Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Ταξίδι στην Καλαντούπολη στο Περί Σκιών

Ταξίδι στην Καλαντούπολη στο Περί Σκιών

Τρεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες με τίτλο Ταξίδι στη Καλαντούπολη θα ζωντανέψουν από 24 Δεκεμβρίου 2014 μπροστά στους θεατές στο Περί Σκιών.

 

Ένα γράμμα στον Άγιο-Βασίλη γίνεται αφορμή για ένα ονειρικό ταξίδι πάνω σ’ ένα αερόστατο, άραγε που θα την πάει ο αέρας τη μικρή Ειρήνη; Μήπως στο Παρίσι; Αγγλία; Ιταλία; Ποιους θα συναντήσει; Ένα ταξίδι φαντασίας και πραγματικότητας.

 

Παρέα με τρεις άτακτους και γλυκούληδες καλικάντζαρους θα περάσουμε από την Κρήτη στη Θράκη, την Πελοπόννησο, την Θεσσαλία και τα Επτάνησα και σε άλλα ακόμα πολλά μέρη της Ελλάδας για να μάθουμε πως γιορτάζουν οι άνθρωποι τις μέρες των Χριστουγέννων. Τραγούδια, χοροί και παραδοσιακά μουσικά όργανα . Το έθιμο της γουρουνοχαράς, το τάισμα της βρύσης, το ράντισμα με τις κολόνιες, το σπάσιμο του ροδιού και άλλα πολλά έθιμα θα μας διηγηθούν ποιοι άλλοι; Οι καλικάντζαροι που μας παρακολουθούν όλη τη χρονιά για να έρθουν και να μας επισκεφτούν με άτακτη διάθεση κάθε Χριστούγεννα. Τα παιδιά τραγουδούν τα παραδοσιακά κάλαντα που ακούγονται στην παράσταση με τη συνοδεία της κιθάρας και κρουστών μουσικών οργάνων.

 

Η Μαριγώ και οι Καλικάντζαροι, παραδοσιακό λαϊκό παραμύθι ολοκληρώνει την χριστουγεννιάτικη παράσταση μας ζωντανεύοντας επί σκηνής μια ιστορία με πολλά στοιχεία από την παράδοση και τις λαϊκές δοξασίες για την γιορτή των Χριστουγέννων.

 

Τα παιδιά συμμετέχουν  στην παράσταση με διαδραστικό τρόπο μέσω θεατρικού – μουσικού παιχνιδιού υπό την καθοδήγηση των τριών ηθοποιών – θεατρικών παιδαγωγών.

 

Παίζουν: Ειρήνη Μαμάση, Τριαντάφυλλος Πατήρης, Ρούλα Λυμνιάτη

Σχετικές ειδήσεις
Αποκριάτικη παράσταση του Καραγκιόζη στη Πάτρα
26.02.2016 10:25
"Ο Ξυπόλητος Βασιλιάς Καρνάβαλος", η αποκριάτικη ξεκαρδιστική παράσταση του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Περί Σκιών.
Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Περί Σκιών για τον παραδοσιακό Καραγκιόζη
19.01.2016 10:50
Το Περί Σκιών έχει καθιερώσει το θεσμό των επισκέψεων για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής και εκπαίδευσης για το θέατρο σκιών και τον παραδοσιακό Καραγκιόζη.
Μέσα στα στολίδια λάμπουν παραμύθια που λένε την αλήθεια στο Φουγάρο
31.12.2015 14:28
Οι παραμυθούδες του Ναυπλίου αφηγούνται Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και η υψίφωνος Βασούλα Δελλή συνοδεύει στο πιάνο και τραγουδά κάλαντα, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου στις 6 μμ!
Το Χριστουγεννιάτικο Όνειρο του Καραγκιόζη στο Περί Σκιών στην Πάτρα
28.12.2015 13:22
Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το 2015 το παραδοσιακό θέατρο σκιών του Χρήστου Πατρινού θα μας παρουσιάσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα την χριστουγεννιάτικη εορταστική παράσταση «Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο του Καραγκιόζη».
«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.12.2015 11:13
Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς έρχεται με μια νέα χριστουγεννιάτικη παράσταση θεάτρου σκιών με ζωντανή μουσική στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 19 Δεκεμβρίου 2015.