Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Mirage Machines: έκθεση του Άγγελου Πλέσσα στη γκαλερί The Breeder

Mirage Machines: έκθεση του Άγγελου Πλέσσα στη γκαλερί The Breeder

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την έκθεση  “Mirage Machines” αποκλειστικά με websites που έχει δημιουργήσει ο Άγγελος Πλέσσας.


Η δουλειά του Άγγελου Πλέσσα τοποθετείται μέσα και γύρω από το ίντερνετ. Ο καλλιτέχνης ανήκει σε μια γενιά καλλιτεχνών που μεγάλωσαν με το Google και διατηρούν το studio τους στο φορητό υπολογιστή τους έτσι το να «ανεβάζουν» παραδοσιακά μέσα όπως ένα σχέδιο σε μια ιστοσελίδα είναι μία φυσική ενέργεια. Στρέφοντας τον τίτλο των έργων του σε ένα κατοχυρωμένο διαδυκτιακό domain, δημιουργεί κινούμενες εικόνες οι οποίες είναι άμεσα ηλεκτρονικές και μοναδικές, αναπαραγώμενες σε εκατομμύρια υπολογιστές αλλά υπαρκτές μόνο σε συγκεκριμένη διεύθυνση. Συνήθως εστιάζοντας σε θέματα όπως ταυτότητας και εξουσίας, τα διαδικτυακά σχέδια του Πλέσσα γίνονται χαρακτήρες και πορτρέτα, εναλλάσσοντας μεταξύ παράξενου και καυστικού, εκφράζοντας αφηρημένα συναισθήματα όταν συνήθως βιώνονται στην ηλεκτρονική μας επικοινωνία και τις καθημερινές μας παρεξηγήσεις. Έργα οπως το “MeLookingAtYou.com” (2005) είναι πορτρέτα τα οποία οφείλονται τόσο σε εμότικον χαρακτήρων κειμένου όσο στην αφέλεια και πολύπλοκη συναισθηματική πνευματικότητα των έργων του Πολ Κλε.


Ο Άγγελος Πλέσσας ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι ο ιδρυτής και επιμελητής του "The Eternal Internet Brotherhood" ενός συλλογικού, ετήσιου residency/ summit/ project που πραγματοποιείται σε διάφορα μέρη του κόσμου (Ανάφη, 2012, Xilitla, 2013, Νεκρή Θάλασσα, 2014).  Ο Άγγελος Πλέσσας είναι υποψήφιος για το βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015. Η έκθεση των υποψηφίων καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 27 Μαΐου εώς τις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε πολλές εκθέσεις μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται:  "Α Cab" σε επιμέλεια Valentinas Klimasauskas, Kunsthalle Athena, (2014), "Food" σε επιμέλεια της Adelina von Furstenberg στο MuCEM στην Μασσαλία (2014), "Scenes d' Europe" σε επιμέλεια της Florence Derieux και του Antoine Marchand, Frac Champagne-Ardenne (2013), Frieze Projects σε επιμέλεια Nicola Lees, Frieze London (2013), "Digitart at Studio 13/16) σε επιμέλεια Abdel Bounane, στο Centre Pompidou, Παρίσι (2013), "This must be the place" στην Kunsthalle Athena (2013), "Rhizome/Fact 5 videos for the 2012 Liverpool Biennial", curated by Joanne McNeil and Omar Kholeif (2012), " Word of Mouth", 3η Μπιενάλε της Αθήνα, (2011), 3η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης "A Rock and a hard place", σε επιμέλεια Paolo Colombo, Mahita Ebu, και Μαρίνας Φωκίδη, "The Angelo Foundation School of Music" σε επιμέλεια του Σταμάτη Σχιζάκη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα (2011),  "Visual Dialogues", Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (2010), "Spendid Isolation", 2η Μπιενάλε της Αθήνας σε επιμέλεια Cay Sophie Rabinowitz (2009), "Extended Ecologies" σε επιμέλεια Δάφνης Βιτάλη στο ΕΜΣΤ, Αθήνα (2009), "Σε Ενεστώτα Χρόνο", ΕΜΣΤ, Αθήνα (2007), "Her(his)story" σε επιμέλεια Μαρίνας Φωκίδη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Σχετικές ειδήσεις
Clarity, έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στην γκαλερί The Breeder
22.02.2017 15:55
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στο χώρο της. Η έκθεση, με τίτλο Clarity, αποτελείται από νέα έργα με παστέλ και κέντημα σε καμβά, μαζί με μία εγκατάσταση ήχου και βίντεο.
Desert Rose, έκθεση της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη στη γκαλερί Σκουφά
14.02.2017 17:20
Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.00 εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.
Laura & Lizzie, έκθεση της Σοφίας Στέβη στη γκαλερί The Breeder
12.01.2017 17:06
Η γκαλερί The Breeder παρουσίαζει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου την πρώτη ατομική έκθεση της Σοφίας Στέβη με την γκαλερί με τίτλο Laura & Lizzie.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Mare Monstrum: έκθεση της Μαρίας Γιαννακάκη στη γκαλερί Σκουφά
03.03.2016 16:27
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στις 19.30, εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Γιαννακάκη με τον τίτλο «Mare Monstrum», υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.