Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ταξίδι στην Καλαντούπολη στο Περί Σκιών

Ταξίδι στην Καλαντούπολη στο Περί Σκιών

Τρεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες με τίτλο Ταξίδι στη Καλαντούπολη θα ζωντανέψουν από 24 Δεκεμβρίου 2014 μπροστά στους θεατές στο Περί Σκιών.

 

Ένα γράμμα στον Άγιο-Βασίλη γίνεται αφορμή για ένα ονειρικό ταξίδι πάνω σ’ ένα αερόστατο, άραγε που θα την πάει ο αέρας τη μικρή Ειρήνη; Μήπως στο Παρίσι; Αγγλία; Ιταλία; Ποιους θα συναντήσει; Ένα ταξίδι φαντασίας και πραγματικότητας.

 

Παρέα με τρεις άτακτους και γλυκούληδες καλικάντζαρους θα περάσουμε από την Κρήτη στη Θράκη, την Πελοπόννησο, την Θεσσαλία και τα Επτάνησα και σε άλλα ακόμα πολλά μέρη της Ελλάδας για να μάθουμε πως γιορτάζουν οι άνθρωποι τις μέρες των Χριστουγέννων. Τραγούδια, χοροί και παραδοσιακά μουσικά όργανα . Το έθιμο της γουρουνοχαράς, το τάισμα της βρύσης, το ράντισμα με τις κολόνιες, το σπάσιμο του ροδιού και άλλα πολλά έθιμα θα μας διηγηθούν ποιοι άλλοι; Οι καλικάντζαροι που μας παρακολουθούν όλη τη χρονιά για να έρθουν και να μας επισκεφτούν με άτακτη διάθεση κάθε Χριστούγεννα. Τα παιδιά τραγουδούν τα παραδοσιακά κάλαντα που ακούγονται στην παράσταση με τη συνοδεία της κιθάρας και κρουστών μουσικών οργάνων.

 

Η Μαριγώ και οι Καλικάντζαροι, παραδοσιακό λαϊκό παραμύθι ολοκληρώνει την χριστουγεννιάτικη παράσταση μας ζωντανεύοντας επί σκηνής μια ιστορία με πολλά στοιχεία από την παράδοση και τις λαϊκές δοξασίες για την γιορτή των Χριστουγέννων.

 

Τα παιδιά συμμετέχουν  στην παράσταση με διαδραστικό τρόπο μέσω θεατρικού – μουσικού παιχνιδιού υπό την καθοδήγηση των τριών ηθοποιών – θεατρικών παιδαγωγών.

 

Παίζουν: Ειρήνη Μαμάση, Τριαντάφυλλος Πατήρης, Ρούλα Λυμνιάτη

Σχετικές ειδήσεις
Θέατρο σκιών Καραγκιόζη στον Πολυχώρο Άγκυρα
23.01.2017 10:33
Ο Πολυχώρος Άγκυρα, σας προσκαλεί, να κάνετε ξεχωριστά τα Σάββατα των παιδιών σας μέσα από τις ιστορίες του Καραγκιόζη, με τον Άθω Δανέλλη, του πιο αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων.
Μουσικά Παραμύθια με την Καμεράτα, ξανά στο Μέγαρο Μουσικής
13.01.2017 17:22
Μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Μουσικά Παραμύθια με την Καμεράτα, Ο Πέτρος και ο Λύκος και η Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» σε αφήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τη συνοδεία των Μουσικών της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τη βραβευμένη αρχιμουσικό Ζωή Ζενιώδη, συνεχίζουν λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων για δύο ακόμα παραστάσεις την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
23.12.2016 15:12
«Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο του Καραγκιόζη» θα παρουσιάσει ο αγαπημένος μας καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός στο Περί Σκιών στην Πάτρα.
Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
14.12.2016 11:12
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για να ακούσουν τη νέα περιπέτεια του καλικάντζαρου Βερβελούδη και να δημιουργήσουν ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Αποκριάτικη παράσταση του Καραγκιόζη στη Πάτρα
26.02.2016 10:25
"Ο Ξυπόλητος Βασιλιάς Καρνάβαλος", η αποκριάτικη ξεκαρδιστική παράσταση του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Περί Σκιών.