Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Entremets, του Ντιέγκο Στίρμαν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα

Entremets, του Ντιέγκο Στίρμαν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα παρουσιάζει την παράσταση του Ντιέγκο Στίρμαν, με τίτλο Entremets.


Ένα ταξίδι με την υπογραφή του καθηγητή Ντιέγκο Stirman, εθνο-μαριονετολόγου, μάγου, γελωτοποιού, κλόουν, πρωταθλητή της άπνοιας καθώς και άλλων κατορθωμάτων. Κάτι ανάμεσα σε κουκλοθέατρο , κλόουν και θέατρο αντικειμένων, είναι  μια παράσταση που ξεκινά από την ελληνική τραγωδία και καταλήγει σε ένα υγρό ορυζώνα του Βιετνάμ, μία πραγματική βουτιά στα μυστήρια της ασιατικής τέχνης.
 

Ο Ντιέγκο Στίρμαν είναι ένα μεγάλο όνομα στο κόσμο της μαριονέτας. Όταν βρίσκεται  πάνω στη σκηνή είναι ικανός να μας κάνει να γελάμε μέχρι δακρύων, μεγάλους και μικρούς, με την αποτελεσματική απλότητα των μαριονετών του.
 

Αυτός ο δεξιοτέχνης Γάλλο-Αργεντινός πολίτης του κόσμου, έχει διασχίσει πάρα πολλές χώρες επικοινωνώντας στις περιοδείες του στα ισπανικά, γαλλικά, ιταλικά ή αγγλικά, σαγηνεύοντας το κοινό με τις παραστάσεις του γεμάτες από αστεία, παράλογα και ποιητικά στοιχεία


Εχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ σε όλο το κόσμο: Το διεθνές Festival του Charleville-Mézières (Γαλλία), Το Titirimundi της Segovia (Ισπανία), το διεθνές φεστιβάλ της Lleida (Espagne), το Juste pour rire (Québec), το festival Chassepierre (Bέλγιο), το Klein Fest im Groben Garden (Γερμανία), το Im-Puls (Αυστρία), το festival Figeuro (Βέλγιο), Το φεστιβάλ Delft (Κάτω χώρες), Osaka Festival (Ιαπωνία),Titirilandia (Ισπανία, Rasegna διεθνές θέατρο σκιών (Ρώμη).


Ο τύπος έγραψε για τον Stirman

Ο «Αγωνιστής του Δρόμου»  Stirman είναι ένας καλλιτέχνης, από τους λίγους που έχουν απομείνει, ένας «οραματιστής » του πουθενά και από το πουθενά που κάνει τα πάντα .... Μη διστάσετε λοιπόν να δοκιμάσετε τα μενού της δεξιοτεχνία του, με  τα τρία πιάτα – To καλάθι της Πανδώρας, Toto ο Μάγος  και οι Μαριονέτες κάτω από το νερό του Βιετνάμ, μία απόλαυση για όσους εκτιμούν το γέλιο και την υπερβολή. Να μην το χάσετε ...

Thierry Voisin, Τηλέραμα Παρίσι (Ιανουάριος 2010)

Σχετικές ειδήσεις
PuppeTariuM: μια νέα δράση για τον κόσμο της μαριονέτας!
20.02.2017 14:53
Το “Εργαστήρι Μαιρηβή” – Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου της Αθήνας, σε συνεργασία με το “Thesspuppet Festival” – Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου της Θεσσαλονίκης, ανοίγει ένα δρόμο για την γεφύρωση των επαγγελματικών κουκλο-θιάσων της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα.
Ο Ρικάρντο ντι Λάουρο στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης
03.11.2016 16:55
Συνεχίζεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, με προσκεκλημένο τον Ιταλό μαριονετίστα Ρικάρντο ντι Λάουρο, με την παράσταση κουκλοθέατρου: “Ο Newton και η πεταλούδα”, τις Κυριακές 20 και 27 Νοεμβρίου 2017, στις 6μ.μ.
Το ΚΘΒΕ στο 9ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και στην ελληνική κοινότητα της Σόφιας
27.09.2016 13:55
Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η παράσταση κουκλοθεάτρου του ΚΘΒΕ «Το Δώρο» στη Σόφια, μετά από πρόσκληση του 9ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου που πραγματοποιήθηκε εκεί.
Ιδιαίτερα πλάσματα του Roberto White στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στην Αθήνα
23.03.2016 17:07
Συνεχίζεται το "3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα", στο πλαίσιο του οποίου το Σάββατο 2 Απριλίου & την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, καλεσμένος είναι ο Roberto White από την Αργεντινή με την παράσταση θεάτρου κούκλας για όλες τις ηλικίες "Ιδιαίτερα πλάσματα".
Οι La Mar de Marionetas από την Ισπανία στο Εργαστήρι Μαιρηβή
26.02.2016 15:36
Συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα που διοργανώνει το "Εργαστήρι Μαιρηβή" και για το μήνα Μάρτιο, καλεσμένη είναι η πολυβραβευμένη ομάδα μαριονέτας La Mar de Marionetas από την Ισπανία.