Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι Eluveitie live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι Eluveitie live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι Ελβετοί Eluveitie θα εμφανιστούν live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 αντίστοιχα.


Το ιδίωμα του folk metal, τα τελευταία χρόνια κερδίζει σταθερά έδαφος και αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς, με τη χώρα μας να μην αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Ίσως το κορυφαίο και πιο δημοφιλές συγκρότημα του χώρου, είναι οι Ελβετοί ELUVEITIE, ένα γκρουπ στο οποίο ηγείται η εμβληματική φιγούρα του Chrigel Glanzmann.


Ενός καλλιτέχνη, που τραγουδά, παίζει πάρα πολλά παραδοσιακά όργανα επί σκηνής, γράφει σχεδόν όλα τα κομμάτια τους, τους στίχους που είναι βασισμένοι σε αρχαία γαλατικά κείμενα (σε μερικά τραγούδια, βέβαια, χρησιμοποιεί και αρχαίους γαλατικούς στίχους, μία γλώσσα που δεν υφίσταται εδώ και εκατοντάδες χρόνια) και ασχολείται μέχρι και με τον σχεδιασμό των εξωφύλλων τους.


Από το πρώτο τους άλμπουμ, το “Spirit” του 2006, έδωσαν το στίγμα τους και αμέσως τους άρπαξε η Nuclear Blast, στις τάξεις της οποίας έχουν βγάλει πέντε ακόμα άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το φετινό και συνάμα καταπληκτικό “Origins”. Ο χαρακτήρας των ELUVEITIE, όπως σφυρηλατείται από την προσωπικότητα του Chrigel, σε συνδυασμό με την πολύ ιδιόμορφη μουσική τους, ένα κράμα Σουηδικού, μελωδικού death metal, με πολλά folk ξεσπάσματα που παραπέμπουν στην Κέλτικη παράδοση, χρήση πολλών και διαφορετικών παραδοσιακών οργάνων, άλλοτε συμβατικών όπως το βιολί , άλλοτε μη συμβατικών όπως το hurdy gurdy που παίζει σημαντικό ρόλο στη μουσική τους και τα γυναικεία φωνητικά που εναλλάσσονται με αυτά του Chrigel, τους κάνουν πρωτοπόρους του ιδιώματος.


Έχουν καταφέρει να γράψουν μία σειρά από μεγάλες επιτυχίες , όπως το “Inis Mona”, που θεωρείται ο απόλυτος ύμνος του folk metal, τα “Thousandfold”, “A Rose For Epona”, “Omnos”, “Alesia”, “King” και “The Call Of The Mountains”, η μεγάλη τους δύναμη όμως, είναι οι ζωντανές τους εμφανίσεις, όπου οκτώ άτομα επί σκηνής, δίνουν έναν δαιμονιώδη ρυθμό και μεταμορφώνουν κάθε live, σ’ ένα τεράστιο πάρτι. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι κέρδισαν φέτος το αντίστοιχο Ελβετικό Grammy στην κατηγορία “Best Live Act National”, όντας το πρώτο metal γκρουπ που κερδίζει στο συγκεκριμένο θεσμό. Μάλιστα, όσο περίεργο και αν φαίνεται, παρά την Ευρωπαϊκή θεματολογία τους και τις επιρροές τους, γνωρίζουν τεράστια επιτυχία και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.


Από την πρώτη επίσκεψή τους στη χώρα μας, παίζοντας ως  support act στους KREATOR το 2009, κατάφεραν να μαγέψουν το Eλληνικό κοινό και να δημιουργήσουν μία σχέση λατρείας. Ως επιστέγασμα ήρθαν δίνοντας μία headline εμφάνιση δύο χρόνια αργότερα, αλλά και τον Μάρτιο του 2013, ως support act στους SABATON, κλέβοντας πάντα την παράσταση . Οι αγαπημένοι folk metallers, θα επισκεφθούν την Αθήνα την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 για μία εμφάνιση στο Fuzz Live Music Club και την Θεσσαλονίκη μία μέρα αργότερα για μία εμφάνιση στο Principal Club Theater, μαζί με ένα ακόμα support σχήμα, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Σχετικές ειδήσεις
O Trentemoller επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μοναδικά shows!
17.01.2017 15:39
Ο Δανός πρίγκηπας της ηλεκτρονικής (και όχι μόνο) μουσικής θα εμφανιστεί με την full live band του, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 στην Αθήνα (Ιερά Οδός) και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη (Principal).
Οι Χιλιανοί psych pop rockers Föllakzoid live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
18.08.2016 14:46
Φέροντας δικαίως την φήμη μίας από τις σημαντικότερες και ταχύτερα ανερχόμενες δυνάμεις του παγκόσμιου psych rock ήχου, οι Χιλιανοί psych pop rockers Föllakzoid θα βρεθούν στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
Το φαινόμενο LP live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
04.08.2016 13:40
Το απόλυτο μουσικό viral LP έρχεται live το Σεπτέμβριο 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
Οι Annihilator live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
18.05.2016 14:27
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στο Piraeus 117 Academy (Αθήνα) και Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη) οι Annihilator επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο μοναδικά shows ώστε να αποδείξουν επί σκηνής πως η heavy metal μουσική παραμένει ζωντανή όσο ο Jeff Waters και η αρμάδα του περιοδεύουν ανά τον κόσμο.
Οι ΕΚΜΕΚ live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
22.02.2016 12:31
Οι ΕΚΜΕΚ, ένα από τα δυναμικότερα νέα ελληνικά συγκροτήματα, επιστρέφουν την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στο club του Σταυρού του Νότου στην Αθήνα και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στην Μαύρη Τρύπα στην Θεσσαλονίκη.