Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Σ ένα μεγάλο αύριο - Ενδελέχεια (Sony BMG)

Σ ένα μεγάλο αύριο - Ενδελέχεια (Sony BMG)
Έχοντας την στάμπα των βετεράνων εφόσον μετρούν έκα άλμπουμ (μαζί με το φετινό) στην μακρόχρονη παρουσία τους στην ελληνική ροκ σκηνή , οι Ενδελέχεια καταφέρνουν για μια ακόμη φορά να ξαφνιάσουν θετικά.

Παρουσιάζουν δεκατρία τραγούδια που ξεχωρίζουν για την αμεσότητα τους, τον ευαίσθητο και ενίοτε σκληρό στίχο αλλά πολύ περισσότερο οι συνθέσεις τους δεν χαρακτηρίζονται από έναν στείρο ροκ ήχο.

Αντιθέτως έχουν κατορθώσει στις νέες συνθέσεις τους να είναι πολυσυλλεκτικοί με λαϊκά και ενίοτε παραδοσιακά στοιχεία.

Ακόμη και αν αυτές τα στοιχεία ενοχλήσουν κάποιους από τους φανατικούς φίλους του ροκ συγκροτήματος κανείς δεν θα τους αρνηθεί την τιμιότητά τους, την ειλικρίνεια τους καθώς και την διάθεση να ψάξουν και να ψαχτούν.

Σε εποχές όπου το ελληνικό ροκ ζει ένα δράμα που κανείς δεν ξέρει πως θα τελειώσει, οι Ενδελέχεια τουλάχιστον έχουν το θάρρος να φωνάξουν παρών με σθένος και πείσμα.

Αξιολόγηση: 4/5

Σχετικές ειδήσεις
Τέσσερις γυναίκες τραγουδούν Ian Ikon στη σκηνή του Gazarte
12.10.2016 10:12
Ο Ιan Ikon αποτελεί μία από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτεχνών που πειραματίζεται και δημιουργεί με χαρακτηριστική ευκολία σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών μουσικών ειδών έχοντας στο ενεργητικό του "hits" που έχουν ξεχωρίσει σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Morricone 60’ -  Ennio Morricone: Νέο άλμπουμ
07.10.2016 12:25
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ιταλός συνθέτης Ennio Morricone υπέγραψε με την Decca Records ένα σημαντικό δισκογραφικό συμβόλαιο γιορτάζοντας την επαγγελματική καριέρα του που εκτείνεται σε 60 χρόνια και 600 συνθέσεις.
Ακολούθησα ένα αστέρι - Γλυκερία: Νέο άλμπουμ
03.10.2016 10:37
Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα από τη δισκογραφία, που αποτέλεσε μια ιδιαίτερα γόνιμη περίοδο όσον αφορά στις ζωντανές εμφανίσεις με εξαιρετικές συμπράξεις με συναδέλφους της ερμηνευτές, μουσικούς αλλά και δημιουργούς όπως η Ελένη Βιτάλη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Αντώνης Ρέμος, η Μαρινέλλα, κ.ά. η Γλυκερία στην νέα της πλέον δισκογραφική στέγη, την Spider Music παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Ακολούθησα ένα αστέρι». Συνταξιδιώτες οι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες της Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Λιδάκης και Dilek Koç.
George Michael - Listen Without Prejudice 25: επετειακή επανακυκλοφορία
15.09.2016 15:10
Η Sony Music ανακοινώνει με ενθουσιασμό την επετειακή επανακυκλοφορία του θρυλικού άλμπουμ του George Michael “Listen Without Prejudice 25”.
Απόστολος Ρίζος: καλοκαιρινή περιοδεία με νέο άλμπουμ
08.07.2016 16:11
Ο Απόστολος Ρίζος έχοντας στις αποσκευές του το νέο προσωπικό του album με τίτλο ‘6’, περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.