Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

{Crulic} Μια καφκική ιστορία ρουμάνικης τρέλας στο Exile Room

{Crulic} Μια καφκική ιστορία ρουμάνικης τρέλας στο Exile Room

To Exile Room παρουσιάζει την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014  το "Crulic - The Path to Beyond", το animated χρονικό μιας άδικης σύλληψης με πανέμορφες καφκικές πινελιές μαύρου χιούμορ, σε σκηνοθεσία Anca Damian.

 

Το 2007, ο 33χρονος Ρουμάνος Claudiu Crulic συνελήφθη άδικα στον τόπο κατοικίας του, την Πολωνία, για την κλοπή του πορτοφολιού ενός δικαστή. Παρά τις διαμαρτυρίες και τις δηλώσεις του για την αθωότητά του, το ιστορικό κάποιων προηγούμενων συλλήψεών του ήταν αρκετό για την καταδίκη του. Όταν όλες του οι προσπάθειες να ζητήσει βοήθεια στην πατρίδα του πέφτουν στο κενό, θα καταφύγει σε μια τετράμηνη απεργία πείνας που θα του κοστίσει τελικά την ίδια του τη ζωή.

 

Χωρίς μελοδραματισμούς, η Anca Damian χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο στοιχείο από την πολύκροτη αυτή υπόθεση που αναστάτωσε δύο χώρες (και κατέληξε τελικά να «πέσουν» τα κεφάλια μερικών υπευθύνων) και ξετυλίγει το τραγικό αυτό χρονικό μέσα από τη «μεταθανάτια» αφήγηση του ίδιου του πρωταγωνιστή του (με τη φωνή του σταρ του ρουμάνικου Νέου Κύματος, Vlad Ivanov). Το αποτέλεσμα είναι μια οπτικά πανέμορφη, καφκικών διαστάσεων ιστορία με πινελιές μαύρου χιούμορ, που αναπνέει μέσα από μια πληθώρα μεικτών τεχνικών: παραδοσιακό κινούμενο σχέδιο, stop-motion, cut-out και 3D animation, υδατογραφίες, κολάζ, φωτογραφίες και σκαναρισμένα ντοκουμέντα επιστρατεύονται για να συνθέσουν ένα εμπνευσμένο και αδιάκοπα ευρηματικό καλειδοσκόπιο εικόνων.

 

*ΣΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ & ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ 

Σχετικές ειδήσεις
Το Exile Room αυτόν τον Φεβρουάριο μιλάει ισπανικά!
03.02.2017 17:01
Το Exile Room αναλαμβάνει να συστήσει τρεις ισπανόφωνες σκηνοθέτιδες μέσα από δύο μεγάλου μήκους ταινίες και ένα εργαστήριο πειραματικής εθνογραφίας.
Ingrid Bergman, in Her Own Words, του Stig Björkman στο Exile Room
26.10.2016 17:14
To Exile Room συνεχίζει το αφιέρωμα στους κινηματογραφικούς θρύλους με μία ταινία για την Ingrid Bergman.
Listen to Me Marlon, του Stevan Riley στο Exile Room
10.10.2016 15:24
Το Exile Room ξεκινά τη σεζόν με αφιέρωμα τον Οκτώβριο σε ένα Cinema legend, προβάλλοντας την ταίνια του Stevan Riley για τον Μάρλον Μπράντο, Listen to Me Marlon.
Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Sergio Oksman στο Exile Room
07.04.2016 14:05
Ο Ισπανο-Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Sergio Oksman κάνει μια στάση στην Αθήνα και το Exile Room για ένα αφιέρωμα και ένα διήμερο εργαστήριο για το ιδιόμορφο μείγμα ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας που τόσο καλά ξέρει να μαγειρεύει!
The Creeping Garden: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Exile Room
23.02.2016 15:43
Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 θα προβληθεί στο Exile Room το ντοκιμαντέρ The Creeping Garden των Tim Grabham και Jasper Sharp.