Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Neverland: Έκθεση του Χρήστου Χαρίση στη γκαλερί ΑΔ

Neverland: Έκθεση του Χρήστου Χαρίση στη γκαλερί ΑΔ

Η γκαλερί ΑΔ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Χρήστου Χαρίση με τίτλο «Neverland» την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 στις 20:00.

 

Η έκθεση είναι μια ζωγραφική εγκατάσταση αποτελούμενη από τρία ζωγραφικά έργα και ένα βίντεο. Με την τελευταία του δουλειά ο καλλιτέχνης ανοίγει στους θεατές της έκθεσης μια πόρτα, μια μικρή χαραμάδα στους πιο μύχιους φόβους του.

 

Το μεγαλύτερο ζωγραφικό έργο είναι μια τρικυμισμένη θάλασσα. Δεν πρόκειται εδώ για αναπαράσταση του κόσμου των θαλάσσιων ταξιδιών, αλλά μάλλον για μια παραλία που ο έντονος κυμματισμός την καθιστά ανοίκεια.  Μια παραλία καταμήκος της οποίας τρέχει μόνος ένας σκύλος ενώ ακούγεται σαν ψίθυρος ένα νανούρισμα είναι το θέμα του βίντεο. Στον απέναντι τοίχο της γκαλερί ο καλλιτέχνης εμφανίζεται ξαπλωμένος με τα ρούχα στο κρεββάτι, μια εικόνα ραστώνης.

 

Ο Χαρίσης διαπραγματεύεται την δυσκολία του να συμβαδίσει κανείς με τη ροή του χρόνου και να ανταπεξέλθει στις αυξανόμενες απαιτήσεις μιας διαρκούς ενηλικίωσης. Μίας ενηλικίωσης που ενέχει αδιαπραγμάτευτα την ανησυχία για το άγνωστο, την αγωνία για το αβέβαιο μέλλον και ακόμη πιο ενδόμυχα, τον φόβο του θανάτου. Από αυτούς ακριβώς τους φόβους ξεπηδά η αδιάλειπτη ανάγκη ενός καταφυγίου. Του καταφυγίου εκείνου που, όπως η μητρική αγκαλιά, το χάδι, το νανούρισμα, σε προστατεύει αδιάκριτα και αυτονόητα από τα φαντάσματα του έξω κόσμου. Ένας οικείος «άχρονος» χώρος στον οποίο είσαι διαρκώς ευπρόσδεκτος και μέσα στον οποίο μπορείς να αισθάνεσαι πάντα μικρός και ευαίσθητος αφού κάποιος άλλος ξαγρυπνά για σένα..

Σχετικές ειδήσεις
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.
... έλα να παίξουμε: Έκθεση του Χρήστου Κουτσούκη στην Γκαλερί Cube
15.03.2016 14:57
Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 την καινούρια δουλειά του Χρήστου Κουτσούκη με τίτλο “... έλα να παίξουμε”, που είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στο χώρο, μετά τις “Στιγμές” (Φεβρουάριος 2012).
Αέναα... ζωγραφικά...: έκθεση της Ευδοξίας Ψυρροπούλου-Καράγιαννη στη γκαλερί Έρση
12.02.2016 09:55
Η Γκαλερί Έρση εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ευδοξίας Ψυρροπούλου-Καράγιαννη, με τίτλο "αέναα…ζωγραφικά…", την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016.
Έκθεση του Αναστάση Στρατάκη στη γκαλερί ΑΔ
14.01.2016 11:18
Η γκαλερί ΑΔ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Αναστάση Στρατάκη με τίτλο “For the Eye altering alters all / The Senses roll themselves in fear / And the flat Earth becomes a Ball” την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 στις 20:00.
Ίχνη γραφής: έκθεση της Βάσως Βούλγαρη στη γκαλερί Έρση
11.01.2016 16:30
Η Γκαλερί Έρση την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 & ώρα 7.30 μμ. εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Βάσως Βούλγαρη με τίτλο Ίχνη Γραφής.