Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μια βόλτα στο αρχοντικό της Αγγελικής Χατζημιχάλη για όλες τις ηλικίες

Μια βόλτα στο αρχοντικό της Αγγελικής Χατζημιχάλη για όλες τις ηλικίες

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τα Μουσεία του σε συνδυασμό με τη δημιουργική διαπαιδαγώγηση τους, διοργανώνεται, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια βόλτα στο αρχοντικό της Αγγελικής Χατζημιχάλη».

 

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για όλη την οικογένεια (διάρκειας 60’), στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές των τάξεων του δημοτικού με τους γονείς τους.

 

Μέσα από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά δρώμενα, καθιστικά και κινητικά παιχνίδια, κλπ), οι συμμετέχοντες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της Αγγελικής Χατζημιχάλη και να μυηθούν στα μυστικά της ελληνικής λαϊκής τέχνης, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο και στον πολιτισμό.

 

Επινόηση και εφαρμογή: Αντωνία Κοκόση και Φωτεινή Τσάμπρα (μουσικοπαιδαγωγοί του Μουσείου).

Σχετικές ειδήσεις
Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
04.01.2017 14:10
To νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
 Ο μπαμπάς μου... ο ήρωας μου! - Παναγιώτης Δημητρόπουλος
21.09.2016 09:42
Από την Ελληνοεκδοτική κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο μπαμπάς μου ... ο ήρωας μου! του Παναγιώτη Δημητρόπουλου σε εικονογράφηση Αγγελικής Δρακάκη.
Ο μισοκοκοράκος για 3 Κυριακάτικες παραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή
30.03.2016 12:58
Τις Κυριακές 3 & 10 & 17 Απριλίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, το λαικό παραμύθι "ο μισοκοκοράκος" ζωντανεύει στη σκηνή! Μια παράσταση παράσταση θεάτρου κούκλας για όλες τις ηλικίες!
Η ξύπνια βασιλοπούλα - Αγγελική Δαρλάση
15.03.2016 12:42
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά Μικρές καληνύχτες κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση, Η ξύπνια βασιλοπούλα σε εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου.