Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αριστοτέλης στη σύγχρονη εγκληματολογική σκέψη

Ο Αριστοτέλης στη σύγχρονη εγκληματολογική σκέψη

Με μια διάλεξη του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Ε. Ανδρουτσόπουλου, με θέμα «Ο Αριστοτέλης στη σύγχρονη εγκληματολογική σκέψη» το γνωστό «στέκι» προβολής κάθε «νέας φωνής» σε θέματα Πολιτισμού και Τέχνης «Gallerie Δη-μιουργών» ανοίγει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, την αυλαία των δράσεών της για την περίοδο 2014-2015, ευελπιστώντας να δώσει στο κοινό, για άλλη μια χρονιά, υψηλού επιπέδου πνευματικές δημιουργίες.
 
Εξάλλου, η επιλογή του κ. Ανδρουτσόπουλου, ο οποίος έχει σπουδάσει Δημοσιολογία, Πολιτικές και Νομικές Επιστήμες και έχει ειδικευτεί στην Εγκληματολογία, αλλά κυρίως του θέματος που θα αναπτύξει, είναι δείγματα της επιλογής των θεματικών διαδρομών, τις οποίες η «Gallerie Δημιουργών» έχει προγραμματίσει.
Στην ομιλία του ο συγγραφέας θα εξηγήσει πως μια φράση από τα «Ηθικά Νικομάχεια» του μεγαλύτερου «πανεπιστήμονα» όλων των εποχών αποτελεί την πεμπτουσία των ερευνών της σύγχρονης εγκληματολογικής σκέψης, κάνοντας μια αναδρομή στις ψυχολογικές, κοινωνιολογικές και βιολογικές έρευνες των τελευταίων χρόνων, οι οποίες προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα στοιχεία που σπρώχνουν έναν άνθρωπο, όπως όλοι μας, να πε-ράσει τη διαχωριστική γραμμή του νόμιμου από το παράνομο!   
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο μαθηματικός Πάνος Μπόζος, που θα παρουσιάσει και τον ομιλητή.

 

Η αγάπη μας για την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Γνώση, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε έναν χώρο με φόντο ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον που στολίζει τον «καμβά» της  Galerie Δημιουργών στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς.
 
 

Ο χώρος μας είναι ανοιχτός να φιλοξενήσει και να αγκαλιάσει νέους δημιουργούς, νέες ιδέες, καθώς και καταξιωμένες προσωπικότητες  σε όλους τους τομείς, που πλαισιώνουν την διαχρονικότητα της ουσιαστικής σκέψης και δημιουργίας.
 
 Η Galerie Δημιουργών  είναι ένας μοναδικός χώρος έκφρασης για συνθέτες, λογοτέχνες, ποιητές, ηθοποιούς, συγγραφείς, σολίστες, γλύπτες, ερμηνευτές, ομιλητές, εκδότες, καθηγητές, εικαστικούς, ζωγράφους, σκηνοθέτες, φωτογράφους αλλά και για επιστήμονες από τους τομείς : της Ιστορίας, της Κοινωνιολογίας, της Ψυχολογίας, της Νομικής, της Οικονομικής Επιστήμης και της Αρχιτεκτονικής.
Σας περιμένουμε στον Πολυχώρο της Galerie Δημιουργών….. Θα χαρούμε να μοιραστείτε τις ιδέες σας και να δημιουργήσουμε μαζί.

 

Καλλιτεχνικά υπεύθυνη: Πηγή Λυκούδη

Σχετικές ειδήσεις
Διάλεξη της Nicole Fontaine στο Γαλλικό Ινστιτούτο
25.01.2017 17:10
Στα πλαίσια του κύκλου «Σύγχρονη Σκέψη», το 2017 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θέτει επί τάπητος το ζήτημα της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ταυτότητας, προσκαλώντας Γάλλους διανοούμενους από διάφορους τομείς του επιστητού.
Πληροφορία και επικοινωνία. Η μολυσμένη επιστήμη: διάλεξη του Henri Altan στο Γαλλικό Ινστιτούτο
07.11.2016 12:17
Στο πλαίσιο του κύκλου «Σύγχρονη σκέψη», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος δίνει το λόγο σε έναν κορυφαίο Γάλλο επιστήμονα, σε ένα ελεύθερο πνεύμα που εξετάζει αντικειμενικά και απαρεγκλίτως τη θέση της ηθικής στο σύγχρονο κόσμο και, ειδικότερα στον χώρο της διανόησης και της επιστήμης.
Διάλεξη της Myriam Revault d’Allonnes στο Γαλλικό Ινστιτούτο
25.04.2016 10:43
Το Γαλλικό Ινσιτούτο φιλοξενεί την Myriam Revault d’Allonnes η οποία θα δώσει μία διάλεξη με τίτλο Έχει κάποιο νόημα ακόμα η πολιτική;, στο πλαίσιο του κύκλου Σύγχρονη σκέψη - Ας επανεξετάσουμε την πολιτική.
Διάλεξη τoυ Alain Badiou στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
22.04.2016 14:19
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανανέωσε το ραντεβού του με τον Γάλλο φιλόσοφο, Alain Badiou, ομότιμο καθηγητή της l’École normale supérieure, στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Σύγχρονη σκέψη, που αφιερώνεται, για το 2016, στο ζήτημα «Ας επανεξετάσουμε την πολιτική».
Διάλεξη του Dominique Wolton στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
12.04.2016 15:14
Ο Dominique Wolton, θεωρητικός της πολιτικής επικοινωνίας, Διευθυντής Ερευνών στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστηµονικής Έρευνας (CNRS) ανοίγει στο Γαλλικό Ινστιτούτο τον νέο κύκλο Σύγχρονη Σκέψη, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο θέμα «Ας επανεξετάσουμε την πολιτική».