Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

European Junior Original Concert στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

European Junior Original Concert στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στις  14 Φεβρουαρίου 2015 η Ελλάδα και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, έχουν για πρώτη φορά την τιμή να είναι οι συνδιοργανωτές, μαζί με τη Yamaha Music Foundation και τη Υamaha Ευρώπης για τη διεξαγωγή του European Junior Original Concert στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το οποίο φιλοξενείται κάθε χρόνο από το 2008 σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη.

 

Το Junior Original Concert (JOC) είναι ένα μοναδικό φεστιβάλ που γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε όποια χώρα και αν διεξάγεται κάθε χρόνο. Ξεκίνησε το 1972 στην Ιαπωνία και από τότε δίνει την ευκαιρία σε παιδιά έως 15 ετών, που έχουν παρακολουθήσει τα συστήματα της Yamaha, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους συνθέτοντας τα δικά τους έργα και ερμηνεύοντάς τα μπροστά σε κοινό.

 

Οι 12 μικροί συνθέτες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό από όλη την Ευρώπη, ηλικίας από 9 έως 15 ετών θα παρουσιάσουν τις συνθέσεις τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος .

 

Στο European Junior Original Concert θα λάβουν μέρος παιδιά από τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και, φυσικά την Ελλάδα. Τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Junior OriginalConcert εκπροσωπούν η Μαρία Αισώπου και η Βένια Χουλιάρα.

 

H Μαρία Αισώπου, 9 χρονών, θα παίξει στο πιάνο τη σύνθεσή της "The Small Kite" και η Βένια Χουλιάρα, 10 χρονών, το κομμάτι "Music Fantasy", το οποίο θα ερμηνεύσει η ίδια στο πιάνο μαζί με τους σπουδαστές του Ωδείου: Ιωάννα Κατσικοπούλου - Ειρήνη Μουσταφέλου - Θανάση Πουλισάκη (αρμόνιο), Γαρυφαλλιά Κερκέζου (ντραμς) και φωνητικό σύνολο που θα αποτελείται από όλους τους συμμετέχοντες του Junior Original Concert.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Yury Revich στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.01.2017 12:30
Το καινοτόμο εγχείρημα καλλιτεχνικών δρωμένων ¨Friday Nights with Yury Revich¨, έχοντας ολοκληρώσει δύο χρόνια επιτυχημένης πορείας στη Βιέννη, με σύνθημα «ακούγοντας την τέχνη και βλέποντας τη μουσική», έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μία παράσταση εγκαινιάζοντας την πρώτη του ευρωπαική περιοδεία.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.