Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Εργαστήρι θεάτρου δρόμου

Εργαστήρι θεάτρου δρόμου
Ο Θίασος Παντούμ σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες του θεάματος διοργανώνει για δεύτερη χρονιά εργαστήριο αφιερωμένο στο θέατρο δρόμου. Στόχος του εργαστηρίου είναι να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με τα βασικά εργαλεία και τις πρακτικές αυτού του ιδιαίτερου θεάτρου.

Ο βασικός κύκλος των μαθημάτων περιλαμβάνει βασική προπόνηση του ηθοποιού, λειτουργία της ομάδας, σκηνογραφία και κοστούμια, καθώς και καθαρές τεχνικές όπως ζογκλερικά, ξυλοπόδαρα, ακροβατικά, κινησιολογία, ρυθμική αγωγή.

Στο εργαστήρι θα λειτουργήσουν δύο τμήματα. Ένα εντατικό το οποίο θα λειτουργεί 7 ώρες την εβδομάδα που αφορά αυτούς που θέλουν να εμβαθύνουν και να αναπτύξουν την καλλιτεχνική δράση τους στο δημόσιο χώρο και ένα ηπιότερο το οποίο θα λειτουργεί 3 ώρες την εβδομάδα για όσους έχουν την επιθυμία ή την περιέργεια να έρθουν σε επαφή και να μάθουν βιωματικά τι είναι το θέατρο δρόμου.

Οι συναντήσεις θα γίνονται στη Βιοτεχνία Θεάτρου, Σαπφούς 5, Ψυρρή, Αθήνα.
Σχετικές ειδήσεις
Οι Κυνικοί στον Άδη επιστρέφουν στο Εργαστήρι Μαιρηβή
15.11.2016 15:46
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Έλληνες κουκλοπαίκτες», παρουσιάζεται φέτος η παράσταση θεάτρου σκιών «Οι Κυνικοί στον Άδη» του Δημήτρη Μικιού, που απευθύνεται σε εφηβικό και ενήλικο κοινό, διασκευή από τους «Νεκρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού.
01.11.2016 14:55
Ο Πολυχώρος Underground παρουσιάζει τo «Delete- Διαγραφή», δυο μονόπρακτα με κοινό θέμα το bulling. To «Σοβαρό ατύχημα επιβάτη» της Βάνας Πεφάνη, βραβευμένο μονόπρακτο στο Α’ Εργαστήρι θεατρικής γραφής Εθνικού Θεάτρου, που παρουσιάστηκε πέρσι στο Εθνικό σε μορφή αναλογίου και τα «Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη.
14 παραστάσεις από τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου της Α. Χιώτη στο Bios
18.04.2016 13:18
Την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 19:00, σας προσκαλούμε στις τελικές παρουσιάσεις παραστάσεων των συμμετεχόντων του εργαστηρίου σκηνοθεσίας της Αργυρώς Χιώτη, στο πλαίσιο του 1ου Γυμνάσιου Σκηνοθεσίας Θεάτρου (Νοέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016).
Οι Κυνικοί στον Άδη: 2 τελευταίες παραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή
04.04.2016 16:51
Ολοκληρώνονται και φέτος οι παραστάσεις θεάτρου κούκλας, από Έλληνες κουκλοπαίκτες στο "Εργαστήρι Μαιρηβή", με την παράσαση Οι Κυνικοί στον Άδη.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016
23.03.2016 10:19
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.