Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ό,τι δεν αντανακλάται, δεν υπάρχει

Ό,τι δεν αντανακλάται, δεν υπάρχει
Η Thanassis Frissiras Gallery  παρουσιάζει από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 8 Νοεμβρίου την καινούργια δουλειά της Λαμπρινής Μποβιάτσου.

Ρεαλισμός, παραμόρφωση, αντανάκλαση, ανάγλυφο, ψευδαίσθηση, αποτελούν τα εργαλεία της απόδοσης της εικαστικής πραγματικότητας της καλλιτέχνιδος.

Τα έργα της Λαμπρινής Μποβιάτσου είναι φιγούρες ανάγλυφες, επιζωγραφισμένες με λάδι και επικολλημένες σε μεταλλικές επιφάνειες.

Οι φιγούρες αυτές αλλοιώνονται, όπως και η φιγούρα του θεατή που καθώς κοιτάζει το έργο εισβάλει με την εικόνα του μέσα σε αυτό και γίνεται μέρος του.

Το ανάγλυφο εμφανίζεται ως προσθήκη τονίζοντας κάποιες λεπτομέρειες της μορφής, όπως μύτη, μέτωπο, χέρια, κλπ.

Και μέσα από αυτό γεννιέται το ερώτημα για το τι είναι αληθινά πραγματικό και τι είναι μια απλή αντανάκλαση…

Η Λαμπρινή Μποβιάτσου γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και την έχει σπουδάσει στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης. Έχει κάνει ήδη 3 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και την Ιταλία, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Ζει και εργάζεται στα Χανιά.

Σχετικές ειδήσεις
Ένα Ελληνικό καλοκαίρι, έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
10.02.2017 16:26
Την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την καινούργια δουλειά του Μίλτου Μιχαηλίδη με τον τίτλο “Ένα Ελληνικό καλοκαίρι“.
Unbound: Ατομική έκθεση της Λίλιας Ζιάμου στην Gallery
07.12.2016 16:42
Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα με την καινούργια δουλεία της Λίλιας Ζιάμου, με τίτλο “Unbound”.
Logos, Stripes and Splashes: Έκθεση του Helmut Middendorf στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
17.11.2016 17:30
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την έκθεση “Logos, Stripes and Splashes” με καινούργια ζωγραφικά έργα τoυ Helmut Middendorf από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.
Ευρήματα: έκθεση των Άρη Κατσιλάκη - Κωνσταντίνας Δούνια στο K&K Showroom
16.03.2016 11:27
Οι εικαστικοί Άρης Κατσιλάκης και Κωνσταντίνα Δούνια, συνεκθέτουν στο K&K Showroom παρουσιάζοντας ένα μέρος από την καινούργια τους ατομική δουλειά.
Reflections on Human: Έκθεση της Λαμπρινής Μποβιάτσου στην Artforum Gallery
01.03.2016 15:15
Η ARTFORUM Gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 και ώρα 20.00 την ατομική έκθεση της Λαμπρινής Μποβιάτσου με τίτλο "Reflections on Human".