Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Αγαπητέ Θεέ στον μικροχώρο τέχνης Ειλισσός

Αγαπητέ Θεέ στον μικροχώρο τέχνης Ειλισσός

Τέσσερις νέοι δημιουργοί – τρεις ηθοποιοί, απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης, και ένας μουσικός επί σκηνής – διασκευάζουν το γνωστό έργο του Éric-Emmanuel Schmitt "Oscar et la Dame Rose", και το παρουσιάζουν στον Ειλισσό από τις 9 Μαρτίου 2015 με τον τίτλο «Αγαπητέ Θεέ».

 

«Aγαπητέ θεέ, είμαι ο Όσκαρ και είμαι δέκα και μου αρέσει να βάζω φωτιά στη γάτα και στο σκύλο και στο σπίτι και μια φορά τηγάνισα και τα χρυσόψαρα και όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω πυροσβέστης.»

 

Το έργο απαρτίζεται από τα γράμματα του δεκάχρονου Όσκαρ στον θεό. Υπάρχει; Κι αν ναι, γιατί επιτρέπει την αρρώστια; Είναι κακός ή απλώς δεν είναι έξυπνος;

 

Ο Όσκαρ κάνει ένα πάρτι και, ανάμεσα στις νεροπιστολιές, διερωτάται για την πίστη, την αρρώστια, τον έρωτα και τον θάνατο. Ένας ξεκοιλιασμένος αρκούδος, ένας πατέρας – πρωταθλητής στα χαμένα κυριακάτικα απογεύματα, ένας γιατρός με μαύρα πυκνά φρύδια, μια ζαλισμένη καθαρίστρια και μία μπλε Χιονάτη θραύονται για να συναρμολογηθούν ξανά από τη super θεία Ροζ. Το πάρτι θα διαρκέσει 12 ημέρες. Στο τέλος όλα θα είναι πράσινα.

 

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης, εκδόσεις Opera

Σκηνοθεσία – διασκευή: Ηλίας Αδάμ

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Σαχάλωφ

Μουσικός επί σκηνής: Παναγιώτης Θεοφανόπουλος

Ενδυματολόγος: Κατερίνα Κουρούμαλη

Φωτισμοί: Βασίλης Κρητικός

Φωτογραφίες: Βασίλειος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Κεχρής, Δημήτρης Χατζημαρινάκης

Σκίτσο αφίσας: Πέτρος Πετροζέλης

 

Παίζουν: Στυλιάνα Ιωάννου, Καλλιόπη Μανδρέκα, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Ηλίας Αδάμ

Σχετικές ειδήσεις
Κοταμανίδου, Παπαδημητρίου και Γέρου στο Studio Μαυρομιχάλη
21.02.2017 11:19
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό συνεχίζεται, με καλεσμένες για την εικοστή συζήτηση, τρεις σημαντικές ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου: Εύα Κοταμανίδου, Μάνια Παπαδημητρίου, Κάτια Γέρου. Και οι τρεις ηθοποιοί αποφοίτησαν από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης και έχουν συνδέσει το όνομά τους με επιτυχίες του θεάτρου. Παράλληλα και οι τρεις έχουν αναπτύξει πολιτική δράση στην Αριστερά.
Αγαπητέ Τσέχωφ, στο Θέατρο Αλκμήνη
24.01.2017 11:01
Η παράσταση "Αγαπητέ Τσέχωφ" από την ομάδα ΑντιΣτροφή παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Αντιγόνη: με μορφή μουσικο-θεατρικού αναλογίου στο Θέατρο Ειλισσός
19.04.2016 11:23
Το Θέατρο Ειλισσός παρουσιάζει από τις 10 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2016, μια μουσική προσέγγιση στο πρωτότυπο των χορικών & κομμού της τραγωδίας Αντιγόνη του Σοφοκλή βασισμένη στην μετρική του κειμένου.
Αλληλεγγύη: Η εκδίκηση του καλού: 24 ηθοποιοί και 14 ποιητές ενώνουν τη φωνή τους για τους πρόσφυγες
23.03.2016 10:27
Αθήνα και Θεσσαλονίκη συντονίζονται στην ίδια εκδήλωση με το κοινό σύνθημα: «Η Αλληλεγγύη είναι η εκδίκηση του καλού». 14 ποιητές, 24 ηθοποιοί και 3 μουσικοί ενώνουν τη φωνή τους σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, 16.00-18.00.