Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Σ ένα μεγάλο αύριο - Ενδελέχεια (Sony BMG)

Σ ένα μεγάλο αύριο - Ενδελέχεια (Sony BMG)
Έχοντας την στάμπα των βετεράνων εφόσον μετρούν έκα άλμπουμ (μαζί με το φετινό) στην μακρόχρονη παρουσία τους στην ελληνική ροκ σκηνή , οι Ενδελέχεια καταφέρνουν για μια ακόμη φορά να ξαφνιάσουν θετικά.

Παρουσιάζουν δεκατρία τραγούδια που ξεχωρίζουν για την αμεσότητα τους, τον ευαίσθητο και ενίοτε σκληρό στίχο αλλά πολύ περισσότερο οι συνθέσεις τους δεν χαρακτηρίζονται από έναν στείρο ροκ ήχο.

Αντιθέτως έχουν κατορθώσει στις νέες συνθέσεις τους να είναι πολυσυλλεκτικοί με λαϊκά και ενίοτε παραδοσιακά στοιχεία.

Ακόμη και αν αυτές τα στοιχεία ενοχλήσουν κάποιους από τους φανατικούς φίλους του ροκ συγκροτήματος κανείς δεν θα τους αρνηθεί την τιμιότητά τους, την ειλικρίνεια τους καθώς και την διάθεση να ψάξουν και να ψαχτούν.

Σε εποχές όπου το ελληνικό ροκ ζει ένα δράμα που κανείς δεν ξέρει πως θα τελειώσει, οι Ενδελέχεια τουλάχιστον έχουν το θάρρος να φωνάξουν παρών με σθένος και πείσμα.

Αξιολόγηση: 4/5

Σχετικές ειδήσεις
Οι Dead Can Dance εμπνέονται από την υποψηφιότητα της Ελευσίνας για ΠΠτΕ 2021!
09.11.2016 13:26
Οι Dead Can Dance, έχοντας γράψει το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, αντλούν συχνά έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ η ιδιαίτερα εκλεκτική αισθητική τους είναι έντονα επηρεασμένη από την ελληνική μουσική (αρχαία & Βυζαντινή).
“Here”:  Το νέο άλμπουμ της Alicia Keys
02.11.2016 12:03
Η βραβευμένη παραγωγός, δημιουργός και τραγουδίστρια, Alicia Keys επιστρέφει με νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου από τη Sony Music και τη Feelgood Records.
Morricone 60’ -  Ennio Morricone: Νέο άλμπουμ
07.10.2016 12:25
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ιταλός συνθέτης Ennio Morricone υπέγραψε με την Decca Records ένα σημαντικό δισκογραφικό συμβόλαιο γιορτάζοντας την επαγγελματική καριέρα του που εκτείνεται σε 60 χρόνια και 600 συνθέσεις.
George Michael - Listen Without Prejudice 25: επετειακή επανακυκλοφορία
15.09.2016 15:10
Η Sony Music ανακοινώνει με ενθουσιασμό την επετειακή επανακυκλοφορία του θρυλικού άλμπουμ του George Michael “Listen Without Prejudice 25”.
Απόστολος Ρίζος: καλοκαιρινή περιοδεία με νέο άλμπουμ
08.07.2016 16:11
Ο Απόστολος Ρίζος έχοντας στις αποσκευές του το νέο προσωπικό του album με τίτλο ‘6’, περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.