Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο & Βραδιά Σάζι με τον Τζιχάν Τούρκογλου στον Ειλισσό

Σεμινάριο & Βραδιά Σάζι με τον Τζιχάν Τούρκογλου στον Ειλισσό

Ο Μικροχώρος Τέχνης Ειλισσός παρουσιάζει τον Τζιχάν Τούρκογλου στις 21 & 22 Φεβρουαρίου 2015 σε ένα σεμινάριο και μια βραδιά Σάζι.

 

Το σεμινάριο θα είναι ανοιχτό για όλα τα επίπεδα (αρχάριους, μετρίου επιπέδου και προχωρημένους) και θα συμπεριλαμβάνουν μελέτη κουρδισμάτων τσογούρ (ρε σολ λα χορδές από κάτω προς τα πάνω). Θα διδαχτούν τεχνικές βασισμένες σε αυτό το κούρδισμα.

 

Κατά την διάρκεια των τρίωρων μαθημάτων που θα εκτελούνται , θα διδαχτούν τα εξής:

  1. Συνδυασμός και συγχρονισμός διαφόρων τεχνικών πένας και δαχτυλοθεσίες
  2. Τεχνικές στολιδιών στην απόδοση τοπικών ιδιωμάτων
  3. Χρήση των διαφόρων θεσέων βασισμένων σε συνθέσεις-ασκήσεις και(ή) σχήματα από παραδοσιακά κομμάτια
  4. Ταξίμι σε διάφορα μακάμ
  5. Εφαρμογή όλων των προαναφερθέντων τεχνικών σε ρεπερτόριο παραδοσιακών κομματιών από την Τουρκία και την Ελλάδα.

 

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:30μμ οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι είναι προσκεκλημένοι στη μουσική Βραδιά Σάζι με τον Τζιχάν Τούρκογλου επίσης στον Ειλισσό. (απαραίτητη η κράτηση) 

 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παιχτούν δεξιοτεχνικά οργανικά κομμάτια και παραδοσιακά τραγούδια από διαφορετικές περιοχές και παραδόσεις της Τουρκίας. Θα ακούσουμε τραγούδια των Αλεβί-Μπεκτασί, τραγούδια από τη Μαύρη Θάλασσα (Πόντος), την Ανατολική Θράκη, την Μικρά Ασία και την Ανατολή. Ακόμα θα παίξει παραδοσιακούς χορούς: Karsilama-Misket-Halay-Horon-Zeybek, αυτοσχεδιασμούς (ταξίμι) καθώς και μουσικές συνθέσεις που απαιτούν ιδιαίτερη δεξιοτεχνία με διαφορετικές τεχνικές οργάνων της οικογένειας του σάζι (3 telli bağlama, çöğür, uzun sap).

Σχετικές ειδήσεις
18.01.2017 11:14
Ο Δημήτρης Στεφανάκης στον Πολυχώρο του Μεταιχμίου, τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου συναντά τους λάτρεις της γραφής και της ανάγνωσης για το σεμινάριο "Η τέχνη να γράφεις – Η τέχνη να διαβάζεις".
Η τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση: Σεμινάριο με τον Τάσο Καρακύκλα στο Επί Κολωνώ
10.10.2016 11:06
Το Θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζουν ένα σεμινάριο για την Τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση, στο οποίο ο Τάσος Κατρακύλας θα διδάξει “Τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων”.
Σεμινάριο χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου στον Κινητήρα
08.07.2016 15:16
Η Πέρσα Σταματοπούλου παρουσιάζει στον Κινητήρα ένα νέο σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης.
Θερινό σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.06.2016 14:52
Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο Από την Θεατρική στην Κινηματογραφική Υποκριτική στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από 11 έως 29 Ιουλίου 2016.
Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας: Το 2ο Side Event του Job Fair Athens 2016
21.03.2016 16:48
Στο πλαίσιο του Job Fair Athens 2016, διοργανώνεται σεμινάριο με τίτλο “Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας” την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 12:00-14:00 στην αίθουσα “Τελετών” του Πανεπιστημίου Πειραιώς.