Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ιστορίες με χρώματα αρμονικά με την Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ιστορίες με χρώματα αρμονικά με την Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ελληνική Αναγέννηση: Η αρχιτεκτονική του Θεόφιλου Χάνσεν» το Ίδρυμα Θεοχαράκη φιλοξενεί την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, για να παρουσιάσει αφηγηματικές περιπλανήσεις εμπνευσμένες από τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Θεόφιλου Χάνσεν.


Μια παραμυθού τριγυρίζει σε ώρα μαγική μέσα σε έναν χώρο τέχνης κι αφουγκράζεται τις ιστορίες που κρύβονται παντού: ανάμεσα στα εκθέματα και πίσω από τις γραμμές των κειμένων που τα συνοδεύουν... στον απόηχο που αφήνουν οι πινελιές και τα γραψίματα του σχεδιαστή αρχιτέκτονα και αφηγείται νέες ιστορίες. Α! Κάπου κρύβεται και μια μικρή Χριστουγεννιάτικη ιστορία!

 

Το πιο Παράξενο Έκθεμα στην προθήκη ενός Φανταστικού Μουσείου, η Πολυθρόνα του Αυτοκράτορα και ένα λαμπρό αρχοντικό που στολίζεται για τα Χριστούγεννα!


Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη εμπλέκει ιστορίες από τη ζωή του διάσημου αρχιτέκτονα, παραμύθια του συμπατριώτη του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και των αδερφών Grimm κι άλλες που εμπνέεται από τα σχεδιάσματά του σε ένα απολαυστικό αφηγηματικό απόγευμα για μικρούς και για μεγάλους.


Πρωτότυπη ιδέα, σχεδιασμός προγράμματος, αφήγηση , τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη

Διάρκεια: 60' περίπου

Σχετικές ειδήσεις
Η Σάσα Βούλγαρη δημιουργεί ιστορίες με αφορμή την έκθεση του Τελλόγλειου στην Αθήνα
25.11.2016 12:30
Η Σάσα Βούλγαρη συνεχίζει τις αφηγήσεις με τίτλο Ιστορίες με χρώματα αρμονικά, αυτή τη φορά με αφορμή την έκθεση "Η σπουδαία συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. Στην Αθήνα. Η πρώτη της παρουσίαση", που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική: Μουσικό/εικαστικό εργαστήρι από το Ίδρυμα Ωνάση
05.10.2016 15:46
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Ωνάση δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση και στους γονείς τους να πειραματιστούν με ήχους και χρώματα μέσα από εξειδικευμένα ομαδικά παιχνίδια στο πλαίσιο του προγράμματος «Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική».
Η Σάσα Βούλγαρη στο Παίξε Γέλασε
01.06.2016 16:14
Το Παίξε Γέλασε στην Αργυρούπολη γιορτάζει 10 χρόνια και καλεί την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη για μία παραμυθένια γιορτή!
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.05.2016 16:28
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί και το φετινό καλοκαίρι να παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς του φίλους.
 Ιστορίες για γέλια και για χρώματα - Παυλίνα Παμπούδη
15.04.2016 12:42
Από τις εκδόσεις Ροές, και στη νέα (υπο)σειρά μικρά microMEGA!, κυκλοφόρησαν οκτώ παιχνιδιάρικα βιβλιαράκια της Παυλίνας Παμπούδη με γενικό τίτλο «Ιστορίες για γέλια και για χρώματα»