Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Άρση - Θέση στο Θέατρο Αργώ

Άρση - Θέση στο Θέατρο Αργώ

Το Θέατρο Αργώ φιλοξενεί τον Φεβρουάριο την παράσταση χορού Άρση/Θέση, της Eύης Σούλη.

 


H παράσταση “Αρση/Θέση” είναι ένα χορευτικό ντουέτο δυο κοριτσιών, δύο ανθρώπων, δυο αντιθετικών εννοιών. Μια έρευνα με αφορμή το σχήμα λόγου/μουσικό σχήμα της άρσης και της θέσης. Το δυνατό και το ασθενές, η βαθιά ανάσα πριν το μεγάλο βήμα, η σκέψη που προηγείται και η πράξη που έπεται. Αυτά τα ζεύγη πώς γράφουν στο σώμα και τι κινησιολογικές ποιότητες μας δίνουν.


Κεντρικός άξονας της δουλειάς αυτής είναι  η μουσική , οι ήχοι και ο αντίκτυπός τους. Ένα ακόμα υλικό, η προσωπική κίνηση των χορευτών, όπου η έντονη αντίθεση κυριαρχεί και σε αυτό το κομμάτι. Λευκό δωμάτιο, λιτό περιβάλλον που λειτουργεί ως καμβάς. Ένα παιχνίδι με τη φόρμα, τις αυστηρές γραμμές και στον αντίποδα αυτών η έκρηξη, ως ξέσπασμα. Άρση-Θέση, Άρση-Θέση, Θέση - Άρση, Άρση - Άρση, Θέση - Θέση σε μια αέναη πορεία μέσα στη ζωή, με ανάσες και σταθερά βήματα, με όχι και τόσο σταθερά βήματα, με έντονες αμφιταλαντεύσεις. Με την αυστηρότητα της καθημερινότητας και την ελευθερία της Τέχνης ή μήπως το αντίθετο;. 

Ιδέα/σκηνοθεσία: Eύη Σούλη

Χορογραφία: Eύη Σούλη (μαζί με τους χορευτές)

Πρωτότυπη μουσική: Tάκης Περδίκης

Eρμηνεία: Δήμητρα Σοφού, Κατερίνα Φώτη

Φωτιστικός σχεδιασμός: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Βίντεο: Nίκος Κρητικός

Αφίσες/φωτογραφίες: Στέφη Κωστή

Ρούχα: Γιάννα Ρεσβάνη, Νικολέτα Παπαδοπούλου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γιάννης Περδίκης


Σχετικές ειδήσεις
Iceberg, της Νεφέλης Γιώτη στο Θέατρο Πόλη
03.02.2017 11:27
Το Θέατρο Πόλη φιλοξενεί την παράσταση χορού της Νεφέλης Γιώτη, με τίτλο Iceberg, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2017.
Μία επιπλέον παράσταση για την Natalia Osipova και τον Sergei Polunin στο Θέατρο Παλλάς
18.11.2016 15:31
Μία επιπλέον παράσταση θα δώσει το μαγευτικό χορευτικό δίδυμο Natalia Osipova και Sergei Polunin στο Θέατρο Παλλάς. Αρχικά θα έδινε δύο παραστάσεις στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2016, λόγω ζήτησης όμως, αποφάσισαν να δώσουν ακομή μία παράσταση την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Βήματα πάνω σε καμβά από το Κέντρο Μελέτης Xορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν στο Θέατρο Βράχων
14.06.2016 12:59
Το Θέατρο Βράχων φιλοξενεί το Κέντρο Μελέτης Xορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν, το οποίο παρουσιάζει την παράσταση Βήματα πάνω σε καμβά.
ΠαραλοΓαί/ές: Μουσικοχορευτική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
14.04.2016 17:08
…Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη μουσικοχορευτική παράσταση ΠαραλοΓαί/ές, βασισμένη στα ποιητικά κείμενα των ομώνυμων δημοτικών τραγουδιών.
In Vitro στο θέατρο Altera Pars
17.03.2016 13:02
Στις 25 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2016 το θέατρο Altera Pars θα φιλοξενεί την παράσταση "In Vitro", μια συνεργασία των Μυρτώ Πετροχείλου και Έφη Δήμου που συνδυάζει κίνηση, μουσική, τσίρκο σε μουσική σύνθεση/εκτέλεση από τον Κώστα Παντέλη.