Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Στην αρένα, του Θοδωρή Τούμπανου στο Θέατρο Πρόβα

Στην αρένα, του Θοδωρή Τούμπανου στο Θέατρο Πρόβα

Η νέα θεατρική ομάδα ΝΟΚ ΑΟΥΤ, σε συμπαραγωγή με το θέατρο Πρόβα, παρουσιάζουν από την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 μια παράσταση-καταγγελία για την διεφθαρμένη και βάρβαρη φύση του συστήματος, μα και των σχέσεων εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


Το έργο «Στην αρένα» του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Θοδωρή Τούμπανου, είναι μια καταγραφή της σκληρής πραγματικότητας, με μορφή παραβολής. Τρεις γυναίκες-σύμβολα, αλληλοεξοντώνονται, εξαρτώνται και επιβάλλονται η μία στην άλλη.


Ένας άνθρωπος του χθες, ένας του σήμερα και ένας τρίτος που απροσδόκητα κουβαλάει μέσα του το αύριο. Οι διαφορετικές αυτές όψεις του ίδιου νομίσματος και η δυστοπική πραγματικότητα που είναι εγκλωβισμένες, ίσως να μην διαφέρουν και πολύ από τον δικό μας κόσμο.


Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία: Πολύκαρπος Πολυκάρπου
Σκηνικά- Κοστούμια: Αθηνά Μπενίση
Μουσική: Νικόλας Φραγκοπανάγος , Roman Krotil, Γιώργος Ζαμάνης
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Ζέρβας

Παίζουν οι:
Ελευθερία Στεργίδου
Ελισάβετ Μπενίση
Μυριόκαλη Κόγιου


Θεατρική ομάδα ΝΟΚ ΑΟΥΤ

Για ένα θέατρο που δε θα αρχίζει και θα τελειώνει σε μια αίθουσα, στην απομακρυσμένη της σκηνή και στις αναπαυτικές θέσεις της πλατείας.
Για ένα θέατρο που δεν θα δίνει απαντήσεις, δεν θα θέτει ερωτήματα, μα θα προβληματίζεται και θα προβληματίζει.
Για ένα θέατρο που θα ασχοληθεί με το τώρα και το αύριο.
Για ένα θέατρο που θα πρέπει να έχει τις βάσεις του στο χθες.
Για ένα θέατρο που θα μορφώνει και θα μορφώνεται.
Για ένα θέατρο που θα σέβεται και θα δημιουργεί.
Για ένα θέατρο που θα πηγάζει και θα εκπορεύεται από την αλήθεια και την ανάγκη.
Για ένα θέατρο που θα είναι ενεργό στο κοινωνικό γίγνεσθαι και θα συμβαδίζει πλάι του, μέσα του ή ακόμα και απέναντι του- εάν το κρίνει απαραίτητο.

Σχετικές ειδήσεις
Fuga, του Jordi Galceran, για 2η χρονιά στο Θέατρο Olvio
13.10.2016 10:38
Μετά την περσινή της επιτυχία, συνεχίζει για 2η χρονιά στο θέατρο OLVIO η «FUGA», η πιο... διεφθαρμένη κωμωδία του πολυβραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Jordi Galceran, που είναι γνωστός και από την “Μέθοδο Gronholm” και το “Δάνειο”, από τις 14 Οκτωβρίου 2016, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
…Από έρωτα, του Θοδωρή Αθερίδη: νέες παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ
28.04.2016 15:40
Η Εταιρεία θεάτρου «ΘΕΑΣΗ» παρατείνει λόγω επιτυχίας τις παραστάσεις της ερωτικής ιστορίας του Θοδωρή Αθερίδη «…από έρωτα», από τη Δευτέρα 9 μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου για οκτώ μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ.
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.
Fuga του Jordi Galceran στο θέατρο Olvio
16.03.2016 11:47
Η FUGA, η πιο... διεφθαρμένη κωμωδία του Jordi Galceran (γνωστός από την “Μέθοδο Gronholm” & το “Δάνειο”) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο OLVIO, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από τις 19 Μαρτίου 2016.
Πανωραία, του Νάσου Βαγενά σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη στην Καβάλα
15.03.2016 11:44
Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), και η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας παρουσιάζουν το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου το έργο του Νάσου Βαγενά «Πανωραία», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.