Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Tea for X live @ Ρομάντσο

Tea for X live @ Ρομάντσο

Οι Tea for X είναι ένα ελεύθερο μουσικό σχήμα που μεταβάλλεται και εκφράζεται μέσω της μουσικής, του λόγου και των εικαστικών εικόνων. Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τη δουλειά τους στο κοινό στο Ρομάντσο.

 

Τea for X

Σχήμα που προσδιορίζεται  μέσω του Χ που φέρει στο όνομά του.

 

Ο αριθμός των μελών εναλλάσσεται,  η αισθητική μεταβάλλεται, οι συντεταγμένες αλλάζουν, όπως συμβαίνει με κάθε ζωντανό οργανισμό. Με αφετηρία τη jazz και έχοντας συνείδηση των κοινωνικών συνθήκων κατά τις οποίες δημιουργήθηκε, η πρώτη παρουσίαση του σχήματος αφορά στα standards της jazz συνοδεία του λόγου που πλαισιώνει εν πολλοίς επεξηγηματικά , είτε ως αυτοβιογραφική κατάθεση ,είτε ως ιστορικό τεκμήριο , τη μουσική αυτή που πολύ εύστοχα η Νίνα Σιμόν χαρακτήρισε ως Κλασική μουσική των Αφρικανών.

 

Είναι η ευτυχής συνάντηση με την εργασία της ποιήτριας Ρίτας Μπούμη Παπά Παγκόσμια ανθολογία νέγρικης ποίησης που ζωντανεύει με τον πλέον σαφή τρόπο την εξ’ αίματος συγγένεια της μουσικής με τον λόγο , τη μοναδική κουλτούρα των Αφρικανών, την τέχνη που δημιουργήθηκε με τον πιο οργιαστικό τρόπο μέσα από τον πόνο και την οργή σε κάθε μήκος και πλάτος της γης, όπου βρέθηκαν άνθρωποι της Αφρικής και που στάθηκε η αφορμή για το εγχείρημα το οποίο υποστηρίζει εικαστικά και φροντίζει σκηνοθετικά ο εικαστικός Άκανθος.

 

Μία σειρά προσαρμοσμένων ως προς την μορφή ποιημάτων παραδοσιακών και σύγχρονων -έτσι ώστε να προσφέρονται για μελοποίηση - μία διαλογή απ' το βιβλίο της Ρίτας Μπούμη Παπά και μεταφρασμένα στην αγγλική , μελοποιημένα απ' τον Βασίλη Λαγό. Μία απόπειρα αναφοράς στη μαύρη μουσική , κρατώντας ως βάση τις παραδοσιακές φόρμες και την πολυρρυθμία και περνώντας στη jazz, στη funk ,στην afro latin αλλά και στη soul, έχοντας πάντα κατά νου τη ρήση του Theloniοus Monk : H jazz είναι ελευθερία!

Σχετικές ειδήσεις
Οι A Hawk and A Hacksaw live στο Ρομάντσο
07.06.2016 11:48
Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, οι Αμερικάνοι A Hawk and A Hacksaw επισκέπτονται την ταράτσα του Ρομάντσο για ένα μοναδικό live με θέα το αστικό τοπίο της Αθήνας.
Next Time Passions: 25 χρόνια Indie Pop live στο Ρομάντσο
27.04.2016 15:44
Οι Next Time Passions, το συγκρότημα που σηματοδότησε την αρχή της εγχώριας indie σκηνής, γιορτάζουν 25 χρόνια μουσικής πορείας. Με αφορμή την πρώτη τους live εμφάνιση το 1991, οι ανανεωμένοι Next Time Passions ανεβαίνουν στη σκηνή του Ρομάντσο με σκοπό να μας περιβάλουν με το λεπτό, νοσταλγικό τους ήχο. Νέες μελωδίες, αλλά και άλλες, πιο παλιές και αγαπημένες, διηγούνται την ιστορία της ελληνικής εναλλακτικής indie pop μουσικής μέχρι σήμερα.
Keep Shelly in Athens live στο Ρομάντσο
22.04.2016 12:14
Οι Keep Shelly in Athens μετά την πιο πρόσφατη περιοδεία τους στην Αμερική, επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο Ρομάντσο.
ATH KIDS & MCMXC live στο Ρομάντσο
20.04.2016 15:28
Ο Kareem Kalokoh και ο Joseph των ATH KIDS συναντούν τους MCMXC την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 στο Ρομάντσο με σκοπό να παρουσιάσουν ένα live και ένα DJ set, τα οποία θα μας δείξουν τη φρέσκια μουσική πλευρά της πόλης.
Ο Λάμπρος Παπαλέξης, Χτισμένες των Θεμελίων και Mickey Pantelous live στο Ρομάντσο
26.02.2016 12:27
Ένα rock μουσικό συνονθύλευμα με μερικές blues πινελιές και αρκετή ποίηση, υπόσχονται δύο από τις πιο γνωστές rock φιγούρες της εγχώριας μουσικής σκηνής