Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

"Δ", ένα παιχνίδι για τον Γκρέκο: εργαστήρι για παιδιά στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά 7 έως 11 χρονών, με τίτλο "Δ", ένα παιχνίδι για τον Γκρέκο.
 
 
Κρυμμένο σε ένα τυχαίο σπίτι στη Ρώμη ή στο Palazzo Farnese ή ακόμη και μέσα στις αναμνήσεις του Γρκέκο βρίσκεται το μικρό παιδί που φυσάει ένα αναμμένο δαυλί.


Ο γνωστός πίνακας του σπουδαίου καλλιτέχνη γίνεται ένα επιδαπέδιο τριγωνικό παιχνίδι που μας καλεί να βρούμε τη λύση του.


Μέσα σε πνεύμα χριστουγεννιάτικο, με τη φλόγα του αναμμένου κεριού του παιδιού να μας ζεσταίνει, οι διαδρομές του μεγάλου ζωγράφου από την Κρήτη στη Βενετία και έπειτα στη Ρώμη γίνονται μια διασκεδαστική περιπέτεια.


Χάρτες, επιστολές, ταινίες μετρήματος, σπάνια αντικείμενα και εικόνες από την έκθεση του Μουσείου Μπενάκη, καθώς και  …το γράμμα Δ από το όνομα του Δομήνικου είναι τα εφόδια του εορταστικού ταξιδιού μας.

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήρι Κόμικς και Δημιουργικής Γραφής από τον Soloup στο Μουσείο Μπενάκη
26.10.2016 17:11
Ένα πρωτοποριακό εργαστήρι δημιουργικής γραφής και κόμικς, και μάλιστα πάνω στην ποίηση, πρόκειται να γίνει φέτος το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη, με υπεύθυνους τον Soloup και την Κέλη Δασκαλά.
«Επί Σκηνής»: Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά, στο Θέατρο Αριστοτέλειον!
08.09.2016 11:48
«Παιδιά! Ελάτε να σηκώσουμε όλοι μαζί την αυλαία της φαντασίας!» Για 3η χρονιά, τα παιδιά θα γίνουν πρωταγωνιστές ενός κόσμου παιχνιδιού, έκφρασης και δημιουργίας, στο Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής», του Θεάτρου Αριστοτέλειον!
2ο Summer Camp 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
30.06.2016 13:23
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το 2ο Summer Camp με τίτλο: «Διακοπές στο Μουσείο!» προσφέροντας στους μικρούς της φίλους δυο πενθήμερα εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.
Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά στο Θέατρο Εξ αρχής
31.05.2016 12:40
Το Θέατρο ΕΞΑΡΧΗΣ υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι τους μικρούς του φίλους στο θερινό θεατρικό εργαστήρι, για να περάσουν ευχάριστες στιγμές δημιουργίας και να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του θεάτρου, από 4 Ιουνίου 2016.
Καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά από το Μουσείο Μπενάκη στον Εθνικό Κήπο
19.05.2016 15:04
Με το καλοκαίρι προ των πυλών το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει πυρετωδώς χίλιες και μια δροσερές διαδρομές, από το Κεντρικό Κτήριο και την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, μέχρι τα αγαπημένα σε όλους μας ξέφωτα του Εθνικού Κήπου.