Από τις εκδόσεις Καστανιώτη θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της  Τζόις Κάρολ Όουτς με τίτλο Αδελφή μου, αγάπη μου σε μετάφραση του Αύγουστου Κορτώ.

   

Όταν η εξάχρονη Μπλις Ράμπαϊκ, ανερχόμενο αστέρι του παιδικού καλλιτεχνικού πατινάζ, βρίσκεται νεκρή στην πολυτελή πατρική της κατοικία, η οικογένεια παρασύρεται σ’ ένα τυφώνα διχόνοιας και νοσηρής δημοσιότητας. Θεματοφύλακας της κρυφής ιστορίας της μικρής Μπλις και παράπλευρη απώλεια της τραγωδίας, ο παραγκωνισμένος, σκιώδης, και βασανισμένος Σκάιλερ –ο έφηβος αδελφός της άτυχης παγοδρόμου– αναλαμβάνει να ιστορήσει τον ταραχώδη βίο της οικογένειας Ράμπαϊκ και τα διαδοχικά εγκλήματα, μικρά και μεγάλα, που οδήγησαν τη λατρεμένη του αδελφή στο θάνατο και τον ίδιο στα όρια της παραφροσύνης.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που συντάραξαν την αμερικανική κοινή γνώμη και διαποτισμένο με το απαράμιλλο ψυχογραφικό χάρισμα της Τζόις Κάρολ Όουτς, το Αδελφή μου, αγάπη μου είναι συγχρόνως μια σπουδή στην αμερικάνικη παράνοια μα κι ένας ύμνος στη λυτρωτική δύναμη της αγάπης.

Η Τζόις Κάρολ Όουτς έχει τιμηθεί με το National Book Award και το PEN/Malamud Award, και είναι μία από τις πολυγραφότερες και διαπρεπέστερες πεζογράφους του καιρού μας. Τα μυθιστορήματά της έχουν συγκεντρώσει την αποδοχή των κριτικών και έχουν σημειώσει υψηλές πωλήσεις ενώ το μυθιστόρημά της Η Ξανθιά ήταν υποψήφιο για το μεγαλύτερο αμερικανικό λογοτεχνικό βραβείο, το National Book Award. Διδάσκει στο τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών του πανεπιστημίου του Πρίνστον και είναι μέλος της αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών από το 1978. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα βιβλία της Η αυτοφυλακισμένη (1995), Η Ξανθιά (2001), Το μπλουζ των ραγισμένων καρδιών (2003), Το κορίτσι με το τατουάζ (2006) και Μαύρο κορίτσι, λευκό κορίτσι (2008).