Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ - Άννα Φρανκ

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ - Άννα Φρανκ

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ κυκλοφορεί από τη στη σειρά των Εκδόσεων Μίνωας «Γαλάζια Βιβλιοθήκη» που περιλαμβάνει αριστουργήματα της παγκόσμιας και ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας σε νέες μοντέρνες σκληρόδετες εκδόσεις.

 

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια και χιούμορ, στις καταγραφές της Άννας Φρανκ έχει αποτυπωθεί ο αγώνας ενός κοριτσιού να διαφυλάξει, ακόμα και μέσα στον χειρότερο κίνδυνο, την ελευθερία της σκέψης, τη φαντασία και τη χαρά της παιδικής αθωότητας.

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας στη σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία παγκοσμίως με βαθιά αντιπολεμικά μηνύματα.

 

Η Άννα Φρανκ γεννήθηκε στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας το 1929. Η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία το 1933 αναγκάζει την οικογένειά της να καταφύγει στην Ολλανδία, για να αποφύγει τις διώξεις που εξαπολύει το ναζιστικό καθεστώς ενάντια στις εβραϊκές κοινότητες.


Το 1942, η δεκατριάχρονη Άννα μαζί με την οικογένειά της κρύβονται στο πίσω μέρος ενός σπιτιού στο Άμστερνταμ.
Για τα επόμενα δύο χρόνια, θα καταγράψει στο ημερολόγιό της την οδυνηρή εμπειρία του εγκλεισμού.

 

Ανάμεσα σε αυτούς που κατά τη διάρκεια της ιστορίας μίλησαν στο όνομα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε περιόδους μεγάλης δοκιμασίας και απώλειας, δεν υπάρχει καμία φωνή με περισσότερο βάρος από αυτήν της Άννας Φρανκ

Τζον Φ. Κένεντι, 1960

 

Η σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη των εκδόσεων Μίνωας περιλαμβάνει αριστουργήματα της παγκόσμιας και ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας σε νέες, μοντέρνες εκδόσεις, με προσεκτικά επιμελημένα. Καθένα από τα κλασικά αυτά μυθιστορήματα διατηρεί όλη τη μαγεία που έκανε την ιστορία αγαπημένο ανάγνωσμα των παιδιών.

Σχετικές ειδήσεις
Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης 2017
02.01.2017 11:54
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης 2017 σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά.
Naxos 2017 - Ημερολόγιο
09.12.2016 11:02
Από τις Εκδόσεις Επιστύλιο κυκλοφορεί Ημερολόγιο του 2017 με θέμα τη Νάξο, μέσα από έργα τεσσάρων καταξιωμένων Ελλήνων ζωγράφων, του Θανάση Μακρή, Κωνσταντίνου Κερεστετζή, Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλου και Βασίλη Τάγκαλου.
Ημερολόγιο του Διαβόλου - Robert K. Wittman
02.11.2016 09:40
Το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Robert K. Wittman, «Ημερολόγιο του Διαβόλου. Ο ΄Αλφρεντ Ρόζενμπεργκ και τα κλεμμένα μυστικά του Γ΄ Ράιχ» θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις «Πεδίο».
Ημερολόγιο προσευχής - Φλάννερυ Ο’ Κόννορ
26.05.2016 11:43
Το βιβλίο της Φλάννερυ Ο’ Κόννορ, Ημερολόγιο προσευχής, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες σε μετάφραση Γιάννη Παλαβού.
Το κρυφό ημερολόγιο του Χίτλερ - Χάρης Βλαβιανός
12.05.2016 12:48
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Το κρυφό ημερολόγιο του Χίτλερ. Φυλακές Λάντσεμπεργκ, Νοέμβριος 1923 - Δεκέμβριος 1924 του Χάρη Βλαβιανού και σε εισαγωγή Κώστα Κωστή.