Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ιστορίες με χρώματα αρμονικά με την Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ιστορίες με χρώματα αρμονικά με την Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ελληνική Αναγέννηση: Η αρχιτεκτονική του Θεόφιλου Χάνσεν» το Ίδρυμα Θεοχαράκη φιλοξενεί την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, για να παρουσιάσει αφηγηματικές περιπλανήσεις εμπνευσμένες από τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Θεόφιλου Χάνσεν.


Μια παραμυθού τριγυρίζει σε ώρα μαγική μέσα σε έναν χώρο τέχνης κι αφουγκράζεται τις ιστορίες που κρύβονται παντού: ανάμεσα στα εκθέματα και πίσω από τις γραμμές των κειμένων που τα συνοδεύουν... στον απόηχο που αφήνουν οι πινελιές και τα γραψίματα του σχεδιαστή αρχιτέκτονα και αφηγείται νέες ιστορίες. Α! Κάπου κρύβεται και μια μικρή Χριστουγεννιάτικη ιστορία!

 

Το πιο Παράξενο Έκθεμα στην προθήκη ενός Φανταστικού Μουσείου, η Πολυθρόνα του Αυτοκράτορα και ένα λαμπρό αρχοντικό που στολίζεται για τα Χριστούγεννα!


Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη εμπλέκει ιστορίες από τη ζωή του διάσημου αρχιτέκτονα, παραμύθια του συμπατριώτη του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και των αδερφών Grimm κι άλλες που εμπνέεται από τα σχεδιάσματά του σε ένα απολαυστικό αφηγηματικό απόγευμα για μικρούς και για μεγάλους.


Πρωτότυπη ιδέα, σχεδιασμός προγράμματος, αφήγηση , τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη

Διάρκεια: 60' περίπου

Σχετικές ειδήσεις
Η Σάσα Βούλγαρη στο Παίξε Γέλασε
01.06.2016 16:14
Το Παίξε Γέλασε στην Αργυρούπολη γιορτάζει 10 χρόνια και καλεί την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη για μία παραμυθένια γιορτή!
 Ιστορίες για γέλια και για χρώματα - Παυλίνα Παμπούδη
15.04.2016 12:42
Από τις εκδόσεις Ροές, και στη νέα (υπο)σειρά μικρά microMEGA!, κυκλοφόρησαν οκτώ παιχνιδιάρικα βιβλιαράκια της Παυλίνας Παμπούδη με γενικό τίτλο «Ιστορίες για γέλια και για χρώματα»
Παραμύθια παραμυθένια με την Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
29.01.2016 15:33
Η Σάσα Βούλγαρη προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να τους αφηγηθεί Παραμύθια παραμυθένια!
Χριστούγεννα με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
08.12.2015 12:26
Παραμύθια Χριστουγεννιάτικα με τη Θαλπωρή της Αγάπης και με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη και τα μουσικά της όργανα απ΄ όλον τον κόσμο, ετοιμάζει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.
Του Ηρακλή τα Κατορθώματα!!!: Αφηγήσεις από την Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
26.10.2015 15:38
Για δεύτερη χρονιά και για λίγες μόνο παραστάσεις έρχονται το Νοέμβριο 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης «Του Ηρακλή τα Κατορθώματα!!!» από την Σάσα Βούλγαρη.