Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Domestic Setup - The Conte Marino Project: έκθεση των Αποστόλη Ζολωτάκη και Κέλλυς Αθανασιάδου

Domestic Setup - The Conte Marino Project: έκθεση των Αποστόλη Ζολωτάκη και Κέλλυς Αθανασιάδου

Οι εικαστικοί Αποστόλης Ζολωτάκης και Κέλλυ Αθανασιάδου επιστρέφουν στην Κρήτη και παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ένα ακόμη project, το Domestic Setup - The Conte Marino Project.


Μετά από την επιτυχημένη έκθεση που παρουσίασαν το καλοκαίρι που μας πέρασε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου με τίτλο «Από τον Αφαιρετικό Εξπρεσιονισμό στο Συναισθηματικό Ορθολογισμό» οι δύο εικαστικοί παρουσιάζουν στο κρητικό κοινό μια ακόμη έκθεση ζωγραφικής- γλυπτικής με ένα πολύ ενδιαφέρον κόνσεπτ.


Για τις ανάγκες της νέας τους έκθεσης “Domestic Setup” χρησιμοποιούν ως φυσικό πεδίο δράσης τις υπερπολυτελείς βίλες του συγκροτήματος Conte Marino στο Κοντομαρί του Πλατανιά. Πρόκειται για ανεξάρτητες κατοικίες, αρχιτεκτονικό δημιούργημα των βραβευμένων αδερφών Αριστομένη και Γιώργου Βαρουδάκη.


Η έκθεση βρίσκεται σε απόλυτο διάλογο με την χαρακτηριστική και αναγνωρίσιμη αρχιτεκτονική «γραφή» των δύο σημαντικών αρχιτεκτόνων της Κρήτης.


Οι βίλες του Conte Marino με τις εντυπωσιακές λιθοδομές, που συνδυάζονται με λεπτομέρειες από ανοξείδωτο χάλυβα, εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον του πορτοκαλεώνα μέσα στον οποίο χτίστηκαν. Σε αυτές τις σύγχρονες οικιστικές συνθήκες οι δύο εικαστικοί  τοποθετούν τα έργα τους – πίνακες μεικτής τεχνικής του Ζολωτάκη και γλυπτά από ατσάλι της Αθανασιάδου – ενσωματώνοντάς τα στις λεπτομέρειες του χώρου. Ένας πειραματισμός για την ανάδειξη του έργου τέχνης μέσα σε ένα οπτικά δυναμικό χρηστικό περιβάλλον και η ταυτόχρονη ανασύσταση του περιβάλλοντος αυτού μέσα από την αισθητική του ολοκλήρωση.


Και οι τρείς βίλες του συγκροτήματος διατίθενται ως κατοικίες διακοπών αποτελώντας ένα εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν που συνδυάζει και προβάλλει την ελληνική φύση, αρχιτεκτονική, τέχνη και φιλοξενία.


Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 και είναι προσβάσιμη για το κοινό κατόπιν ραντεβού.

Σχετικές ειδήσεις
Νίκος Κρυωνίδης 1990-2016: έκθεση στη Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
12.01.2017 17:23
Η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 20:30 το βράδυ την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Νίκου Κρυωνίδη.
In Art 2017 στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
20.12.2016 17:00
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει και φέτος την έκθεση - θεσμό πλέον της γκαλερί - In Art 2017.
Πρωτόκολλο συλλογικής ζάλης: έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
31.10.2016 14:52
Η νέα δουλειά του Αλέξανδρου Ψυχούλη με τίτλο «Πρωτόκολλο συλλογικής ζάλης» θα παρουσιαστεί αυτόν τον Νοέμβριο στην Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, στη Θεσσαλονίκη.
Crossing Borders: έκθεση του Ingo Dünnebier στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
11.04.2016 15:32
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου την ατομική έκθεση του Ingo Dunnebier με τίτλο Crossing Borders.
Nuketown?: έκθεση της Γεωργίας Δαμοπούλου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
26.02.2016 12:15
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 8.30 το βράδυ την τρίτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Γεωργίας Δαμοπούλου με τίτλο Nuketown?.