Η Feelgood Entertainment παρουσιάζει στον κινηματογράφο Άστυ σε μεταμεσονύκτιες προβολές τα Σάββατα του Ιανουαρίου 2015, την ταινία «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ.

Η Νορβηγία είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και μουσικοσυνθέτη Γιάννη Βεσλεμέ, γνωστού ως Felizol. Ιδιότυπη και χειροποίητη, απολαυστική και αταξινόμητη, διαδραματίζεται στην Αθήνα της δεκαετίας του ’80, εμπνέεται από τη new wave ελληνική σκηνή της ίδιας δεκαετίας (το τραγούδι Η Νορβηγία Κατεβαίνει στη Μεσόγειο των Χωρίς Περιδέραιο χαρακτηριστικό δείγμα), ξεναγεί τον θεατή στον φανταστικό μικρόκοσμο του δημιουργού της και βρίθει pop αναφορών.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο σαρωτικός Βαγγέλης Μουρίκης, ο οποίος συνοδεύεται από τη μοιραία παρουσία της Αλεξίας Καλτσίκη,  αλλά και τον Νορβηγό Daniel Bolda, τον Μάρκο Λεζέ, τον Βασίλη Καμίτση, τον Γιάννη Μποτσαντζόγλου και την υπέροχη Σόφη Ζαννίνου.

Με κεντρικό χαρακτήρα τον Ζανό, έναν βρικόλακα που απεχθάνεται το φως, η ταινία θα προβάλλεται μετά τα μεσάνυχτα,  στον κινηματογράφο Άστυ, το μήνα Ιανουάριο. Όταν η νύχτα θα πέσει στην πόλη, ο Ζανό θα χορεύει στη μεγάλη οθόνη.

Σύνοψη:

1984. Ο Ζανό  (Βαγγέλης Μουρίκης) φτάνει πρώτη φορά στην πόλη. Φωτοφοβικός, βρικόλακας, δεινός χορευτής, καίγεται, σκορπίζεται, χαραμίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη.  Και το μόνο που θέλει είναι ένα «ζεστό κορίτσι».  Στη Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, άντρο παρανόμων, συναντά την πόρνη Αλίκη (Αλεξία Καλτσίκη) και τον Νορβηγό ντίλερ Πήτερ (Daniel Bolda). Μαζί τους αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ο Ζανό είναι βαμπίρ. Ένας Έλληνας βρικόλακας που χορεύει για να ζει, πίνει αίμα για να επιβιώνει. Η καρδιά του είναι παγωμένη αλλά αυτός είναι πυρακτωμένος σαν το κέντρο της γης. Καίγεται κάθε βράδυ σαν να μην υπάρχει αύριο.

Η Νορβηγία είναι ένα τραγούδι για την παγωμένη χώρα που κατεβαίνει στη Μεσόγειο , ένας κόσμος που κινείται παράλληλα με τον δικός μας, ένας ρυθμός που αρνείται να σταματήσει .

Συντελεστές:

Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αλεξία Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα, Μάρκος Λεζές, Σόφη Ζαννίνου, Βασίλης Καμμίτσης, Γιάννης Μποσταντζόγλου

Σενάριο/σκηνοθεσία: Γιάννης Βεσλεμές

Παραγωγοί: Γιώργος Τσούργιαννης, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος

Συμπαραγωγοί: Ελένη Μπερντέ, Γιάννης Βεσλεμές

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης, Σκηνογραφία: Γιάννης Βεσλεμές, Μουσική: Felizol,  Ήχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Περσεφόνη Μήλιου, Βάλια Τσέρου Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης, Κοστούμια: Άλκηστη Μάμαλη,  Μακιγιάζ: Δώρα Νάζου, SFX:  Γιώργος Αλαχούζος, Ρούλης Αλαχούζος, Μιχάλης Σαμιώτης, VFX: Φωκίωνας Ξένος, Ίωνας Κατρακάζος, Deepgreensea line production: logline

Διάρκεια: 74’

Νορβηγία OST – 6 d.o.g.s.

Ο Ζανό χορεύει για να…ζήσει. O Felizol, το μουσικό alter ego του σκηνοθέτη Γιάννη Βεσλεμέ, έφτιαξε ένα vintage σάουντρακ, χρησιμοποιώντας αναλογικά synthesizers και drum machines, τα οποία συνθέτουν το ηχητικό τοπίο της ταινίας.

Στις 3 Ιανουαρίου, ένα μεσημεριανό Tea Party στο six d.o.g.s που θα ξεκινήσει στις 14.00, παρουσία των πρωταγωνιστών Βαγγέλη Μουρίκη, Αλεξίας Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα, καθώς και του Μάρκου Λεζέ, θα αποτελέσει τον ιδανικό προάγγελο της πρώτης μεταμεσονύχτιας προβολής της ταινίας. O Felizol στα decks θα παίξει αποκλειστικά soundtracks των 70s & 80s, και θα μας μεταφέρει ηχητικά στον κόσμο της ταινίας.

Στις 17 Ιανουαρίου οι Χωρίς Περιδέραιο, ένα από τα πιο μυστηριώδη συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής του ’80 με frontman το Νίκο Αγγελή, θα δώσουν μία από τις εξαιρετικά σπάνιες συναυλίες τους στις 21.30 το βράδυ στο Gig Space του six d.o.g.s. Οι Χωρίς Περιδέραιο κυκλοφόρησαν ένα και μοναδικό LP το 1985 με τίτλο Χορός Για Μουσική.

Στις 29 Ιανουαρίου στις 22.00 το βράδυ η δισκογραφική six d.o.g.s records και η Νορβηγία θα γιορτάσουν την κυκλοφορία του σάουντρακ της ταινίας σε ψηφιακή μορφή (λίγο μετά θα ακολουθήσει και η έκδοση σε βινύλιο), με ένα χαρακτηριστικά ξεσηκωτικό live & DJ sets από τους Felizol & The Boy.