Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Leonidas Sarantopoulos Quartet live @ metamatic:taf

Leonidas Sarantopoulos Quartet live @ metamatic:taf

Tο metamatic:taf φιλοξενεί με χαρά το κουαρτέτο του φλαουτίστα και συνθέτη Λεωνίδα Σαραντόπουλου για δύο εκρηκτικά μουσικά live στις 4 και 11 Φεβρουαρίου 2015 στις 21.30.

 

Μετά το “Black Mamba” ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος επεξεργάζεται παρέα με τους σπουδαίους Κωστή Χριστοδούλου, Γρηγόρη Ντάνη και Σεραφείμ Μπέλλο ένα νέο project με τίτλο "Fauna''.

 

Η μουσική του γκρούπ καθορίζεται κατά κύριο λόγο από τις original συνθέσεις τόσο του Λεωνίδα Σαραντόπουλου, όσο και των υπόλοιπων μελών.  Με όχημα, λοιπόν, τις συνθέσεις αυτές αλλά και μια κοινή ελευθεριακή αντίληψη για τον αυτοσχεδιασμό και τη μουσική, το εν λόγω κουαρτέτο κάνει γενναία βουτιά στο υποσυνείδητο με σκοπό να ανασύρει στην επιφάνεια μια αυθόρμητη μουσική ακολουθία.     

 

Ατμοσφαιρικά πέπλα, καταιγιστικά grooves και δυναμικές κορυφώσεις συνθέτουν μια πηγαία και ολοκληρωμένη μουσική πρόταση.

 

Λεωνίδας Σαραντόπουλος - Φλάουτα

Κωστής Χριστοδούλου - Πλήκτρα

Γρηγόρης Ντάνης - Κιθάρα

Σεραφείμ Μπέλλος - Τύμπανα

Σχετικές ειδήσεις
Το Lyskamm Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 15:54
Ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής υποδέχεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, το Lyskamm Quartet [Κουαρτέτο Εγχόρδων Λύσκαμ], ένα νεανικό σχήμα από την Ιταλία με πολλές ευρωπαϊκές διακρίσεις και διεθνή καλλιτεχνική πορεία.
Adedeji & Frog String Quartet live στο Beton 7
18.01.2017 16:21
Το Beton7 παρουσιάζει για πρώτη φορά τον Νιγιριανό κιθαρίστα/τραγουδιστή και συνθέτη Adedeji μαζί με το κουαρτέτο έγχορδων Frog String Quartet που αποτελείται από τους Περικλή Τιμπλαλέξη (βιολί), Γιάννη Ζαρία (βιολί), Μιχάλη Καταχανά, (βιόλα) και Αλέξανδρο Κασαρτζή (τσέλο). Σε αυτή την εμφάνιση τους θα παρουσιάσουν προσωπικές συνθέσεις του Adedeji από το πρώτο του άλμπουμ Ajo αλλά και καινούριες πρωτότυπες συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκου του.
Andreas Polyzogopoulos Quartet live στο Faust
03.01.2017 11:16
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και το κουαρτέτο του θα εμφανιστούν στο Faust για μία βραδιά με original psychedelic jazz.
Craig Handy & Kirk Lightsey Quartet live στο Half Note
11.10.2016 12:45
Ένα εκπληκτικό γκρουπ, το κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Craig Handy και του πιανίστα Kirk Lightsey, με τον Nicola Sabato και τον John Betch, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την μουσική και τον θρύλο του μεγάλου σαξοφωνίστα Dexter Gordon.
Deeper Reflections: Constantine Cheimarios Quartet live στο Faust
02.06.2016 15:37
Ο 25χρονος κιθαρίστας Κωνσταντίνος Χειμαριός παρουσιάζει τη Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στο Faust, το project του “Deeper Reflections” με το κουαρτέτο του (Constantine Cheimarios Quartet).