Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Όφις και Κρίνο: έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Χουστουλάκη στη γκαλερί DC Artworks

Όφις και Κρίνο: έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Χουστουλάκη στη γκαλερί DC Artworks

Ο Στέλιος Χουστουλάκης παρουσιάζει στην γκαλερί DC Artworks την πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ὄφις και Κρῖνο», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη.


Ο φωτογράφος εμπνέεται από την ηθοποιό Αγγελική Μητροπούλου, όπως ο ζωγράφος-ήρωας του βιβλίου εμπνέεται από την ερωμένη του, αποδίδοντας μοναδικά τις έντονες εικόνες που δημιουργεί η γλωσσοπλαστική δεξιότητα του κρητικού συγγραφέα, με 5 φωτογραφίες καλλιτεχνικού γυμνού και 1 πορτραίτο.


Μέσα από την έκθεση δίνεται μία νέα, σύγχρονη οπτική γωνία στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, συνδεδεμένη με τις έννοιες του Ωραίου, της Ηδονής και κυρίως του Θανάτου, αξιοποιώντας τη γυναίκα/ερωμένη του χαρακτήρα του βιβλίου ως σύμβολο. Ο Στέλιος Χουστουλάκης ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία η οποία στην πλειονότητά της χαρακτηρίζεται από λήψεις πορτραίτου και καλλιτεχνικού γυμνού. Βασικός νοηματικός άξονας των πορτραίτων είναι η εξερεύνηση της έννοιας της ουδετερότητας της έκφρασης, ενώ τα γυμνά περιστρέφονται γύρω από την έννοια του Θανάτου, χρησιμοποιώντας τον ως μέσο για ένα δημιουργικό διάλογο με τον έμφυτο ερωτισμό κάθε ανθρώπου.


Επιμέλεια Έκθεσης: Αγγελική Ντούρου

Σχετικές ειδήσεις
44 μπλε του τοπίου, έκθεση του Στέλιου Αλεξάκη στη γκαλερί 7
19.01.2017 17:22
Την Τρίτη 21Φεβρουαρίου 2017 η γκαλερί «7» παρουσιάζει την 7η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Αλεξάκη, με τίτλο "44 μπλε του τοπίου".
Consanguinity, έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου στη γκαλερί 7
29.12.2016 10:17
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 η γκαλερί « 7 » παρουσιάζει την πέμπτη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου με τίτλο “ C o n s a n g u i n i t y ”.
Everything is the same but everything is different: Έκθεση της Έφης Χαλιορή στη γκαλερί Μορφές
30.06.2016 12:20
Το πρώτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας Medphoto Festival – «Borders/Crossroads», σε συνεργασία με την Γκαλερί «Μορφές», παρουσιάζουν από τις 5 Ιουλίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας της Έφης Χαλιορή, “Everything is the same but everything is different”.
Βlue: έκθεση φωτογραφίας της Leda de Piart στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
17.06.2016 10:00
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 24 Ιουνίου, η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Leda de Piart στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, με τίτλο «blue», ανοίγοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
The pig and other stories: Έκθεση του Στράτου Καλαφάτη στην γκαλερί Bernier-Eliades
27.04.2016 14:02
Η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο ”The pig and other stories”.