Τρεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες με τίτλο Ταξίδι στη Καλαντούπολη θα ζωντανέψουν από 24 Δεκεμβρίου 2014 μπροστά στους θεατές στο Περί Σκιών.

Ένα γράμμα στον Άγιο-Βασίλη γίνεται αφορμή για ένα ονειρικό ταξίδι πάνω σ’ ένα αερόστατο, άραγε που θα την πάει ο αέρας τη μικρή Ειρήνη; Μήπως στο Παρίσι; Αγγλία; Ιταλία; Ποιους θα συναντήσει; Ένα ταξίδι φαντασίας και πραγματικότητας.

Παρέα με τρεις άτακτους και γλυκούληδες καλικάντζαρους θα περάσουμε από την Κρήτη στη Θράκη, την Πελοπόννησο, την Θεσσαλία και τα Επτάνησα και σε άλλα ακόμα πολλά μέρη της Ελλάδας για να μάθουμε πως γιορτάζουν οι άνθρωποι τις μέρες των Χριστουγέννων. Τραγούδια, χοροί και παραδοσιακά μουσικά όργανα. Το έθιμο της γουρουνοχαράς, το τάισμα της βρύσης, το ράντισμα με τις κολόνιες, το σπάσιμο του ροδιού και άλλα πολλά έθιμα θα μας διηγηθούν ποιοι άλλοι; Οι καλικάντζαροι που μας παρακολουθούν όλη τη χρονιά για να έρθουν και να μας επισκεφτούν με άτακτη διάθεση κάθε Χριστούγεννα. Τα παιδιά τραγουδούν τα παραδοσιακά κάλαντα που ακούγονται στην παράσταση με τη συνοδεία της κιθάρας και κρουστών μουσικών οργάνων.

Η Μαριγώ και οι Καλικάντζαροι, παραδοσιακό λαϊκό παραμύθι ολοκληρώνει την χριστουγεννιάτικη παράσταση μας ζωντανεύοντας επί σκηνής μια ιστορία με πολλά στοιχεία από την παράδοση και τις λαϊκές δοξασίες για την γιορτή των Χριστουγέννων.

Τα παιδιά συμμετέχουν  στην παράσταση με διαδραστικό τρόπο μέσω θεατρικού – μουσικού παιχνιδιού υπό την καθοδήγηση των τριών ηθοποιών – θεατρικών παιδαγωγών.

Παίζουν: Ειρήνη Μαμάση, Τριαντάφυλλος Πατήρης, Ρούλα Λυμνιάτη