Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Θεατρικές Πρεμιέρες 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Θεατρικές Πρεμιέρες 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Για τρίτη χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς παρουσιάζει τις «Θεατρικές Πρεμιέρες», μια διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία στο κοινό της Καλαμαριάς και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης να δει ενδιαφέρουσες παραστάσεις από θεατρικές ομάδες της πόλης.


Στη φετινή διοργάνωση που διαρκεί από τις 23 Ιανουαρίου ως τις 15 Φεβρουαρίου 2015, συμμετέχουν τέσσερις θεατρικές ομάδες και συνολικά θα δοθούν έντεκα παραστάσεις.  


Συγκεκριμένα την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015, η αυλαία των παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ανοίγει με το έργο «Ένας άνθρωπος υπό χρεοκοπία», από την θεατρική ομάδα Beatniks. Πρόκειται για ένα  επίκαιρο έργο του σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Νταβίντ Λεσκό, ένα σύγχρονο παραμύθι για τη χρεοκοπία, ως συνθήκη, ως τρόπο ζωής και ως δικαιολογία για την αυτοκαταστροφή. Μια ελληνοϊταλική παραγωγή σε σκηνοθεσία του Φραντσέσκο Μπονόμο. Η παράσταση θα επαναληφθεί και την επομένη μέρα, το Σάββατο 24 του μηνός.

 

Η δεύτερη θεατρική ομάδα, SkullofYorickProductions θα παρουσιάσει την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, την κωμική παράσταση όπερας της Κασσάνδρας Δημοπούλου με τίτλο «Η Όπερα βγήκε απ' τον Παράδεισο».

 

Την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, η Ομάδα Ρίσκο, ανεβάζει στη σκηνή το εμβληματικό έργο του Αλμπέρ Καμύ, Η παρεξήγηση, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου .

 

Η αυλαία των παραστάσεων κλείνει με το έργο του Γιον Φόσσε «Σουζάνα», σε σκηνοθεσία Θάνου Μπουλουγρά, από τη θεατρική ομάδα Απόφαση που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 13, Σάββατο 14, και Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Το συγκεκριμένο έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας με ηρωίδα τη γυναίκα του Ίψεν , Suzannah Thoresen.

Σχετικές ειδήσεις
Σωτηρία με λένε, για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη
26.09.2016 15:57
Η παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».
Γκάμπυ (Μείνατε ευαίσθητοι) στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”
20.04.2016 10:44
Με τη δυναμική που της χάρισαν οι πολυπληθείς θεατές της Αθήνας, η "Γκάμπυ" καταφθάνει με "βήμα ταχύ" στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη", ανήμερα Πρωτομαγιά (Πάσχα) για να συναντήσει τους Θεσσαλονικείς.
Mall, της Στέλλας Παπαδημητρίου από την ομάδα CASUALI στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
19.04.2016 14:25
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», συνεχίζει την παράσταση του έργου «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης», Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 22, 23 και 24 Απριλίου.
Between, από την ομάδα δ2 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”
08.04.2016 13:31
Το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη” στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί από τις 20 έως τις 24 Απριλίου 2016, την παράσταση Between, από την ομάδα δ2.
Στις Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Ιωάννα Παππά το φετινό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη
05.04.2016 10:29
Το 10ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική σεζόν 2015 απονεμήθηκε ομόφωνα από την επιτροπή που αποφάσισε να το λάβουν από κοινού η Αλεξάνδρα Αΐδίνη και η Ιωάννα Παππά.