Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Woman: η μουσικο-θεατρική performance στο Θέατρο Ροές

Woman: η μουσικο-θεατρική performance στο Θέατρο Ροές

Η παράσταση Woman, μια μουσικο-θεατρική performance για τη διαδρομή της γυναίκας στο πέρασμα του χρόνου, που ανέβηκε την προηγούμενη θεατρική σεζόν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ανοίγει και πάλι αυλαία για δεύτερο κύκλο παραστάσεων, από τις 3 Νοεμβρίου 2014, στο θέατρο Ροές στο Γκάζι, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.


«Γυναίκα δε γεννιέσαι… γυναίκα γίνεσαι» - Σιμόν ντε Μποβουάρ


Μέσα από αναφορές σε διάσημες προσωπικότητες—αλλά και άγνωστες γυναίκες—που ανέτρεψαν τα στερεότυπα διεθνώς, καθώς και μέσα από τη μουσική , το τραγούδι, το θέατρο, το χορό, την ποίηση, την πεζογραφία και το video art — δραματουργικά ενταγμένα στην παράσταση—η μουσικο-θεατρική παράσταση WOMAN εξετάζει την ελευθερία που έχει κατακτήσει η γυναίκα, την αλλαγή στις σχέσεις της με το άλλο φύλο και την εν γένει εξέλιξή της σε σχέση με τις σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις του 20ού αιώνα.


Η παράσταση WOMAN επιχειρεί μια αναδρομή στο παρελθόν της γυναίκας, από την εποχή των μύθων έως και τις μέρες μας, μέσα από γνωστές και άγνωστες ιστορίες, με έντονο το στοιχείο του επίκαιρου και με κοινό τόπο την απόδοσή τους με ρεαλισμό, σεβασμό αλλά και χιούμορ.


Βασισμένη σε εκτενή έρευνα, η παράσταση αφορά τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή πραγματικότητα, ενώ συγχρόνως προτείνει έναν αναστοχασμό σε σχέση με την ίδια τη γυναίκα και τη σημερινή της ταυτότητα και θέση στην κοινωνία και επιχειρεί να ξεφύγει από τα στενά όρια μιας γυναικείας υπόθεσης, καθώς επιλέγει να απευθυνθεί εξίσου σε γυναίκες και άνδρες, με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο.


Βασισμένο σε μια ιδέα της Εύας Κοτανίδη

Ερευνητική ομάδα: Δήμητρα Κονδυλάκη, Μαρινέτα Κρητικού, Εύα Κοτανίδη, Γιώργος Κοτανίδης
Αρχικό κείμενο: Μάνος Καρατζογιάννης, Εύα Κοτανίδη, Γιώργος Κοτανίδης

Το τελικό κείμενο της παράστασης διαμορφώθηκε στις πρόβες από όλους τους συνεργάτες με την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Κοστούμια: Claire Bracewell
Χορογραφίες - κίνηση: Pauline Huguet
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Video art - σχεδιασμός οθονών: Κλεοπάτρα Κοραή  
Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Δερμάνης, Ευαγγελία Τσιάρα
Μακιγιάζ: Δήμητρα Φαφαλιού
Κομμώσεις: Χρόνης Τζήμος, Κομμωτήριο Στέφανος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού, Έλενα Χαραλαμπούδη
Οργάνωση Παραγωγής & Βίντεο: Ιωάννα Ασμενιάδου-Φωκά, Bανέσσα Πατμίου - Καρούκ

Φωτογραφίες παράστασης: Σύλβια Διαμαντοπούλου, Βαγγέλης Δούκας, Γιάννης Καραβίδας

Ηθοποιοί - Μουσικοί: Εύα Κοτανίδη (φωνητικά), 
Κατερίνα Μαούτσου (ακορντεόν), 
Γιάννης Παπαγιάννης (πιάνο), 
Θεοδοσία Σαββάκη (σαξόφωνο), 
Θανάσης Βλαβιανός (μπάσο), 
Ευαγγελία Τσιάρα (κιθάρα)

Παραγωγή: Γιώργος Κοτανίδης

Σχετικές ειδήσεις
Aurora, του Βλαδίμηρου Νικολούζου στο Θέατρο Ροές
20.02.2017 13:33
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο Θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, Αurora, με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και για έξι μοναδικές παραστάσεις. Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα.
01.12.2016 15:05
«Η Γυναίκα / Το Ρούχο» είναι ο τίτλος της performance που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη στο Θέατρο Φούρνος, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Οι «Γυναίκες» συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
17.11.2016 14:02
Οι «Γυναίκες», Φωτεινή Βελεσιώτου – Αναστασία Μουτσάτσου - Μυρτώ Αλικάκη, συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν όλο τον χειμώνα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, και να εξομολογούνται ιστορίες, μελωδίες και πάθη μιας ζωής. Μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου ο λόγος πλέκεται μαγικά με τη μουσική και τα τραγούδια, με σκοπό την κάθαρση μέσω της εξομολόγησης, σκηνοθετημένη από την Ελένη Γκασούκα.
Στης Πλάκας τις ανηφοριές: μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Badminton
10.05.2016 10:37
Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει στο Θέατρο Badminton τη μουσικοθεατρική παράσταση, Στης Πλάκας τις ανηφοριές, για μία μόνο ημέρα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.