Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

ARTMARKET #2014: Γιορτάζοντας τη δημιουργικότητα στην Πλατεία Αμερικής

ARTMARKET #2014: Γιορτάζοντας τη δημιουργικότητα στην Πλατεία Αμερικής

Θέλοντας να αποχαιρετήσουν το 2014, το ανοιχτό τοπίο πολιτισμού ARTSCAPE ATHENS και ο χώρος τέχνης ART 10 GALLERY, διοργανώνουν την πρώτη ΑRTMARKET, εικαστική έκθεση και αγορά στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής, από 19 έως 21 Δεκεμβρίου 2014 .

 

Στην πρώτη χρονιά του θεσμού ARTMARKET #2014, συμμετέχουν 14 παλαιότεροι και νέοι καλλιτέχνες που εκπροσωπούν διαφορετικά πεδία εικαστικής έκφρασης. Ο χώρος της ARTSCAPE ATHENS στην οδό Μοσχονησίων 5, φιλοξενεί στις αίθουσές του ζωγραφική έκθεση, συνθέσεις κολάζ, φωτογραφία, κεραμικά και δημιουργίες εικαστικών αντικειμένων.

 

Σκοπός της ARTMARKET είναι να φέρει σε άμεση επαφή το κοινό με τους καλλιτέχνες, χωρίς την παρουσία μεσαζόντων και να δημιουργήσει ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους.

 

Ως αποτέλεσμα, η μικρή εικαστική μας αγορά αποσκοπεί στην προώθηση ενός προσβάσιμου εικαστικού πεδίου και στη διαμόρφωση ενός δυναμικού δικτύου καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, το οποίο θα σχηματίσει τις προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες , προβάλλοντας τις δυνατότητες και δεξιότητες της Ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής.

 

Κατά τη διάρκεια της ARTMARKET #2014, διοργανώνουμε τις παράλληλες δράσεις «ΑRTMARKET PARTY, ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 7-10 μ. μ» και «ARTMARKET & ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ». Στόχος των δράσεων είναι να απολαύσουμε τις γιορτές, κερνώντας κάθε βράδυ τους επισκέπτες μας ένα ποτήρι κρασί ή glühwein, συντροφιά με μουσική και καλή παρέα, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουμε τρόφιμα που θα δοθούν στην εθελοντική οργάνωση ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ για την ενίσχυση του προγράμματος «Φροντίδα».

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βαγγέλης Αγναντόπουλος, Άγγελος Ανδρέου , Μαρία Αργυρακοπούλου, Αναστασία Ασβεστά, Λεωνίδας Γλυνός, Βούλα Δασκαλοπούλου, Ιφιγένεια Ηλιάδου, Νατάσα Καλογεροπούλου , Χριστίνα Κωβαίου, Θοδωρής Λαουρδέκης, Ισμήνη Μητσοτάκη, Κατιάννα Ξανθάκη, Δέσποινα Παπά, Ευαγγελία Σουλιώτη.

 

Η εικαστική αγορά πραγματοποιείται στο χώρο της ΑRTSCAPE ATHENS.

 

ARTMARKET #2014 - ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

 

ARTMARKET #2014 PARTY | ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 7-10 μ. μ: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αφού η ΑRTMARKET μας διαρκεί τρεις ημέρες, αποφασίσουμε να το γιορτάσουμε κάθε βράδυ! Ελάτε να σας κεράσουμε ένα ποτήρι κρασί ή glühwein, συντροφιά με μουσική και καλή παρέα.

 

ARTMARKET & ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ: Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και στηρίζουμε 45 οικογένειες. Ελάτε στο χώρο μας όχι μόνοι σας, αλλά συντροφιά με μία σακούλα γεμάτη τρόφιμα.

 

Η ARTSCAPE ATHENS και η ART 10 GALLERY ανοίγουν την κουζίνα τoυς στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ, που αποτελεί μια συνειδητά εθελοντική οργάνωση. Οι εθελοντές της προσφέρονται ανιδιοτελώς για τη διανοητική, ηθική και υλική συμπαράσταση παιδιών, εφήβων και οικογενειών που κατοικούν στο Γκάζι και βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης. Παιδιά και έφηβοι, πηγαίνουν στο Κέντρο Επικοινωνίας, όπου τους παρέχεται ενισχυτική διδασκαλία για τα μαθήματα του σχολείου και συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές, θεατρικές, μουσικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες.

 

Υποστηρίζοντας το πρόγραμμα «Φροντίδα» των ΔΡΟΜΩΝ ΖΩΗΣ, όλοι μαζί συγκεντρώνουμε τρόφιμα, ενισχύοντας όσο μπορούμε το βιοτικό επίπεδο 45 οικογενειών που εντάσσονται αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα.

 

Κάθε βράδυ ακολουθεί mini πάρτυ με κέρασμα 1 ποτήρι κρασί ή glühwein.

Σχετικές ειδήσεις
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
Gallery Weekend 2016: Η εικαστική σκηνή του σήμερα σε μια βόλτα!
12.12.2016 10:14
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Gallery Weekend, μια βόλτα στην εικαστική σκηνή του σήμερα!
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Αιώνια εφηβεία - Puer Aeternus: έκθεση φωτογραφίας του Freddie F στο Blank Canvas
23.06.2016 13:32
Στη μυθολογία το «αιώνιο παιδί» περιγράφει το παιδί-θεό, που παραμένει πάντα νέο. Στην ψυχολογία τον ενήλικα με τη συναισθηματική ζωή ενός εφήβου. Στην πρώτη επίσημη φωτογραφική έκθεση του Freddie F στην Ελλάδα, που ξεκινάει στις 23 Ιουνίου στο Blank Canvas, η ψυχολογία του εφήβου γίνεται κινητήριος δύναμη για δημιουργικότητα.
Nomads’ Land: Ομαδική Εικαστική Έκθεση στην Fo Kia Nou 24/7
27.05.2016 14:32
Η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο Nomads’ Land θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στην Fo Kia Nou 24/7.