Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Δώδεκα παρά δώδεκα του Ευγένιου Τριβιζά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δώδεκα παρά δώδεκα του Ευγένιου Τριβιζά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 τα μάγια θα τυλίξουν τη σκηνή της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής όταν θα ανοίξει η αυλαία του νέου και πρωτοπαρουσιαζόμενου έργου του ποιητή παραμυθιών Ευγένιου Τριβιζά με τους ήχους της μουσικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού.

 

Στις Δώδεκα παρά Δώδεκα, μια βραδιά Πρωτοχρονιάς, στο μυθικό προθάλαμο του χωρο-χρόνου συναντιούνται ο Νέος Χρόνος, ο οποίος ανυπομονεί να πάρει στα χέρια του τις μοίρες του κόσμου, και ο Παλιός Χρόνος, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί ότι πρέπει να αποχωρήσει και αποφασίζει να δολοφονήσει τον διάδοχό του. Κατά τη διάρκεια τού έργου και ενώ το σύμπαν βρίσκεται στα πρόθυρα του απόλυτου χάους, ένα πλήθος χαρακτήρων και πλασμάτων, μεταξύ των οποίων Ρωμαίοι εκατόνταρχοι, δεινόσαυροι, ηγεμόνες, κατάδικοι φυλακών, Βεδουίνοι, πιγκουίνοι, αρλεκίνοι και ένας λευκός μονόκερως εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε καταιγιστικούς ρυθμούς από τις χρονοπύλες τού μέλλοντος και τού παρελθόντος σε μια ονειρική πανδαισία ήχων και χρωμάτων. Δώδεκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα η κοσμική σύγκρουση μεταξύ μέλλοντος και παρελθόντος κορυφώνεται με συναρπαστικό τρόπο…

 

Τις μελωδίες του έργου έχει συνθέσει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.  Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει σχεδιάσει η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Ο Γρηγόρης Βαλτινός πρωταγωνιστεί στο ρόλο του απελπισμένου αλλά αποφασισμένου Παλιού Χρόνου και ο Πάνος Μουζουράκης στο ρόλο του ορμητικού και ακάθεκτου Νέου Χρόνου.

 

Εκτός από τους μεγάλους όμως πρωταγωνιστές, πάνω από εκατό μικροί, μικρότεροι και μικρότατοι πρωταγωνιστές του Μουσικού Ομίλου των Αρσακειων – Τοσιτσείων Σχολείων  και της Χορωδίας Graduarti (απόφοιτοι των Σχολείων), κατακλύζουν με την παρουσία τους και τις μελωδικές φωνές τους τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, χαρίζοντας στους θεατές αξέχαστες γιορτινές αναμνήσεις .

 

Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν για την υποστήριξη τού Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Ευγένιος Τριβιζάς

Σύνθεση Μουσικής: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Σκηνοθεσία:  Φωκάς Ευαγγελινός

Σκηνικά-Κοστούμια:  Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμών:  Γιώργος Τέλλος

 

Ερμηνεία: Γρηγόρης Βαλτινός (Παλιός Χρόνος), Πάνος Μουζουράκης (Νέος Χρόνος)

 

Συμμετέχουν τα παιδιά του Μουσικού Ομίλου και της Χορωδίας Graduarti (απόφοιτοι) των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων

Διδασκαλία & Διεύθυνση Χορωδιών:  Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη

 

Άλλα πρόσωπα (ερμηνεύουν παιδιά και απόφοιτοι):

Ο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Ο ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ

Ο ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ

ΤΟ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟ ΝΤΟΝΤΟ

Ο ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ

Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ ΠΕΙΡΑΤΗΣ

Ο ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΚΥΚΛΩΠΑΣ

Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ

Ο ΛΕΥΚΟΣ ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΜΟΥΘ

Ο ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΒΕΔΟΥΙΝΟΣ

Ο ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ MΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ

Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΣ

 

Ομαδικές εμφανίσεις (ερμηνεύουν παιδιά και απόφοιτοι):

O ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΩΝ

Ο XΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΡΓΩΝ

ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΧΡΟΝΟΙ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

Σχετικές ειδήσεις
Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης για τον Ευγένιο Τριβιζά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.01.2017 11:52
Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στα πλαίσια της έκθεσης - αφιερώματος στο έργο του Ευγένιου Τριβιζά που έχει ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Από τη Φρουτοπία στο Νησί των Πυροτεχνημάτων. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά», μια γεμάτη εκπλήξεις εικαστική παρέμβαση βασισμένη στην έκθεση του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου, θα λάβουν χώρα οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Μουσικά Παραμύθια με την Καμεράτα, ξανά στο Μέγαρο Μουσικής
13.01.2017 17:22
Μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Μουσικά Παραμύθια με την Καμεράτα, Ο Πέτρος και ο Λύκος και η Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» σε αφήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τη συνοδεία των Μουσικών της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τη βραβευμένη αρχιμουσικό Ζωή Ζενιώδη, συνεχίζουν λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων για δύο ακόμα παραστάσεις την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Το Shakespeare Lives in Schools στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
05.12.2016 14:48
Μια μαθητική «συνομωσία» ως ταιριαστή ολοκλήρωση του έτους Σαίξπηρ, σε συνεργασία με το British Council: μαθητές 20 σχολείων της Αττικής παρουσιάζουν την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 5 το απόγευμα και στις 8 το βράδυ, τη δική τους προσέγγιση στο έργο του μεγάλου Βάρδου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Το Μέγαρο των Παιδιών.
Η έκθεση - αφιέρωμα στον Ευγένιο Τριβιζά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
11.11.2016 15:43
Από τις 13 Νοεμβρίου ξεκινάει η έκθεση - αφιέρωμα στο έργο του αγαπημένου σε μικρούς και μεγάλους συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά, με τίτλο «Από τη Φρουτοπία στο Νησί των Πυροτεχνημάτων: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Με λένε Δώδεκα - Λιλή Γάτη
02.11.2016 12:51
Οι Εκδόσεις Εντύποις και η συγγραφέας Λιλή Γάτη παρουσιάζουν το παιδικό βιβλίο ‘’Με λένε Δώδεκα’’ σε εικονογράφηση Σίσυς Κυλερτζή.