Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Andras: έκθεση στην Cheapart.Halandri

Andras: έκθεση στην Cheapart.Halandri

Με σημείο αναφοράς την εννοιολογική υπόσταση του όρου ‘ανδρισμός’, η ομαδική έκθεση “ANDRAS” παρουσιάζει στον εκθεσιακό χώρο Cheapart.Halandri το ενιαίο έργο επτά καλλιτεχνών, όπου το σώμα ενός εικαστικού/performance artist και η εικόνα του αποτελούν το βασικό υλικό δημιουργίας.


Οι καλλιτέχνες , προερχόμενοι ο καθένας από το δικό του τομέα πρακτικής, όπως την αρχιτεκτονική και τη φωτογραφία, καλούνται να παραθέσουν την προσωπική τους εκδοχή αντίληψης ενός ανδρικού σώματος το οποίο φέρει επάνω του την ‘ιστορία’ του ως κοινωνικό κατασκεύασμα, με βάση τις προϋποθέσεις και απαιτήσεις τις οποίες θα πρέπει να πληρεί. Ο τρόπος αντιμετώπισης αυτής της οντότητας, από τον ένα άνδρα στον άλλο, αποτελεί εν τέλει μία αντανάκλαση των τρόπων αντίληψης του κάθε καλλιτέχνη για τον δικό του ‘ανδρισμό’.


Κατά την προσπάθεια σύμμειξης διαφορετικών πρακτικών με τη τέχνη του performance, το σώμα σε ζωντανή δράση παρουσιάζεται πλέον ως ένα ‘γεγονός’. Η μνημειακότητα του ανδρικού σώματος, με βάση την εικόνα του ως ένα ενεργό σύμβολο δυναμικότητας, έρχεται σε επαφή με την εφήμερη πραγματικότητά του, όταν αυτό μεταφράζεται μέσα από το πρίσμα ενός εξωτερικού παραλήπτη. Η διαδικασία αντίληψης εμφανίζεται ως μία επεμβατική δράση στην φυσική και εννοιολογική υπόσταση του σώματος, εκθέτοντας τα ‘σημάδια’ που έχει αφήσει επάνω του. Θέτοντας ως ερώτημα την αξία της ‘συνεργασίας’, όπου το κάθε έργο αποστασιοποιείται από τον ‘ένα’ δημιουργό του, η έκθεση “ANDRAS” θέτει την καλλιτεχνική δράση ως μία κοινή και συμμετοχική διαδικασία, από το δημιουργό προς το κοινό, από τη μονάδα προς το κοινωνικό σύνολο.


Καλλιτέχνες: Γιώργος Γεροντίδης, GRAAM, Θεόκλητος Τριανταφυλλίδης, Idan Bitton, Manuel Vason, Michel Lamoller, Στέφανος Βαρνάβα
Επιμελητής/Performance artist: Αντρέας Πασιάς


Φωτό: Layerscape (Facescape 5), Michel Lamoller, 2014

Σχετικές ειδήσεις
Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery
27.01.2017 17:07
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.
CHEAPART 2016: Παρελθόν και μέλλον, τα δύο πρόσωπα της CHEAPART
06.12.2016 12:13
Στο ίδιο ιστορικό κτίριο της Οδού Θεμιστοκλέους και Α. Μεταξά 25 στα Εξάρχεια που γεννήθηκε η CHEAPART και όλα αυτά τα χρόνια έχουν εκθέσει πάνω από 500 καλλιτέχνες, εγκαινιάζεται φέτος στις 9 Δεκεμβρίου στις 7:30 μμ. η CHEAPART 2016 με 80 επιλεγμένους εικαστικούς που θα σας ξεναγήσουν στο έργο τους.
Nothing special: Just not Opium - Κονκορδάτο*: ομαδική έκθεση στην Cheapart
26.10.2016 16:43
Η Cheapart εγκαινιάζει στις 2 Νοεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση Nothing special: Just not Opium - Κονκορδάτο*.
Ασημαντότητες: ομαδική έκθεση στην Cheapart
30.09.2016 16:57
Η Cheapart εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την ομαδική έκθεση με τίτλο Ασημαντότητες.
Portrait Cabinet: ομαδική έκθεση στην Cheapart
24.03.2016 11:22
Η Cheapart εγκαινιάζει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση Portrait Cabinet, στην οποία 57 καλλιτέχνες δημιουργούν πάνω από 100 έργα σε έναν διάλογο με το πάντα επίκαιρο “πορτρέτο”.