Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ένας κόσμος χωρίς μάσκες: έκθεση της Φανής Γρυπάρη στο Αέναον

Ένας κόσμος χωρίς μάσκες: έκθεση της Φανής Γρυπάρη στο Αέναον

Ο χώρος τέχνης Αέναον παρουσιάζει την έκθεση της Φανής Γρυπάρη με τίτλο Ένας κόσμος χωρίς μάσκες.


Τα μεγάλα μυστικά δεν λέγονται με λόγια και η Φανή Γρυπάρη μας εισάγει στο  χώρο της σιωπηλά, χωρίς αναστολές, επιφυλάξεις και κρυμμένες αλήθειες που «εκθέτουν».


Στην 8η ατομική της έκθεση με τον τίτλο «Ένας κόσμος χωρίς μάσκες», μια ενότητα τριάντα δύο έργων (ακρυλικά), η Φανή μας κάνει κοινωνούς ενός διαφορετικού κόσμου, στον οποίο εμείς δεν έχουμε αλλιώς πρόσβαση, που τα «πρέπει» και τα δήθεν δεν έχουν θέση.


Τα έργα της, λουλούδια, ανθρώπινες φιγούρες, και τα λίγα εσωτερικά πόλεων που έχει ζωγραφίσει είναι έργα που προβληματίζουν και ταυτόχρονα παροτρύνουν  τον θεατή να ξαναγράψει την προσωπική του ιστορία απ’ την  αρχή χωρίς τα χρωματιστά  γυαλιά του αυτή τη φορά.


Η δουλειά της Φανής είναι μια δουλειά που έχει αμεσότητα, φρεσκάδα, έναν  πλούσιο τρόπο έκφρασης  και μια ξεχωριστή ειλικρίνεια  που συγκινεί.


Η Τεχνοκριτικός-Ιστορικός Τέχνης κα Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν προλογίζοντας την έκθεση γράφει: …Γητεύει η εικαστική χειρονομία της Φανής  μες από μύριες όσες εκπλήξεις σε λύσεις, σε προσεγγίσεις, σε εναλλαγές ρυθμών μες από το χρώμα και, γενικότερα, τον παλμό της γραφής.

Γητεύει, κυρίως, επειδή ενισχύει, σε εμβέλεια, τη φαντασία μας ώστε να ενεργοποιήσει μέσα μας, ανεξάντλητες «διαδρομές» σε συνειρμούς και προσεγγίσεις. Κυρίως, όμως, επειδή διευρύνει ουσιαστικά την οπτική μας αντίληψη σε σημείο, μάλιστα, που να την μεταλλάσει –δημιουργικά – σε «αίσθηση» ή, καλύτερα, σε άγγιγμα ψυχής.


Η έκθεση της Φανής Γρυπάρη «Ένας κόσμος χωρίς μάσκες» σας περιμένει για ένα διαφορετικό ταξίδι.

Σχετικές ειδήσεις
Ένας φανταστικός κόσμος 1958 - 2013: έκθεση με έργα του Χρίστου Πετρίδη στο Μουσείο Μπενάκη
14.09.2016 16:24
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση Χρίστος Πετρίδης. Ένας φανταστικός κόσμος 1958 - 2013.
Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος: Ομαδική έκθεση στη Λέσβο
26.07.2016 12:55
Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει από τις 8 Αυγούστου 2016 την ομαδική έκθεση Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή σε μια νεοκλασική κατοικία στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.
Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας: έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
13.04.2016 10:04
Το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος παρουσιάζει από τις 21 Απριλίου 2016 την έκθεση Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας, ένα ποιητικό διάλογο Ζωγραφικής & Καλλιγραφίας, από τον Νοτιοκορεάτη εικαστικό JEON, CHAN-DUK.
Άλεξ Μυλωνά, Ένας Κόσμος διαφορετικός: τιμητική έκθεση στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
08.04.2016 10:45
Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την τιμητική έκθεση Άλεξ Μυλωνά, Ένας Κόσμος διαφορετικός, με έργα από τη Μόνιμη Συλλογή του, από τις 14 Απριλίου έως τις 22 Ιανουαρίου 2017.
Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα: έκθεση στον Αστρολάβο - δεξαμενή
24.02.2016 15:05
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 20:30, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ – δεξαμενή η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα.