Kourounis: Προβολή Ντοκιμαντέρ στο Booze
30.09.2016 15:23
Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση, της Angélique Kourounis στο Βοοze Upstairs.
Solitaire ou Solidaire?: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Σινέ Τριανόν
03.06.2016 13:34
Μετά τις δυο προβολές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” (Μόνος ή αλληλέγγυος;) προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν.
Προβολή του ντοκιμαντέρ
16.02.2016 14:11
Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Μανάβης» του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.00΄στο Βουλευτικό.
Η Μαυρομάτα, του Δημήτρη Σπύρου: Προβολή στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
03.02.2016 10:38
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ, το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016, 12:30 στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, παρουσία του σκηνοθέτη.
Αρκαδία Χαίρε, του Φίλιππου Κουτσαφτή: προβολή στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
26.01.2016 16:46
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ μας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» (2015, 90’) του Φίλιππου Κουτσαφτή, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στις 18:00 στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα παρουσία του βραβευμένου σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Φίλιππου Κουτσαφτή.