Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέχρι τον Μάιο 2015

Το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέχρι τον Μάιο 2015

Σπουδαία έργα όπερας, οπερέτας, μπαλέτου, αλλά και σημαντικές συνεργασίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έως τον ερχόμενο Μάιο.   

 

Μετά τη sold out πανελλήνια πρώτη παρουσίαση από την Εθνική Λυρική Σκηνή του βαγκνερικού αριστουργήματος Τριστάνος και Ιζόλδη, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου, ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου -στην πρώτη του συνεργασία με την ΕΛΣ- σκηνοθετεί τη "σκανδαλώδη" οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη Θέλω να δω τον Πάπα! (Πρεμιέρα 14 Φεβρουάριου 2015 - Θέατρο Ολύμπια).


Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού χορού, η χορογράφος και χορεύτρια Αγγελική Στελλάτου -επίσης στην πρώτη της συνεργασία με την ΕΛΣ- χορογραφεί Το χαμόγελο της Τζοκόντας του Μάνου Χατζιδάκι για το Μπαλέτο της ΕΛΣ (Πρεμιέρα 4 Μάρτιου 2015 - Θέατρο Ολύμπια).


Ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς σκηνοθέτες και έως πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ του Μπρέγκεντς, ο Ντέιβιντ Πάουντνυ θα μας παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ονειρική όπερα του σπουδαίου Τσέχου συνθέτη Λέος Γιάνατσεκ Η πονηρή αλεπουδίτσα (Πρεμιέρα 28 Μαρτίου 2015 - Θέατρο Ολύμπια).


Το Μπαλέτο της ΕΛΣ θα παρουσιάσει την Σταχτοπούτα του Γιόχαν Στράους υιού, στην χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα και με τα εντυπωσιακά σκηνικά κοστούμια του Κριστιάν Λακρουά από την Κρατική Όπερα της Βιέννης (Πρεμιέρα 24 Απριλίου 2015 - Μέγαρο Μουσικής).


Το δράμα της "Κυρίας με τις καμέλιες" στην εμβληματική Τραβιάτα του Βέρντι, στην κλασική σκηνοθεσία του Νίκου Σ. Πετρόπουλου, ολοκληρώνει την χειμερινή περίοδο της ΕΛΣ ( Πρεμιέρα 15 Μαΐου 2015 - Θέατρο Ολύμπια).


Η όπερα… και για παιδιά του Νίκου Κυπουργού Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει σε λιμπρέτο και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια (συνεχίζεται έως 10 Μαρτίου 2015 - Θέατρο Ολύμπια).


Στο μεγάλο αφιέρωμα στη σπουδαία Τερέζα Στράτας θα συμμετάσχουν οι διεθνώς αναγνωρισμένες Ελληνίδες σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου και Μυρτώ Παπαθανασίου (28 Μαΐου 2015 - Θέατρο Ολύμπια).


Παράλληλα συνεχίζονται τα Απογεύματα στο Φουαγέ, οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , ενώ σε 22 πόλεις της Ελλάδας θα ταξιδέψει η νέα παραγωγή της Όπερας της Βαλίτσας με την θρυλική Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
21.12.2016 13:32
Στο πνεύμα των ημερών, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τρεις εορταστικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο: στις 28/12 & 05/01 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στις 30/12 στο Πεδίον του Άρεως.
Ζιζέλ από το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Θέατρο Ολύμπια
24.11.2016 15:58
Η Ζιζέλ, ένα από τα διασημότερα μπαλέτα του ρομαντισμού, σε γοητευτική μουσική του Αντόλφ Αντάμ, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε χορογραφία του Ιρέκ Μουχαμέντοφ και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη και Ζωής Ζενιώδη.
Οι εκδηλώσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τον Σεπτέμβριο
12.09.2016 16:55
Λίγο πριν την έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-17, η Εθνική Λυρική Σκηνή καλωσορίζει το φθινόπωρο με μια σειρά εκδηλώσεων μέσα στον Σεπτέμβριο.
Θριαμβευτική έναρξη για την Αΐντα από την ΕΛΣ στο Ηρώδειο
13.06.2016 13:23
Στο κατάμεστο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, η πρεμιέρα της πρώτης καλοκαιρινής παραγωγής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της μεγαλειώδους τετράπρακτης όπερας του Τζουζέππε Βέρντι, Αΐντα, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Ενρίκο Καστιλιόνε.
Links: από τους Αντώνη Φωνιαδάκη και APOTOSOMA στο Θέατρο Ολύμπια
10.03.2016 12:50
Η νέα παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνή, που έχει την υπογραφή του σπουδαίου χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη και είναι αφιερωμένη στους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, τον Γ. Σ. Μπαχ και τον Γ. Φ. Χαίντελ, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια.