Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Δημοπρασία Βιβλίων για την Ελλάδα

Δημοπρασία Βιβλίων για την Ελλάδα
Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby s του Λονδίνου ανακοινώνει τη δημοπρασία μιας εξαιρετικής συλλογής βιβλίων για την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου 2008. 

Με έμφαση σε ελληνικά έργα, η συλλογή των βιβλίων είναι της καλύτερης ποιότητας που έχουμε δει να εμφανίζεται σε δημοπρασία εδώ και 20 χρόνια. Ο Οίκος προσφέρει μια συλλογή που θα προβάλει τις απεικονίσεις από ταξιδιώτες, τυχοδιώκτες αλλά και ιστορικούς και συγγραφείς, συμπεριλαμβάνοντας και μια πρώτη έκδοση του Voyage à Athènes et a Constantinople του Louis Dupre  που θεωρείται το πιο όμορφο βιβλίο για την Ελλάδα και την Τουρκία που έχει γίνει ποτέ.


Στη δημοπρασία συμπεριλαμβάνεται μια από τις πλέον ονομαστές συλλογές εικονογραφήσεων σχετικών με τα γεγονότα της ελληνικής Επανάστασης, μια πρώτη έκδοση του Album of Greek Heroism or the Deliverance of Greece από τον Peter von Hess .Σε πρώτη έκδοση πάλι από τον Karl Krazeisen παρουσιάζονται πορτραίτα των πιο γνωστών αρχηγών της Ελληνικής Επανάστασης, που  έχουν αναπαραχθεί πολλές φορές, ενώ τα πρωτότυπα σχέδια φυλάσσονται στην Εθνική Πινακοθήκη .Θα προσφερθεί επίσης ένα από τα πιο γνωστά χρωματιστά χαρακτικά με θέμα την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνεται στο  Views in Greece από τον  Edward Dodwell.

Σχετικές ειδήσεις
Συνάντηση με την Κική Δημουλά στο βιβλιοπωλείο του Ίκαρου
29.11.2016 12:59
Με αφορμή την έκδοση της ποιητικής συλλογής Άνω τελεία, η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά θα βρίσκεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ίκαρος, θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
«Aldina»: Νέα σειρά λογοτεχνικών βιβλίων από τις εκδόσεις Gutenberg
10.11.2016 17:00
Οι εκδόσεις Gutenberg, που γιορτάζουν 50 χρόνια ιστορίας, εκδίδουν μια νέα σειρά λογοτεχνικών βιβλίων με πολύ υψηλά κριτήρια, την «Aldina». Η Aldina κάνει τα δικά της εγκαίνια τον Νοέμβριο με την έκδοση τεσσάρων πολύ διαφορετικών μεταξύ τους βιβλίων, στοιχείο που δείχνει τον ανοιχτό και ευέλικτο χαρακτήρα της και την επιθυμία να ικανοποιηθεί ένα ευρύ κοινό απαιτητικών αναγνωστών.
4ο Bazaar Βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη
28.04.2016 10:27
Το Μουσείο Μπενάκη, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τα τρία προηγούμενα χρόνια, οργανώνει φέτος το τέταρτο BAZAAR βιβλίων, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 19 μέχρι και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016.
Πασχαλινό bazaar βιβλίων των Εκδόσεων Καστανιώτη
19.04.2016 10:00
Επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Καστανιώτη και βρείτε τα ιδανικά βιβλία-δώρα στο πασχαλινό bazaar βιβλίων από την Τρίτη 19 έως την Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016.
Παζάρι βιβλίων και περιοδικών στο εντευκτήριον των Ενθεμάτων
06.04.2016 13:00
Μεγάλο παζάρι βιβλίων και περιοδικών από 8 έως 10 Απριλίου 2016 στο εντευκτήριον των Ενθεμάτων.