Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Κοσμική Σούπα: Εικαστικό Workshop με την Σοφία Κυριακού στο Open C.A.S.E. 303

Κοσμική Σούπα: Εικαστικό Workshop με την Σοφία Κυριακού στο Open C.A.S.E. 303

Από τις 7 Μαρτίου 2015, η Σοφία Κυριακού θα παρουσιάζει ένα εικαστικό workshop με τίτλο «Κοσμική Σούπα» στο Open C.A.S.E. 303.

 

Τι είδε ο Νταλί και έφτιαξε τα ρολόγια να λιώνουν;

Ένα τυρί καμαμπέρ στο τηγάνι.

 

Εικαστικό workshop βασισμένο πάνω στην έννοια του Χρόνου με προσεγγίσεις από τον κόσμο τής Τέχνης, που θα ολοκληρωθεί σε δέκα δίωρα μαθήματα και έχει σκοπό τον πειραματισμό και την προσέγγιση του θέματος με έννοιες που προκύπτουν από την παρατήρηση του κόσμου γύρω μας, την επίδραση του Χρόνου πάνω στα πράγματα, αλλά και την περιοδικότητα μέσα από την κίνηση των άστρων στον μακρόκοσμο και την επαναληπτικότητα των μοτίβων στο μικρόκοσμο. Το workshop απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 13 χρονών, βασισμένο σε μία διερευνητική προσέγγιση της εικαστικού Σοφίας Κυριακού σχετική με τον συνδυασμό Τέχνης και Επιστήμης.

 

Πρόγραμμα μαθημάτων

 

Σάββατο 7 Μαρτίου, Ο Χρόνος μέσα από την Τέχνη.

Σάββατο 14 Μαρτίου, Ο Σπόρος που ανθίζει.

Σάββατο 21 Μαρτίου, Μοτίβα και η περιοδικότητα του χρόνου.

Σάββατο 28 Μαρτίου, Η Κοσμική Σούπα με υλικά ζωγραφικής.

Σάββατο 4 Απριλίου, Στιγμές, Σταγόνες, Κύκλοι.

Σάββατο 18 Απριλίου, Καθρέπτης, Ο Κόσμος ανάποδα.

Σάββατο 25 Απριλίου, Doodles, προσχέδια και αυτοσχέδιες συνταγές.

Σάββατο 9 Μαΐου, Μικροί Ερευνητές παρατηρητές του κόσμου από ψηλά.

Σάββατο 16 Μαΐου, Το Φεγγάρι μας έμαθε πως να μετράμε.

Σάββατο 23 Μαΐου, Happening, Πικ–Νικ, Παρουσίαση Κοσμικής Σούπας.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Καραγκιόζης οδοντογιατρός - Άκης Μελάχρης
10.02.2017 12:56
Βασισμένο στο τεύχος 13 με τίτλο «Ο Καραγκιόζης οδοντογιατρός» από το αρχείο των εκδόσεων Άγκυρα σε απόδοση - διασκευή - εικονογράφηση Άκη Μελάχρη.
Ο Καραγκιόζης Super Ήρωας στο Νέο Κόσμο!
01.11.2016 13:55
Ο Τάσος Κώνστας γιορτάζοντας τα 20 χρόνια καλλιτεχνικής δράσης πίσω από το πανί, συναντιέται με τον εικαστικό Παντελή Μάκκα και επαναπροσδιορίζουν την ιδέα του θεάτρου σκιών σήμερα. Δημιουργούν και οι δύο, πάνω στο ίδιο πανί τον κόσμο του Karman!
Ο Ανύπαρκτος Ιππότης από την ομάδα ΝΤΟΥΘ στο Skrow Theater
27.10.2016 13:47
Η ομάδα ΝΤΟΥΘ, επιλέγοντας σταθερά να παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια με επιτυχία παιδικές παραστάσεις που εμπνεόνται από αγαπήμενα παιδικά έργα ( «Ο Ονειροφάγος», «Το Κάτι-Σαν-κομμάτι»), προτείνει για τη νέα θεατρική σεζόν στο Skrow theater το μεσαιωνικό παραμύθι «Ο Ανύπαρκτος Ιππότης», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ‘Ιταλο Καλβίνο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική: Μουσικό/εικαστικό εργαστήρι από το Ίδρυμα Ωνάση
05.10.2016 15:46
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Ωνάση δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση και στους γονείς τους να πειραματιστούν με ήχους και χρώματα μέσα από εξειδικευμένα ομαδικά παιχνίδια στο πλαίσιο του προγράμματος «Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική».
Θερινό εικαστικό εργαστήριο για παιδιά στην Casa Bianca
30.06.2016 15:16
Θερινό εικαστικό εργαστήριο που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης από τις 4 Ιουλίου έως τις 29 Ιουλίου 2016.