Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

City of Dog: Έκθεση Φωτογραφίας του Κωστή Ζαφειράκη στο Garcon Brasserie

City of  Dog: Έκθεση Φωτογραφίας του Κωστή Ζαφειράκη στο Garcon Brasserie

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 εγκαινιάζεται στο Garcon Brasserie, η έκθεση φωτογραφίας του Κωστή Ζαφειράκη με τίτλο «City of  Dog». Ρετρό καρτ ποστάλ και ήρωες με χαρούμενες ουρές. Μια φωτογραφική αφήγηση περίπου ρεαλιστική, περίπου παραμύθι.

 

Ο Κωστής φωτογραφίζει τους σκύλους των φίλων του στα πιο εμβληματικά σημεία- μνημεία της Θεσσαλονίκης. Ο Ίμο, η Μάγια, ο Μπλακ, ο Τίμος, η Βέλβετ, ο Λούι, η Μοίρα, η Ισαβέλλα, ο Κέιτο… είναι απλώς η αφορμή για να ξαναβγούμε βόλτες στην πόλη, να ξαναθυμηθούμε και να ανακαλύψουμε τις μικρές και μεγάλες ιστορίες πίσω από τη Ροτόντα, τον Άγιο Δημήτριο, τον Λευκό Πύργο , την εκκλησία των 12 Αποστόλων, την οδό Ολύμπου, την Καμάρα, την πλατεία Ναυαρίνου, τον Αριστοτέλη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τα περιστέρια του, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Θερμαϊκό και γενικώς όλους όσοι -και όλα όσα- συνθέτουν την πολυμορφική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης. Την επόμενη φορά που θα βγείτε βόλτα με τον σκύλο σας (έχοντας στη τσέπη το απαραίτητο σακουλάκι για τις ακαθαρσίες…) δείτε τη γειτονιά σας με άλλο μάτι. Ανακαλύψτε την πόλη, ακολουθώντας τη μύτη τους… τα σκυλιά ξέρουν.

 

Για το σκύλο του, ο κάθε άνθρωπος είναι Μέγας Ναπολέων. Σε αυτό οφείλεται και η μεγάλη δημοτικότητα των σκύλων.

Aldοus Huxley

 

Έχω δει ένα βλέμμα στα μάτια των σκυλιών, ένα φευγαλέο βλέμμα παιχνιδιάρικης περιφρόνησης, και είμαι σίγουρος πως τα σκυλιά βασικά πιστεύουν πως οι άνθρωποι είναι χαζοί.

John Steinbeck

 

"Οι σκύλοι είναι ο σύνδεσμος μας με τον παράδεισο. Δεν ξέρουν κακό ή ζήλια ή δυσαρέσκεια. Το να κάθεσαι μ’ έναν σκύλο στην πλαγιά ενός λόφου ένα ηλιόλουστο απόγευμα είναι σαν να έχεις επιστρέψει στην στην Εδέμ, όπου η απραξία δεν ήταν βαρετή, ήταν ειρήνη!"

Milan Kundera

 

"Όλη του τη ζωή, προσπάθησε να είναι καλός άνθρωπος. Πολλές φορές. Όμως, απέτυχε.

Άλλωστε ήταν μόνο άνθρωπος. Δεν ήταν σκύλος."

Charles M. Schulz

 

"Οι σκύλοι μιλάνε, αλλά μόνο σε αυτούς που ξέρουν να ακούν!"

Orhan Pamuk

Σχετικές ειδήσεις
ΠρόΣΩΠΑ: Έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας του Δημήτρη Μεσσίνη στο Τελλόγλειο
12.09.2016 14:34
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ ανοίγει τη νέα σεζόν με την έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας «ΠρόΣΩΠΑ» του φωτοειδησεογράφου Δημήτρη Μεσσίνη, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00.
Urban Layers – Νέα Φωτογραφικά Mονοπάτια στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
27.06.2016 10:00
Σε ένα φωτογραφικό σταυροδρόμι πολιτισμών, σε μια κρίσιμη στιγμή στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προσεγγίζει τις ιστορικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου και θέτει το ερώτημα της έννοιας της ταυτότητας, συμμετέχει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αυτόν τον Ιούλιο.
Έκθεση φωτογραφίας του Istvan Kerekes στην Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης
09.06.2016 11:40
Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης ΦΕΜ, παρουσιάζει από την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στο νέο εκθεσιακό της χώρο στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, έκθεση φωτογραφίας του πολυβραβευμένου Ούγγρου φωτογράφου Istvan Kerekes.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.