Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Αγαπητέ Θεέ στον μικροχώρο τέχνης Ειλισσός

Αγαπητέ Θεέ στον μικροχώρο τέχνης Ειλισσός

Τέσσερις νέοι δημιουργοί – τρεις ηθοποιοί, απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης, και ένας μουσικός επί σκηνής – διασκευάζουν το γνωστό έργο του Éric-Emmanuel Schmitt "Oscar et la Dame Rose", και το παρουσιάζουν στον Ειλισσό από τις 9 Μαρτίου 2015 με τον τίτλο «Αγαπητέ Θεέ».

 

«Aγαπητέ θεέ, είμαι ο Όσκαρ και είμαι δέκα και μου αρέσει να βάζω φωτιά στη γάτα και στο σκύλο και στο σπίτι και μια φορά τηγάνισα και τα χρυσόψαρα και όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω πυροσβέστης.»

 

Το έργο απαρτίζεται από τα γράμματα του δεκάχρονου Όσκαρ στον θεό. Υπάρχει; Κι αν ναι, γιατί επιτρέπει την αρρώστια; Είναι κακός ή απλώς δεν είναι έξυπνος;

 

Ο Όσκαρ κάνει ένα πάρτι και, ανάμεσα στις νεροπιστολιές, διερωτάται για την πίστη, την αρρώστια, τον έρωτα και τον θάνατο. Ένας ξεκοιλιασμένος αρκούδος, ένας πατέρας – πρωταθλητής στα χαμένα κυριακάτικα απογεύματα, ένας γιατρός με μαύρα πυκνά φρύδια, μια ζαλισμένη καθαρίστρια και μία μπλε Χιονάτη θραύονται για να συναρμολογηθούν ξανά από τη super θεία Ροζ. Το πάρτι θα διαρκέσει 12 ημέρες. Στο τέλος όλα θα είναι πράσινα.

 

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης, εκδόσεις Opera

Σκηνοθεσία – διασκευή: Ηλίας Αδάμ

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Σαχάλωφ

Μουσικός επί σκηνής: Παναγιώτης Θεοφανόπουλος

Ενδυματολόγος: Κατερίνα Κουρούμαλη

Φωτισμοί: Βασίλης Κρητικός

Φωτογραφίες: Βασίλειος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Κεχρής, Δημήτρης Χατζημαρινάκης

Σκίτσο αφίσας: Πέτρος Πετροζέλης

 

Παίζουν: Στυλιάνα Ιωάννου, Καλλιόπη Μανδρέκα, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Ηλίας Αδάμ

Σχετικές ειδήσεις
Αγαπητέ Τσέχωφ, στο Θέατρο Αλκμήνη
24.01.2017 11:01
Η παράσταση "Αγαπητέ Τσέχωφ" από την ομάδα ΑντιΣτροφή παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη.
Αντιγόνη: με μορφή μουσικο-θεατρικού αναλογίου στο Θέατρο Ειλισσός
19.04.2016 11:23
Το Θέατρο Ειλισσός παρουσιάζει από τις 10 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2016, μια μουσική προσέγγιση στο πρωτότυπο των χορικών & κομμού της τραγωδίας Αντιγόνη του Σοφοκλή βασισμένη στην μετρική του κειμένου.
Αλληλεγγύη: Η εκδίκηση του καλού: 24 ηθοποιοί και 14 ποιητές ενώνουν τη φωνή τους για τους πρόσφυγες
23.03.2016 10:27
Αθήνα και Θεσσαλονίκη συντονίζονται στην ίδια εκδήλωση με το κοινό σύνθημα: «Η Αλληλεγγύη είναι η εκδίκηση του καλού». 14 ποιητές, 24 ηθοποιοί και 3 μουσικοί ενώνουν τη φωνή τους σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, 16.00-18.00.
Συνθήκη 97 στον Πολυχώρο Τέχνης art63
28.01.2016 12:55
Δυο νέες ηθοποιοί διασκευάζουν μόνες, το έργο του Ζαν Ζενέ "Δούλες" και ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση "Συνθήκη 97", βασισμένη σε αυτό, στο νέο Πολυχώρο Τέχνης art63, από 6 Φεβρουαρίου 2016, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Παραμόρφωση του Χάρη Γεωργιάδη στο Θέατρο Ειλισσός
26.01.2016 14:38
Το Θέατρο Ειλισσός φιλοξενεί το έργο του Χάρη Γεωργιάδη, με τίτλο Παραμόρφωση από την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.