Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Σίδερ: μουσικό παραμύθι στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη

Σίδερ: μουσικό παραμύθι στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη

Το Θέατρο Έξω από τα Τείχη παρουσιάζει από την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 το μουσικό παραμύθι Σίδερ, από την θεατρική ομάδα ΑΠ!


Από όλα τα παιχνίδια το αγαπημένο, ο Σίδερ. Μέσα από τους ψίθυρους του παιδιού πήρε ανάσα και απέκτησε μάτια λαμπερά και δική του σκέψη και φωνή . Το χάδι τον δυνάμωσε και υψώθηκε, έγινε ο γενναίος, ο ένας και μόνος και παντοτινός.


Ο Σίδερ, το Φως, το Αστέρι, το Άσπρο της ημέρας, καλείται να αναμετρηθεί με τον Βόρειο Άνεμο, τον πιο κακό απ’τους κακούς, τον πιο άγριο απ’ τους πιο άγριους και από τους φάλτσους τον χειρότερο. Ποιος είναι ο Σίδερ; Ποιος είναι ο Βόρειος Άνεμος; Τι τους χωρίζει και τι τους ενώνει;


Η θεατρική ομάδα ΑΠ! και το Θέατρο Έξω από τα Τείχη παρουσιάζουν το πρωτότυπο μουσικοθεατρικό παραμύθι Σίδερ, μία παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Μία ηθοποιός και δύο μουσικοί ξετυλίγουν το νήμα της αφήγησης παίζοντας με τη μουσική , το χρώμα και το φως, πλάθοντας χαρακτήρες και αναπλάθοντας τους εαυτούς τους.


Το μουσικό παραμύθι Σίδερ επιχειρεί να φέρει τα παιδιά (και τους ευαίσθητους μεγάλους) σε επαφή με το μύθο της δημιουργίας του κόσμου – ενός κόσμου πράσινου και μπλε, υγρού και στρογγυλού και όμορφου και λαμπερού και όσο γίνεται πλουμιστού.  Είναι η αρχή και το τέλος που γίνεται καινούργια αρχή, το καλό που γεννά το κακό για να το αμφισβητήσει και να αμφισβητηθεί. Προχωρώντας πέρα από τις λειτουργίες των παραμυθιών, το κείμενο του Σίδερ ανοίγει την πόρτα ανάμεσα στον κόσμο των παιδιών από των ενηλίκων και γίνεται η αφορμή για να βαδίσουν παράλληλα.


Συντελεστές

Κείμενο - Μουσική: Παναγιώτης Λαδάς, Παύλος Μέτσιος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Περδίκης
Σκηνικά: Πετρούλα Λιώρα
Εικονογράφηση – Γραφιστική επιμέλεια: Αχιλλέας Μεσάικος
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Τσίγκα

Παίζουν: Άννα Ηλιαδέλη, Κώστας Ευαγγέλου, Παύλος Μέτσιος

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Σχετικές ειδήσεις
Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ’ένα παραμύθι - Σουζάνε Στράσερ
17.01.2017 09:44
Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν για τους μικρούς αναγνώστες το βιβλίο «Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ’ένα παραμύθι» της Σουζάνε Στράσερ.
Ο Κουρέας της Σεβίλλης της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Αίγιο
30.08.2016 11:40
Ήταν ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί που έγινε πασίγνωστο όταν ο Τζοακίνο Ροσσίνι -σπουδαίος Ιταλός συνθέτης- το διάλεξε για να το κάνει ΟΠΕΡΑ. «Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. Έχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση και παρουσιάζεται στο Αίγιο την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς».
Η Πράσινη Σκουφίτσα επιστρέφει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
04.04.2016 13:23
Η Πράσινη Σκουφίτσα το μουσικό, οικολογικό παραμύθι για παιδιά του δημοτικού, σε αφήγηση της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, μουσική του Γιώργου Κουρουπού και ζωγραφική του Γιάννη Κόττη, επιστρέφει για μία παράσταση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Η ιστορία πριν και μετά το παραμύθι Χάνσελ & Γκρέτελ στο Θέατρο Σοφούλη
18.02.2016 15:23
Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος ανεβάζουν την παιδική θεατρική παράσταση "Η ιστορία πριν και μετά το παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ" του Γιώργου Γκόντου στο θέατρο Σοφούλη σε σκηνοθεσία Αναστασίας Αναστασούδη.
Η Πράσινη Σκουφίτσα: ένα μουσικό, οικολογικό παραμύθι στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
17.02.2016 11:23
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα μουσικό, οικολογικό παραμύθι για παιδιά του δημοτικού σχολείου.