Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Le Quatuor

Le Quatuor
Ένα πρωτότυπο κουαρτέτο εγχόρδων με πηγαίο χιούμορ και αστείρευτη φαντασία μας ταξιδεύει, με όχημα τη μουσική , στον κόσμο της παντομίμας και του γέλιου.

Είναι μόνο τέσσερις αλλά αρκούν για να καλύψουν με τα βιολιά τους τον ήχο μιας συμφωνικής ορχήστρας. Φοράνε φράκο, αλλά ανεβαίνουν στη σκηνή με βατραχοπέδιλα! Παίζουν βιολί με τσατσάρες και κρεμάστρες, ακροβατούν πάνω σε καρέκλες και χορεύουν καν- καν, διατηρώντας όμως το σοβαρό τους ύφος. Σπρώχνονται, τρώνε τούμπες και βάζουν τρικλοποδιές, αλλά συνεχίζουν το… βιολί τους με αξιοθαύμαστη άνεση!

Είναι οι Quatuor, οι τέσσερις βιρτουόζοι μουσικοί από τη Γαλλία που εδώ και 20 χρόνια έχουν καταφέρει να φτιάξουν με αναγνωρίσιμα υλικά της παγκόσμιας μουσικής και θεατρικής τέχνης ένα αυθεντικό, πρωτότυπο μείγμα, μια δική τους Σχολή.

Στην παράσταση που παρουσιάζουν η μουσική έχει την τιμητική της. Οι γρήγορες εναλλαγές του ήχου θέτουν τα μουσικά μας αισθητήρια σε εγρήγορση. Από Μπαχ, Χάντελ και Βιβάλντι μέχρι τσιγγάνικες και ιρλανδέζικες παραδοσιακές μελωδίες. Από κάντρυ και Φρανκ Σινάτρα μέχρι τζαζ και Χατζιδάκι! Το πλούσιο μουσικό τους παρελθόν τούς επιτρέπει να αλιεύουν χαρακτηριστικές μελωδίες από το παγκόσμιο μουσικό ρεπερτόριο και να τις ανακατεύουν με αξιοζήλευτη μαεστρία.

Τους Le Quatuor αποτελούν οι Laurent Vercambre, Pierre Ganem ,Jean-Yves Lacombe  και ο Jean-Claude Camors.

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ο Άρης Γραικούσης πάει στη Κέρκυρα
14.09.2016 15:35
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016, παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στην Κέρκυρα στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».