Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ταξίδι στην ηλεκτρονική αισθητική

Ταξίδι στην ηλεκτρονική αισθητική
Το συγκρότημα Elica είναι αυτό που θα έχει την τιμή να ανοίξει τελικά και τις δύο συναυλίες στην Ελλάδα της ιέρειας του new wave Anne Clark, στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Το ελληνικό electronica σχήμα Elica κερδίζει επάξια τη θέση του opening act και για τις δύο βραδιές που θα φιλοξενήσουν την πολύπλευρη Anne Clark.

Οι Elica, γνήσια παιδιά της πρώιμης ηλεκτρονικής σκηνής, με επιρροές από τους Depeche Mode, Autechre, Kraftwerk, Brian Eno, Aphex Twin, Boards of Canada και Στέρεο Νόβα, συνδυάζουν την ηλεκτρονική μουσική με τη χρήση φυσικών οργάνων, το video art και το live performance. 
     
Με λίγα λόγια, οι Elica σχηματίστηκαν στην Αθήνα, το φθινόπωρο του 2003, από τους Γιώργο Γρηγοράκο και Φώτη Καραογλάνη. Τα έργα τους Νέκυια και Το ταξίδι των χαρταετών στα οποία συνυπάρχουν η  electronica, το video art και η live performance, έχουν παρουσιαστεί ζωντανά σε διάφορους χώρους στην Αθήνα.
 
Μεταξύ 2004 και 2005 άνοιξαν τρεις εμφανίσεις του Κωνσταντίνου Βήτα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
 
Έχουν συνθέσει μουσική για το θεατρικό έργο της Sarah Kane Blasted, που παρουσιάστηκε το 2005 στο πλαίσιο του φοιτητικού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Έκλεισαν με συναυλία τους και τα 4  Athens Video Art Festival. Το 2007 επιμελήθηκαν και κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με τη SonyBmg το tribute album στον Κ. ΒΗΤΑ με τίτλο The Movement Sessions. Τον Δεκέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album με  τίτλο asymmetrica\"από την V.I.M.  records.

Σχετικές ειδήσεις
Η Λένα Πλάτωνος γιορτάζει τα γενέθλία της στο six d.o.g.s
20.10.2016 13:13
Γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1951. 65 χρόνια αργότερα, στις 21 Οκτωβρίου του 2016 η Λένα Πλάτωνος ανεβαίνει στη σκηνή του six d.o.g.s για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Μαζί της θα μπορούσε να πει κανείς, ίσως με μια μικρή δόση υπερβολής αλλά ίσως και όχι, οτι έχει γενέθλια η ίδια η ηλεκτρονική μουσική της Ελλάδας.
O Nicolas Lutz live στο six d.o.g.s
29.09.2016 14:50
Η Revolt!, μετά από τρία χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Αθηναϊκή ηλεκτρονική σκηνή, επιδεικνύει τη σημασία και την ανάγκη για συνεργασίες στο χώρο με σκοπό τη συσπείρωση του κοινού και την προώθηση ενός εκλεκτικού ήχου, ξεκινώντας τη νέα σεζόν συνεργαζόμενη με την ομάδα Audiorama στο πλαίσιο του Περεστρόικα concept πάρτι του six d.o.g.s.
Οι God Is An Astronaut για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
18.08.2016 13:17
Οι God Is An Astronaut, μία από τις κορυφαίες instrumental μπάντες του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουν στη χώρα μας! Οι Ιρλανδοί post-rockers θα πραγματοποιήσουν δύο μεγάλες συναυλίες στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα!
Σταύρος Ξαρχάκος - Το Ταξίδι: Καλοκαιρινές Συναυλίες 2016
25.07.2016 16:38
Σταύρος Ξαρχάκος - ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ. Μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και όχι μόνο.
Sala Sala με τον Κ. Βήτα στη Στέγη
20.05.2016 10:04
Ο Κωνσταντίνος Βήτα, ένα από τα πλέον δημιουργικά κεφάλαια στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική, σε μια απρόσμενη συνάντηση, συνομιλεί για πρώτη φορά με δύο μεγάλες φωνές του ρεμπέτικου, στις 3 και 4 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.