Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο Θεατρικού αυτοσχεδιασμού με την Αννέτα Παπαθανασίου στο Θέατρο Eliart

Σεμινάριο Θεατρικού αυτοσχεδιασμού με την Αννέτα Παπαθανασίου στο Θέατρο Eliart

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Αννέτα Παπαθανασίου ξεκινάει ένα νέο εντατικό σεμινάριο, «Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός και η δημιουργία παράστασης», στο θέατρο Eliart.


Ένα σεμινάριο για νέους ηθοποιούς, σπουδαστές θεάτρου, ερασιτέχνες ηθοποιούς. Θα διευρύνουμε τα όρια της έκφρασης και της φαντασίας. Θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με την σωματική, την συναισθηματική έκφραση και την έκφραση του λόγου. Θα χρησιμοποιήσουμε μεθόδους αυτοσχεδιασμού για την δημιουργία και ανάπτυξη χαρακτήρων, ενώ ενσωματώνοντας δοσμένες συνθήκες θα δημιουργήσουμε σκηνές διαλόγου, με την προοπτική δημιουργίας μια παράστασης. Μέλημά μας η ανάπτυξη της σκηνικής έκφρασης των συμμετεχόντων.


Από τις 7 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου στο θέατρο Eliart για 4 Σάββατα από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 4:00 μ.μ. θα αυτοσχεδιάζουμε με την προοπτική δημιουργίας μιας παράστασης που θα ανέβει στο θέατρο Eliart.  

H συμμετοχή στην παράσταση είναι προαιρετική.


Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Αννέτα Παπαθανασίου, γνωστή και πρωτοπόρος στην έρευνα για το Θεατρικό παιχνίδι και τους Αυτοσχεδιασμούς έχοντας εκδώσει δύο βιβλία πάνω σε αυτό το θέμα («Φώτα Παρακαλώ» – «Θεατροπαιχνίδια») και διδάσκοντας χρόνια στο θέατρο των Αλλαγών και στο  Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος ξεκινάει στις 7 Φεβρουαρίου  ένα εντατικό σεμινάριο με θέμα τον Θεατρικό Αυτοσχεδιασμό και την δημιουργία παράστασης στο θέατρο Eliart.

Σχετικές ειδήσεις
Η τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση: Σεμινάριο με τον Τάσο Καρακύκλα στο Επί Κολωνώ
10.10.2016 11:06
Το Θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζουν ένα σεμινάριο για την Τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση, στο οποίο ο Τάσος Κατρακύλας θα διδάξει “Τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων”.
Η επικοινωνία μιας παράστασης - μία πράξη θεατρική: Σεμινάριο επικοινωνίας στο Δωμάτιο
26.09.2016 15:41
Ο Μελαχρινός Βελέντζας παρουσιάζει στο Δωμάτιο το σεμινάριο Η επικοινωνία μιας παράστασης: μία πράξη θεατρική.
Μικρή κίνηση σε μεγάλο χώρο: σεμινάριο με την Πέρσα Σταματοπούλου στον Κινητήρα
09.09.2016 10:58
Η Πέρσα Σταματοπούλου παρουσιάζει στον Κινητήρα ένα νέο σεμινάριο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού με τίτλο Μικρή κίνηση σε μεγάλο χώρο.
Ταχύρυθμο σεμινάριο Μοντάζ και Σκηνοθεσίας στο Σχολείο του Σινεμά
14.07.2016 14:40
Το Σχολείο του Σινεμά διοργανώνει ταχύρυθμο σεμινάριο Μοντάζ και Σκηνοθεσίας, από 18- 31 Ιουλίου 2016, σε καλοκαιρινή τιμή έκπληξη, με δημιουργία και μοντάζ δίλεπτης ταινίας μικρού μήκους.
Σεμινάριο χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου στον Κινητήρα
08.07.2016 15:16
Η Πέρσα Σταματοπούλου παρουσιάζει στον Κινητήρα ένα νέο σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης.