Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μόνιμος Κάτοικος: Έκθεση φωτογραφίας της Νατάσσας Κοτσάμπαση στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ

Μόνιμος Κάτοικος: Έκθεση φωτογραφίας της Νατάσσας Κοτσάμπαση στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ έχει τη χαρά να φιλοξενήσει από την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, την έκθεση της φωτογράφου και καθηγήτριας φωτογραφίας Νατάσσας Κοτσάμπαση, με τίτλο «Μόνιμος Κάτοικος».

 

Στην ελληνική μυθολογία, η πιο παλιά αντίληψη για την καταγωγή του ανθρώπου είναι εκείνη, όπου το νερό και το χώμα σχημάτισαν το κορμί του, που φύτρωσε στο έδαφος, σαν ένα βλαστάρι δέντρου. Όμως, κατά τον αστικό τρόπο ζωής , ο άνθρωπος εκτοπίζει το φυσικό του περιβάλλον , ¨τσιμεντάροντας” το χώμα και αδιαφορώντας για τις συνέπειες των επιλογών του. Η φύση βεβαίως αναγεννάται, πλην όμως ο περιορισμός που υφίσταται στα ανθρωποκεντρικά περιβάλλοντα, την κάνει άμεσα εξαρτώμενη από την ανθρώπινη διαχείριση του αστικού τοπίου. Τα δέντρα ξεριζώνονται, καίγονται, κόβονται. Άλλως ενσωματώνονται στο αστικό τοπίο, ως αποτέλεσμα της δικής τους προσαρμοστικότητας, αλλά και της εσωτερικής ανάγκης του ανθρώπου για διατήρηση της φύσης του. Όπου δεν υφίσταται η ελάχιστη παρουσία τους, ο κάτοικος της πόλης την επινοεί, ακόμη και με την φαντασία του. Ωστόσο, η ισχυρή παρέμβαση και η ματαιοδοξία ενάντια στο εφήμερο της ανθρώπινης ζωής, οδηγεί τελικά στην εξώθηση του ΔΕΝΤΡΟΥ-ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ σε μνήμη φυσικού περιβάλλοντος.

 

Βιογραφικό

Η Νατάσσα Κοτσάμπαση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες (1987-1993) και στη συνέχεια Φωτογραφία (1994-1998), στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Από το 1993 διδάσκει Γραφιστική και Φωτογραφία σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές. Δίδαξε στο τμήμα Φωτογραφίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών το 2002- 2005. Φωτογραφίες και κείμενα της έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και εκθεσιακούς καταλόγους. Εχει κάνει ατομικές εκθέσεις, στο Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών, στην Ενωση Πτυχιούχων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας κ.α. Εχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, Φωτοσυγκυρία 1998, Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας 1998, Μουσείο φωτογραφίας Θεσσαλονίκης 2001, Kiyosato Museum of Photographic Arts, 2005. Φωτογραφίες της ανήκουν στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης καθώς και του Kiyosato Museum of Arts, Japan.

Σχετικές ειδήσεις
Drops of Breath: Έκθεση φωτογραφίας στην Πλάκα
05.08.2016 17:22
Η έκθεση φωτογραφίας Drops of Breath, της πρώτης υποβρύχιας παράστασης χορού παγκοσμίως, θα παραμείνει στο Yiasemi Café Bistrot έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Ετήσια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας
27.06.2016 15:12
H Ομάδα Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας κλείνει φέτος 25 χρόνια και σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με βασικό θέμα τον "Τόπο", μέρος της τριλογίας "Χρόνος- Τόπος- Λόγος".
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.
Παιδί και Κόσμος: έκθεση φωτογραφίας στο Ρομάντσο
30.03.2016 10:10
H firefly, μια ομάδα δράσης που έχει ως στόχο την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας «Παιδί και Κόσμος», στηρίζοντας έμπρακτα εκείνους που βρίσκονται δίπλα στους πρόσφυγες.